Skip to Content

Smartphone zakje

Smartphone zakje

Pixie Belt Tutorial Series – Smartphone zakje

Morale Fiber ontwerpt super gave hippie / elfjes / festival kleding, waaronder een mooie en uitgebreide serie tutorials voor een Pixie Belt: een riem met allerhanden versieringen en zakjes. Op de introductiepagina van deze tutorial serie vind je alle informatie die je nodig hebt én alle links naar andere delen in deze serie.

Ik laat mijn technologie graag achter als ik in het bos ga dwalen, maar zelfs een elfje wil bereikbaar zijn. Daarom heb ik dit zakje het Smartphone zakje genoemd, maar je kunt ‘m natuurlijk ook ergens anders voor gebruiken.

Het is héél makkelijk om te maken, en je mag er natuurlijk andere schatten instoppen dan je technologie.

Smartphone zakje

3.75 mm haaknaald
12 lossen (of de lengte die je nodig hebt voor de breedte van je telefoon, plus een beetje extra – te strak is niet fijn)

Toer 1: Halfstokje in derde losse vanaf de haaknaald en alle andere lossen. 3 halfstokjes in de laatste losse. Keer om, halfstokjes in de andere kant van de lossenketting. 2 halfstokjes in de allerlaatste losse. Halve vaste om toer te sluiten.

Toer 2: 2 losse (telt niet als eerste halfstokje), halfstokje in elk halfstokje, 3 halfstokjes in middelste halfstokje van de 3 halfstokjes op de hoek. Halfstokjes tot andere uiteinde, 3 halfstokjes in de middelste steek van de vorige 3 halfstokjes. Halve vaste om toer te sluiten.

Kijk even of je telefoon erin past. Zo niet, dan voeg je nog een toer met meerderingen toe aan beide uiteinden. Als het wel past ga je gewoon verder met halfstokjes toeren zonder te meerderen.

Kijk maar niet naar hoe vies mijn telefoon is….

Toer 3-…: Halfstokjes rondom, zoveel toeren als nodig is voor de hoogte van je telefoon.

Ik heb ongeveer 13 toeren gehaakt en toen een lusje toegevoegd zodat ik een klein knoopje kon maken voor het dichtdoen van het zakje. Tof niet waar? Werk de draadjes weg en leg het zakje bij de andere zakjes tot je klaar bent om ‘m aan je riem te maken.

Ik hoop dat jullie deze extra aflevering van de tutorial serie handig en leuk vonden. Ik heb nog nooit een riem voor mezelf gemaakt: maar deze hou ik! Daar was het wel eens tijd voor…  ❤

-MF


De links naar alle stukken van deze serie vind je hier: