Skip to Content

Sinterklaas haakpatronen

Sinterklaas haakpatronen

Gratis haakpatronen voor Sinterklaas

Op deze pagina vind je 7 gratis Nederlandstalige patronen om een Sinterklaas te haken. Lees de beschrijvingen en klik op de link van je favoriete Sint om naar het patroon te gaan!

1. Haak & Maak Sinterklaas

Haak & Maak ontwierp deze schattige Sinterklaas, die je haakt en waar je twee kleine stukjes vilt voor nodig hebt. Hij wordt gehaakt met lossen en vasten en is daardoor ook voor een beginner geschikt. Doordat ie geen loszittende (kleine) onderdelen heeft, kun je ‘m ook als speelgoedje voor een (klein) kindje gebruiken!

2.Haak je mee Sinterklaas

Voor de Sinterklaas van Haak je Mee heb je prachtige blauwe veiligheidsoogjes nodig, naast een bol rood, huidskleur, wit, geel en gebroken wit. De Sint heeft veel details in zijn gezicht en een mooie kantrand langs zijn rokken. De baard ziet er super echt uit met al die golfjes/krulletjes erin!

3. Kneutsel Sinterklaas

Deze Sint heeft een staf in zijn handen en is daarom écht weer anders dan de eerdere twee Sinterklaas poppen in dit lijstje! Ook heeft hij een Stola. De Sint wordt opgevuld met spliterwten, zodat ie goed blijft staan. Leuk hè?

4. Nobody-Else Sinterklaas

Dit lieve knuffeldoekje is geschikt voor de allerjongste Sint-fans! Hij is ontworpen door Nobody-Else, een blog waar nog steeds wekelijks nieuwe dingen op gedeeld worden. Niet alleen over haken, maar ook over kaarten maken en andere hobbies. Naast het Sint knuffeldoekje, is er ook een Piet knuffeldoekje.

5. Kiind Sinterklaas

Kiind is een blad dat zich richt op natuurlijk ouderschap. Hun motto? Hutten bouwen is ook opvoeden! Super leuk motto natuurlijk. Het haakpatroon voor de Sint is eenvoudig en doordat hij geen gezichtje heeft, kun je er zelf allerlei emoties op plakken. Heel goed voor kinderen in spannende tijden!

6. Knippie Sinterklaas

De Knippie is een blad voor naaisters, maar heeft soms ook een ander patroon. Bijvoorbeeld van dit schattige Sinterklaas vingerpopje! Ik vind het heel leuk hoe zacht de haren en baard eruit zien. Ook vind ik het leuk dat de onderkant van de rok wat meer open lijkt. Door het opnaaien van de oogjes is deze Sint ook voor kleine kinderen geschikt.

7. HEMA Sinterklaas

Deze HEMA Sinterklaas is weer helemaal anders dan de andere Sinterklazen in het rijtje. Hij heeft beentjes en voetjes, een snor en een helemaal rood lijfje. Gewoon bijzonder 🙂