Skip to Content

Onderzetters

Onderzetters zijn leuk om te haken als kleine cadeautjes, ter versiering van je (tuin)tafel, als decoratie, bij een seizoenstafel of als housewarming gift. Maak ze voor je slaapkamer nachtkastje, voor je mooie nieuwe salontafel of als vrolijk setje voor in de tuin. Voorkom kringen met deze gratis Nederlandstalige haakpatronen voor onderzetters. 

Deze gratis haakpatronen voor onderzetters zijn snel te maken, leuk om cadeau te geven en te krijgen en gewoon erg sfeervol. Maak ze voor verschillende seizoenen en gooi ze af en toe in de was als dat nodig is!

  1. Orla onderzetters
  2. Bloem onderzetters
  3. Coastal Crochet onderzetters
  4. Spinnenwebonderzetters
  5. Mandala van Attic24
  6. Mini Meditatieve Mandala
  7. Teaparty Mandala

1. Orla Onderzetters

De simpelste onderzetters uit het lijstje komen eerst. De Orla onderzetters zijn onderdeel van meerdere Orla projecten, waaronder de Orla Love Tas en het Orla Love kussen. Ze zijn ontworpen door P.S. I Crochet. Via deze link vind je het haakpatroon voor de Orla Love Onderzetters.

2. Bloem Onderzetters

Schitterende Bloem Onderzetters, ontworpen door Irma Koopman. Ook nog steeds erg goed te doen voor beginners, en heel makkelijk aan te passen aan verschillende kleuren voor je eigen interieur. Enthousiast? Vind het Bloem Onderzetter haakpatroon via deze link.

3. Coastal Crochet Onderzetters

Super leuke Mini CAL van Coastal Crochet waarin je in 5 dagen 5 verschillende vormen onderzetters haakt.

4. Spinnenwebonderzetters

Deze spinnenwebonderzetters kun je maken voor je herfst of Halloween projecten. Of voor iemand die dol is op spinnen natuurlijk! Deze onderzetters zijn ontworpen door Faye Dexter speciaal voor deze site. Lief hè? Veel plezier met deze spinnenwebonderzetters!

5. Mandala van Attic24

Je kunt ook heel eenvoudig een mandala gebruiken als onderzetter. Onder een vaasje of ergens anders onder! Hoe kleiner/dunner het garen, hoe meer toeren je kunt maken voor een klein formaat onderzetter. Deze mandala is ontworpen door Attic24.

6. Mini Meditatieve Mandala

Schitterende Mini Meditatieve Mandala van Keep Calm and Crochet On UK. Iets ingewikkelder dan de eerder genoemde patronen, maar wel met een heel dicht prachtig resultaat.

7. TeaParty Mandala

De Teaparty Mandala is een heel gedetailleerd dicht patroon, erg geschikt als onderzetter voor theepot of vaas, maar ook voor bij een prachtig thee en koekjes feestje met je grootmoeders servies.


Samenvatting onderzetter haakpatronen:

Origineel gepubliceerd september 2021, opnieuw herzien oktober 2022

Delen is lief!