Skip to Content

Tassen

Tassen

Ben je op zoek naar een gratis haakpatroon voor een toffe gehaakte tas? Dan ben je hier op de juiste pagina! Met deze verzameling van meer dan 12 gave haakpatronen voor gehaakte tassen, zit vast ook jouw nieuwe haakproject ertussen. Je kunt een schoudertas haken, een boodschappennet haken, een weekendtas haken of een handtas haken.

Pas de tassen aan naar je eigen wensen en je eigen kleuren en show bij elke outfit een gaaf zelfgemaakt project! Bekijk de tassen één voor één hieronder.

 1. Zadeltas Braam
 2. Orla Love Tas
 3. Cirkel Tas
 4. Mozaïek Tas
 5. Weekendtas
 6. Gehaakte Tas
 7. Geometrisch Vierkante Tas
 8. Strepen Tas
 9. Violets aren’t Blue
 10. Markttas
 11. Zomertas
 12. Boodschappennetje
 13. Vintage Camera Tasje

Tas haakpatronen

1. Zadeltas Braam – Keep Calm and Crochet On UK

Prachtige Zadeltas of schoudertas, gemaakt met dubbele draad en dus lekker stevig. Je maakt deze gehaakte tas met stokjes en vasten, waardoor hij ook voor beginners geschikt is. De Zadeltas Braam is ontworpen door Keep Calm and Crochet On UK, die nog veel meer prachtige patronen heeft ontworpen. Het mooie PDF haakpatroon kun je via deze link aanschaffen: Zadeltas Braam Haakpatroon.

2.Orla Love tas – P.S. I Crochet

De Orla Love tas is een kleurrijke vrolijkheid, ontworpen door P.S. I Crochet en hier met toestemming naar het Nederlands vertaald. Het gratis haakpatroon voor deze gehaakte tas legt uit hoe je het leuke Orla granny square kunt maken en hoe je de vierkanten aan elkaar maakt tot prachtige schoudertas. Het gratis haakpatroon vind je hier: Orla Love Tas.

3. Cirkel tas – Irma Koopman

Prachtige Cirkeltas van Irma Koopman die je met een soort knopen en “draden” naar het midden toe maakt. De tas maakt gebruik van metalen ringen, waardoor hij goed stevig blijft, ook als je er veel in stopt. Het gratis Nederlandstalige haakpatroon van deze cirkeltas: Cirkeltas Irma Koopman.

4. Mozaïektas – Irma Koopman

Schitterende, kleurrijke tas in de mozaïek haken techniek. Doordat je in de rondte haakt, heb je geen last van de vele draadjes. De techniek is overlay mosaic. Veel haakplezier met deze schitterende tas, die net als de Cirkeltas van Irma Koopman is: Mozaïektas van Irma Koopman

5. Weekendtas – Attic24

Zoek je een heel eenvoudig gratis Nederlandstalig haakpatroon voor een tas? Gevonden! Deze prachtige tas van Attic24 draag je over je schouder en haak je bijpassend bij elke outfit: Weekendtas – Attic24

6. Gehaakte tas – Attic24

Nog zo’n heerlijke tas van Attic24: de Gehaakte Tas – en wat een originele naam ook 😉 De tas wordt rond gehaakt en is bijvoorbeeld ideaal om je bolletjes garen in op te slaan. Versier de tas met leuke bloemetjes en handvaten. Het gratis Nederlandstalige haakpatroon vind je hier: Gehaakte Tas Haakpatroon.

7. Geometrisch Vierkanten tasje – She Makes Crochet

De artiest She Makes Crochet maakt verschillende prachtige haakpatronen, waaronder dit Geometrische Vierkanten tasje, dat je helemaal gehaakt kunt maken, of met een leren onderkant. Veel haakplezier! Het gratis haakpatroon: Geometrisch Vierkanten Tasje haken

8. Strepentas – Irma Koopman

Deze hele leuke strepentas is gehaakt in de Corner to Corner techniek en ontworpen door Irma Koopman. Je kunt het patroon ook voor een kussenhoes gebruiken. Het gratis Nederlandstalige haakpatroon vind je hier: Strepentas Irma

9. Violets aren’t Blue – Irma Koopman

Nog een schitterende tas met de corner to corner techniek van Irma Koopman, met prachtige bloemen erop: Violets Aren’t Blue tas van Irma Koopman.

10. Markttas – Morale Fiber

Plastic tasjes zijn gelukkig steeds minder onderdeel van het straatbeeld. Haak je eigen hippe, klein opvouwbare, markttas met dit leuke haakpatroon van Morale Fiber. Je koopt het hier: Markttas Morale Fiber.

11. Zomertas – Irma Koopman

Wil je een zomerse outfit nog wat opvrolijken? Maak dan deze prachtige Zomertas van Irma Koopman. Dit gratis haakpatroon voor een tas wordt duidelijk stap voor stap beschreven. Voor wie haak jij ‘m? Haakpatroon Zomertas.

12. Boodschappennetje – Irma Koopman

Ben je op zoek naar het haken van een boodschappennetje? Dit vrolijke kleurrijke gehaakte tasje vouw je op en gooi je onder in je gehaakte tas, voor als je een keer langs de markt komt en lekkere producten in je zelfgehaakte tas wilt doen. Het patroon vind je hier: Boodschappennetje van Irma Koopman

13. Vintage Camera Tasje – Yay for Yarn

Een heel lief klein gehaakt tasje voor een camera fan, dit vintage camera tasje van Yay for Yarn. Het haakpatroon is gratis en in het Nederlands beschikbaar. Haak dit leuke Vintage Camera Tasje!

13 tas haakpatronen: