Haakpatronen

Zoeken naar nieuwe haakpatronen voelt soms als een hobby op zich, niet waar? Uren kun je struinen op Pinterest, Facebook of Instagram, op zoek naar jouw perfecte volgende haakpatroon. Hier op de site vind je er ongeveer duizend. Je kunt nu een keuze maken: zoek je iets in een bepaalde categorie, of zoek je iets van een bepaalde ontwerpster! 

Haakpatronen per categorie

Dekens, randen voor dekens, knuffels, kleding, sokken, onderzetters, kussens.

Haakpatronen per ontwerpster

Attic24

Lucy van Attic24 maakt allerlei schitterende ontwerpen. Ze is zo lief dat ik al haar patronen hier voor jullie in het Nederlands mag delen. Alle patronen hebben erg veel foto’s, wat ze ook voor beginners geschikt maakt! De prachtige kleuren en materialen die ze gebruikt zijn ook gewoon in Nederland verkrijgbaar, dus je kunt meteen aan de slag.

CypressTextiles

CypressTextiles is een inspirerende ontwerpster die vooral schitterende dekens haakt.

Cherry Heart

Cherry Heart, de artiestennaam van Sandra Paul, is een gave ontwerpster die dekens maakt die ik voor jullie naar het Nederlands mag vertalen! Tof, toch?

Coastal Crochet

Alles wat geïnspireerd kan worden door de zee, de kust, strandjutten én de duinen, kan omgezet worden in een haakpatroon, aldus Coastal Crochet!

Cottontail & Whiskers

Gave kleine poppetjes haken van je eigen lievelingsfilms!

Heart Hook Home

Gave haakpatronen van Hearst Hook Home, zie ze hieronder!

Hook to Hook

Hook to Hook is een Nederlandse ontwerpster die hele gave corner to corner haakpatronen ontwerpt voor kussens en dekens!

Insomnia Crochet

 Insomnia Crochet ontwerpt gave kleurencombinaties van Attic24.

Irma

Irma Koopman is een super lieve enthousiaste haakster die patronen ontwerpt die ik met jullie mag delen. Gaaf hè?

Jess Huff

Haak de gaafste knuffel haakpatronen, ontworpen door Jess Huff.

Jezeelah

Haak 24 verschillende dieren óf kies het lievelingsdier van je (klein)kind uit deze prachtige corner to corner mogelijkheden en maak een heerlijke deken!

Julie Yeager

Eén van de allereerste patronen die ik ooit vertaalde, was de Garden State Afghan van Julie Yeager. Prachtig, niet waar?

Keep Calm and Crochet On

Twee hele verschillende dekens, van dezelfde ontwerpster: Keep Calm and Crochet On UK weet hoe ze prachtige steken en texturen kan combineren!

Krazy Kabbage

Met de mill stitch kun je hele gave molensteen achtige haakpatronen maken. In deze set, ontworpen door Krazy Kabbage, haak je vingerloze handschoenen, een muts en een col!

Megmade With Love

Toffe kleding, daar is Megmade with Love van. De hele eenvoudige Homebody Sweater is ook voor beginners geschikt!

Meleri

Een gave nieuwe crochet along (CAL) van Eleri (My Crochet Place) en Melissa (Sew Hooky) die de Meleri CAL wordt genoemd.

Morale Fiber

Wat een prachtige hippie-projecten maakt Morale Fiber! Echt unieke kleding en accessoires, om behoorlijk mee op te vallen. Haak bijvoorbeeld een hoedje, een warme muts, of diverse schitterende vesten. Vooral de Elfen Jas, in verschillende maten, is razend populair.

Nansy Oops

Als je een nieuwe uitdaging zoekt, zou je bijvoorbeeld eens micro kunnen haken! Nansy Oops deelt twee gave haakpatronen daar voor.

Pipizzuella Crochet

Hele gave Harry Potter poppetjes, Frozen poppetjes én meer!

Sameko Design

Hoop het Wolkenkind is een schattig klein poppetje dat hoop symboliseert.

She Makes Crochet

Een bescheiden, liefdevolle haakster die eigenlijk helemaal niet van plan was om te ontwerpen, maar zo vaak naar haar Felix patroon gevraagd werd, dat ze ‘m tóch op papier zette, dat is She Makes Crochet!

Yarn it, Darn it

In de eerste lockdown vertaalde ik het Ziekenhuisbeertje, dat ongekend populair werd. Er zijn inmiddels vijf varianten van dit gave beertje!

Yay for Yarn

Een creatieve haakster die vooral kleding maakt die ik hier gratis met jullie mag delen!