Skip to Content

Haken voor de baby

Haken voor de baby

Ook zo’n zin om iets leuks te haken voor de baby? Misschien ben je wel op zoek naar een leuk kraamkadootje om te maken! Heb je net gehoord dat je oma gaat worden? Wat een feest, gefeliciteerd!

Kijk snel hier op de pagina met heel veel gratis haakpatronen die je kunt vinden op de website.

Heb je nog meer inspiratie nodig? Kijk dan ook even op de pagina’s met haakpatronen voor Dekens, Knuffels of Amigurumi.

Bewaar dit voor later:

Haken voor de baby

Kleding haken voor de baby

Lieve, zachte kleertjes in de lievelingskleuren van de mama, passend bij het kleine mensje dat komen gaat. Lekker naar de wolwinkel om de wolletjes te aaien en selecteren, om dan vervolgens heel ontspannen een prachtige slaapzak, vest of slofjes voor de baby te haken. Klik op de foto om naar het bijbehorende haakpatroon te gaan.

Baby Speelgoed en Knuffels haken voor de baby

Haakpatronen voor een klein leuk (kraam)kadootje, een leuk klein knuffeltje of knuffeldoekje of misschien wel een leuke feestelijke geboorteslinger; je vindt het allemaal gratis hier op de website. Er is een selectie gemaakt van de leukste speelgoed en knuffel haakpatronen die ook jij kunt haken voor de baby. De meeste patronen hebben stap voor stap foto’s en uitleg, waardoor ze ook voor beginners geschikt zijn.

Rammelaars haken voor de baby

Voeg een kraaltje, knisperdoekje of geluidsdoosje toe aan deze super schattige rammelaars en geef een écht uniek cadeau. Zijn de ouders bang voor overprikkeling, dan kun je het geluidje er ook net zo eenvoudig uit laten: die keuze is aan jou. Het leuke van deze patronen is, dat er vaak ook een bijpassend haakpatroon op de website staat voor een knuffel. Maak dan een compleet setje: een dekentje met olifantenrand, een olifanten rammelaar en een olifanten knuffel bijvoorbeeld. Of een dinosaurus rammelaar mét Dino knuffel.

Veel haakplezier met deze leuke, snelle projecten!

Dekens haken voor de baby

Bij het haken van een deken voor een baby moet je op een aantal dingen letten. Je wilt bijvoorbeeld dat het materiaal dat je kiest goed wasbaar is, omdat er met kleine babietjes nu eenmaal wel eens ongelukjes gebeuren. Daarnaast wil je dat het materiaal brandvertragend is indien mogelijk.

Ook bij het kiezen van de afmetingen houd je rekening met de maat van de baby. In deze tabel vind je in lengte x breedte ongeveer de maten in centimeters van diverse mogelijkheden voor jonge kinderen:

Knuffeldoekje2525
Deken voor pop/knuffel3545
Premature baby4545
Kinderwagen7590
Pasgeborene100100
Peuter110130
Zwachteldoek120120
Ledikantje115150

Veel van de dekens op deze website kun je gemakkelijk aanpassen in formaat. Er staat dan bijvoorbeeld in de introductie “deze deken heeft een veelvoud nodig van 3 + 1 steken”. Je maakt dan een proeflapje in het stekenpatroon van de deken van bijvoorbeeld (3 x 8 = 24) + 1 = 25 steken en meet deze op na een paar toeren. Dan kijk je in de tabel hierboven en kun je uitrekenen hoeveel steken je ongeveer nodig hebt voor de daadwerkelijke deken. Kom je er niet uit? Zet gerust een bericht in de leuke Een Mooi Gebaar Facebookgroep, dan krijg je hulp van lieve andere haaksters!

Er staan meer dan 100 dekens op de website hier, maar hier is een kleine selectie:

Knuffels haken voor de baby

Misschien wil je een grotere knuffel haken voor de kleine? Er staan op deze website zoveel knuffels die je kunt haken, dat er aparte categorieën voor zijn. Misschien wil je een eenhoorn haken, een giraf, een vos, een olifant of een beer? Misschien juist een aap, een draak of een panda? Krijgt je (klein)kind een poes, een hond of een konijn? Er is ontzettend veel te vinden op deze website, bijna allemaal gratis haakpatronen voor de baby.

Kijk dan ook even onder deze categorieën voor nog meer ideeën.

Delen is lief!