Skip to Content

Curvy Bralette Tutorial

Curvy Bralette Tutorial

Na de Basis Bikini tutorial en de Basis Bralette Tutorial, is er nu ook de Curvy Bralette Tutorial van Morale Fiber, waarin uitgelegd wordt hoe je een leuke haltertop / bikinitop / bralette haakt voor mensen met vollere borsten. Het patroon is een vertaling van dit oorspronkelijke Engelstalige bericht, uiteraard met toestemming hier in het Nederlands vertaald.

Vorige zomer heb ik een simpel basispatroon ontworpen voor een Basis Bralette, met een uitgebreide foto tutorial. Daarna heb ik een lange lijst gemaakt van modificaties, waaronder eentje voor grotere borsten 🙂


Liever als advertentievrije PDF haken? Dat kan:


De plattige driehoek cups zijn fantastisch omdat je ze gemakkelijk kunt aanpassen aan elke maat, maar om goed te passen over grotere borsten, moet er een betere rand omheen om ervoor te zorgen dat de cups een beetje naar binnen trekken – en dat gaan we vandaag leren in deze Curvy Bralette tutorial  ❤ ❤

Je kunt dit ontwerp ook vinden in de Ravelry database, of op het Pinterest haak bord van Morale Fiber – dus voeg me toe als je dat leuk vindt! 🙂

Curvy Bralette Tutorial 

Materialen

3.50 mm haaknaald
#4 gewicht katoen garen (het kan ook met ander gewicht garen en haaknaald gemaakt worden, zolang je je spanning maar weet)
Je hebt 1-3 bollen nodig, afhankelijk van de maat die je maakt
Steekmarkeerders
Schaar en stopnaald
Meetlint
Afmetingen
Band afmeting (gemeten om de ribben, net onder de borsten): bijvoorbeeld, mijn afmeting is 81,3 centimeter.
Afmeting A: (Afmeting / 4) – 5,1 cm = lengte van elke zijkant van de driehoek van de cup (In het voorbeeld: [81,3 / 4] – 5,1 = 15,2 centimeter.
Afmeting B: (Afmeting A) / 2 = 7,6 centimeter in het voorbeeld
Spanning
Je kunt verschillende spanningen hebben voor dit project, als je maar weet wat jouw spanning is, zodat je de goede afmeting krijgt van de Bralette. Je kunt de instructies voor je spanning volgen in de Basis Bralette blog pagina. 

Begin met het volgen van de instructies voor de Basis Bralette voor de twee driehoeken van de cups, helemaal tot de Toer 3 herhaling van de band, en dan stop je – hecht niet af. 

Afwerking:

  1. 4 lossen (stokje + 1-losse), keer je werk zodat je in de zijkant van de steken van de toeruiteinden werkt. (Stokje in zijkant van volgende steek, 2 lossen, volgende steek overslaan) 2 keer. Stokje in de zijkant van de laatste steek.

2. 4 lossen (telt als stokje + 1 losse). Keer je werk zodat je aan de niet-afgewerkte kant bent. Stokje in dezelfde steek, losse om de hoek om te gaan.

3. (2 steken overslaan, stokje in volgende steek, 1 losse) herhaal tot einde toer tot je de hoek van de cup bereikt hebt.

4. 2 steken overslaan, stokje in onderste toer van de cup. Stokje in bovenkant van eerste ongebruikte stokje aan de zijkant van de cup, zoals op de foto. 1 losse. (2 steken overslaan, stokje in ovlgende steek, 1 losse) langs de zijkant van de cup.
5. (Stokje, 1 losse) 2 keer in de bovenkant van de cup, in de 2-lossenruimte. Afhankelijk van hoeveel stokjes je hebt aan de zijkant van de cup, kan het zijn dat je een stokje, 1 losse wilt plaatsen in de steken precies voor en na deze ruimte. Dit is de plek waar de touwtjes komen, dus het is niet goed als het te strak is hier.

6. (2 steken overslaan, stokje in volgende steek, 1 losse) langs de zijkant van de cup. Een paar steken voor het einde, wissel je naar de volgende cup, zorg je dat er evenveel overgeslagen steken aan beide kanten zijn, zodat het gespiegeld is. Als je meer steken overslaat, worden de cups ook dichter naar elkaar toe getrokken, dus daar kun je mee experimenteren voor de goede maat.

7. Herhaal hetzelfde proces voor de andere cup, spiegel daarbij de eerste helft: haak 2 (stokje, 1 losse) herhalingen in de bovenhoek van de andere cup, (stokje, 1 losse, 2 steken overslaan) langs de zijkant naar beneden, sla evenveel steken over in de hoek, dan ga je langs de bovenkant van de band. Stokje, 2 lossen, stokje in dezelfde steek van de hoek. (2 lossen, steek overslaan, stokje in zijkant van volgende stokje) langs de toer uiteinden aan de zijkant van de band. Stokje in het laatste stokje – ik heb een extra stokje toegevoegd om het meer gelijk te laten lopen met de onderkant van de band)

8. 4 lossen (telt als eerste stokje + 1 losse). Keer om, (stokje in lossenruimte, 1 losse) langs de laatste toer van de rand tot je de hoek bereikt. (Stokje, 1 losse) 3 keer in de hoekruimte.
9. (Stokje in volgende ruimte, 1 losse) helemaal langs de laatste toer van de rand van de bralette, met (stokje, 1 losse) herhalingen in de bovenhoeken. Ik heb de bovenhoeken verder vrijgelaten, omdat ik t-shirt touwtjes voor deze bralette gebruikte. Als je je touwtjes haakt, voeg ze dan toe door de lengte te haken die je wilt, en dan terug erin halve vasten te haken tot je weer bij de bovenhoek van de cup bent. De touwtjes moeten lang genoeg zijn om te kruisen op de rug en door de gaatjes aan het einde van de band heen te kruisen zodat je kunt aantrekken om het passend te maken:

10. Nadat je je touwtje hebt gehaakt (of niet), zet je je garen vast met een stokje in de eerste steek van de volgende cup. Tel het aantal steken dat je nog langs de zijkant van de cup hebt – ik heb 8 herhalingen van (stokje, 1 losse), dus in totaal 16 steken. Haak het aantal lossen van “jouw” getal, sla dan de zijkant van de cup over en haak een vaste in de midden 1-lossenruimte. Haak hetzelfde aantal lossen nog een keer, sla steken over tot het laatste stokje van de volgende zijkant van de cup, stokje in die steek.
Herhaal de rand langs de rest van de bralette, spiegel de eerste kant, helemaal langs de band, hecht dan af en werk alle draadjes af. Veel plezier met je Bralette!

 

Basis BH haakpatroon | Een Mooi Gebaar

Friday 14th of April 2023

[…] PS: Heb je grotere borsten? Kijk dan ook eens bij de Curvy Bralette tutorial uitleg!  […]