Skip to Content

Pixie Belt

Pixie Belt

Pixie Belt Tutorial: Introductie

Morale Fiber maakt prachtige hippie-achtige patronen. Op deze pagina vind je alle links voor hoe je een pixie belt haakt: een handig heuptasje waarin je spulletjes mee kunt nemen, maar die er vooral érg leuk uit ziet! Volg haar op Facebook en bekijk haar website voor meer toffe inspiratie!

Op veler verzoek ga ik een serie tutorials maken voor freeform pixie tasjes riemen maken (zijn dat zo genoeg woorden?), die maak ik al een paar jaar met veel plezier. Deze tasjes hebben gereedschapsriem-achtige zakjes, met gekke kleuren en vormen en een stukjes-stof-franjes rokje. Het zijn heerlijke dingen om restjes mee op te maken en goede oefening om verschillende vormen en texturen uit te proberen. Echt één van mijn favoriete dingen om te maken!

Het heuptasje op de foto was de eerste die ik ooit maakte – ik was meteen verslaafd! Mixed media, spelen met kleur, restjes opmaken, schattig én nuttig… klinkt goed!

“Titania”

Toen ik er een paar meer had gemaakt, en er foto’s van deelde, kreeg ik verzoeken voor het patroon. De uitdaging is dat ik deze tasjes steeds anders maak, dus een standaard patroon of tutorial is lastiger en daar moest ik goed over nadenken.

“Nightshade”

Dus ik heb het een beetje overdacht en uiteindelijk besloten om een serie techniek tutorials te maken, gebaseerd op het maken van een voorbeeld heuptasje. Ik doe mijn best om de technieken zo uit te leggen, dat zelfs beginners kunnen experimenteren met leuke vormen en texturen en dat iedereen lekker los lol kan hebben met deze creatie.

“Mulberry”

Deze tutorial heeft een flink aantal onderdelen. Je leert over de materialen, over de basisvormen voor de riem en de tasjes, over textuur technieken, uitleg over het vastmaken van de zakjes en over hoe je een stof-strepen-franje rokje maakt. Eigenlijk álles waar ik over kan denken voor deze tasjes. De links naar alle stukken van deze serie vind je hier:

Het patroon staat nu op Ravelry, voeg ‘m vooral toe aan je lijstje! Als je op de hoogte wilt blijven, of je foto’s wilt delen, ga dan naar Facebook of tag me met @eenmooigebaar op Instagram. Vergeet niet Morale Fiber te volgen op Facebook!

“Kelp”

In de volgende sectie ga ik beschrijven hoe je materialen kiest. Ik kies steeds een thema, zoals je mogelijk hebt gezien: planten en bomen. Ik hou ervan om inspiratie uit de natuur te halen en het kiezen van zo’n thema kan helpen bij het kiezen van de materialen en bij het toevoegen van elementen aan een riem. Later daarover meer.

Voor meer inspiratie kun je kijken op het (Engelstalige!) Pixie Belt Pinterest haak bord.

“Hemlock”

“Hickory”

Of je nu een thema kiest of niet, dit is een freeform project. Het is een oefening in loslaten, aan niet getrouwd zijn met een uiteindelijk resultaat. Laat het zen zijn, spontaan zijn en leuk zijn! Ik noem deze belts mijn chaos therapie projecten.

“Lavender”

“Shepherd’s Purse”

Dat was het voor deze Introductie post. Ik kan niet wachten om te zien wat jullie allemaal gaan maken!

Linklijst

Huisjesdeken | Een Mooi Gebaar

Wednesday 27th of July 2022

[…] ben ik begonnen met het vertalen van een hele serie tutorials over hoe je Pixie Belts moet maken. Gave heuptasjes met riempje eraan en vakjes en franjes en oh zo veel moois! Het zijn tutorials van […]

Bea Emans

Saturday 13th of June 2020

Geweldig, ik ga zeker meedoen. Zo mooi en handig.