Skip to Content

Puntige zakjes

Puntige zakjes

Elfen Jas: Puntige Zakjes

Morale Fiber maakt schitterende ontwerpen voor gave hippie kleding, waaronder deze prachtige Elfen Jas. Het is een hele serie patronen, aan te passen in elke maat.

Het PDF-patroon voor deze jas vind je in de webwinkel!

Voor alle vragen en links die iets met de Elfen Jas te maken hebben, klik je op deze link!

Tijdens het ontwerpen en updaten van de Elfen Jas heb ik besloten om eindelijk een Elfen Jas voor mezelf te maken. Ik heb al heel lang deze King Cole DK Riot in de kleur “Funky” liggen, speciaal voor dit doel, het ligt er al jaren! De kleuren zijn warme paarstinten, lavendel, groene tinten, olijven en een klein beetje fuchsia: allemaal lievelingskleuren.  

Ik heb een Small gemaakt in deze kleuren, om te kijken of de nieuwe schouder+capuchon goed werkte voor de grote update – en ook omdat ik zelf wilde meedoen terwijl mijn geweldige testers de Elf Jas in de maten XL en 2XL maakten. Dit hele ontwerp is zo lekker levendig tot nu toe, ik kan niet wachten om te zien waar het in de toekomst heen gaat. 

Terwijl ik ermee bezig was, heb ik ook wat kleine aanpassingen gedaan aan de rok delen, dus ik heb een langere rok met een kleiner lijfje, daar maakte ik een (Engelstalige!) YouTube tutorial voor.

Tijdens het haken van mijn eigen persoonlijke Elfen Jas, wilde ik ook graag puntige zakjes proberen! Geïnspireerd op het type elfenzakje dat Katwise (www.katwise.com) gebruikt, waar überhaupt de inspiratie voor dit ontwerp vandaan komt. Ik wilde er geen binnenzakjes van maken, dus ik maakte er een buitenzakje van. Blijf scrollen voor de GRATIS versie van dit schattige puntige zakjes haakpatroon voor de Elfen Jas!

Ik heb ook een schattig randje nepbont toegevoegd als boord voor de capuchon. 6 toeren met pluizig garen, geschakelde stokjes, met een 3,5 mm haaknaald. Ik ga dat NOOOIT meer doen, haha! Het ging zo traag, maar uiteindelijk lukte het en ik kan nu zeggen dat ik het de moeite waard vond.

Ik vind het ook heel tof hoe de knoopjes geworden zijn – ik had een verzameling gedetailleerde etale vintage knoopjes en ik vind dat ze echt karakter toevoegen aan m’n jas.  

Ik heb elke Elfen Jas tot nu toe een naam gegeven en deze Elfen Jas heb ik “Twig Nest” genoemd – omdat ik een fladderaar chaotische artiest ben en omdat als ik een vogeltje zou zijn, dan zou mijn nestje een vreemd soortige stapeltje takjes op de grond zijn – maar dan wel één waar ik heel graag zou zijn en waar veel liefde in gestoken is.

Puntige Zakjes Haakpatroon

Gebruik alle instructies voor garen, haaknaald en spanning uit het hoofdpatroon..

Met tunische haaknaald 6,5mm en je garen:

Toer 1: 3 lossen, haal een lusje op in de tweede losse en in de volgende losse. Haak een teruggaande toer – 3 steken.

Toer 2-3: Tunische tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer- 3 steken.

Toer 4: Tunische tricotsteek meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende steek, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer. – 5 steken.

Toer 5-6: Tunische tricotsteek in elke steek, haak een teruggaande toer. – 5 steken

Toer 7: Meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 3 steken, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 7 steken.

Toer 8-9: Tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer – 7 steken.

Toer 10: Meerderen in volgende ruimte. Tricotsteek in volgende 5 steken. Meerderen in volgende ruimte. Tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 9 steken.

Toer 11-12: Tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer – 9 steken.

Toer 13: Meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 7 steken, meerderen in volgende ruimte. Tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 11 steken.

Toer 14-15: Tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer – 11 steken.

Toer 16: Meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 9 steken, meerderen in volgende ruimte. Tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 13 steken.

Toer 17: Tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer – 13 steken.

Toer 18: Meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 11 steken, meerderen in volgende ruimte. Tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 15 steken.

Toer 19: Tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer – 15 steken.

Toer 20: Meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 13 steken, meerderen in volgende ruimte. Tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 17 steken.

Toer 21: Tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer – 17 steken.

Toer 22: Meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 7 steken, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende steek, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 7 steken, meerderen in laatste ruimte, tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 21 steken.

Toer 23: Tricotseek in elke steek, haak een teruggaande toer – 21 steken

Toer 24: Meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 9 steken, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende steek, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 9 steken, meerderen in laatste ruimte, tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer. – 25 steken.

Toer 25: Meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 11 steken, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende steek, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 11 steken, meerderen in laatst eruimte, tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer. – 29 steken.

Toer 26: meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 13 steken, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende steek, meerderen in volgende ruimte, tricotsteek in volgende 13 steken, meerderen in laatste ruimte, tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 33 steken.

Toer 27: minderen in volgende 2, tricotsteek in volgende 11, minderen in volgende 2, tricotsteek in volgende steek, minderen in volgende 2 steken, tricotsteek in volgende 11 steken, minderen in volgende 2 steken, tricotsteek in laatste steek. Haak een teruggaande toer – 29 steken.

Toer 28: tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer – 29 steken.

Toer 29: Minderen in volgende 2 steken, tricotsteek in volgende 9 steken, minderen in volgende 2 steken, tricotsteek in volgende steek, minderen in volgende 2 steken, tricotsteek in volgende 9 steken, minderen in volgende 2, tricotsteek in volgende steek. Haak een teruggaande toer – 25 steken

Toer 30-34: Tricotsteek in elke steek. Haak een teruggaande toer – 25 steken.

Wissel naar een 3,5 mm normale haaknaald

Geschakelde stokjes toer 1: 3 lossen, stokje in dezelfde steek, steek de haaknaald in de tunische steken alsof je tricotsteken gaat haken (maar haak gewoon). 1 geschakeld stokje in elk van de volgende 24 steken.

Geschakelde stokjes toer 2-3: 3 lossen, keer om, geschakeld stokje in elke steek.

Hecht af, laat een lange draad over om het zakje op de jas te naaien.

Gebruik de lange draad en een stopnaald om de zakjes op de buitenkant van de jas te naaien met de whip stitch of je eigen voorkeurssteek.

Ik neem nu even een lange pauze van Elfen Jassen, zeker omdat ik mijn schouder beschadigd heb tijdens het haken van deze Jas. Maak je geen zorgen, er komt nog genoeg leuks aan!