Skip to Content

Sweet Pea Harmony

Sweet Pea Harmony

Haakpatroon – Attic24 en Insomnia Crochet

Sweet Pea Harmony Deken van Attic24 en Insomnia Crochet is een heerlijk project met kleine vierkantjes die je uiteindelijk allemaal aan elkaar haakt. Deze kleine vierkantjes worden ook wel Granny Squares genoemd. Het project is geschikt voor beginners en wordt uitgelegd met heel veel prachtige kleurrijke foto’s. Het haakpatroon is een samenvoeging van deze twee projecten:

Gareninformatie

Voor dit patroon gebruik je 17 bollen Stylecraft Special DK, 15 uit het Sweet Pea pakket (zie hieronder) en 2 extra: ♥ Fondant en ♥ Apricot

♥ violet ♥ cypress ♥ candyfloss ♥ magenta♥ plum ♥

♥ lavender ♥ meadow ♥ soft peach ♥ blush ♥ fuchsia purple ♥

♥ wisteria ♥ pistachio ♥ cream ♥ clematis ♥ pomegranate ♥

De Harmony serie wordt steeds uitgebreider! Kijk in deze galerij naar alle andere kleurenmogelijkheden, of scroll verder om te starten met je Sweet Pea Harmony deken

Informatie over afmetingen

Haaknaald – de standaard haaknaald voor Stylecraft Special DK is 4 mm. Lucy van Attic24 haakt vrij strak, dus ze gebruikt 4.5

Oppervlakte van één vierkant – elk vierkant (6 toeren) is ongeveer 11 centimeter

Oppervlakte van de deken – Het voorbeeld is een deken van 100 vierkantjes (10 bij 10) en een brede rand. De deken meet ongeveer 140 bij 140 centimeter.

Schema

Patroon

Dit patroon is reeds beschreven in het patroon voor de Harmonie deken. Je volgt de eerste vijf toeren van de Harmonie Granny Square. Vervolgens maak je met de zesde toer alle grannies aan elkaar met de join-as-you-go methode. Die methode vind je in deze blogpost.

Het maken van de deken

Deze deken wordt toer voor toer gemaakt voor alle 100 vierkantjes.

Stap 1: Je haakt 6 vierkantjes van elke kleur. Je hebt dan 17 x 6 = 102 inimini vierkantjes.

Stap 2. Daarna doe je voor elk van de 102 vierkantjes toer 2 en zo ga je verder.

Er is één grote tabel met álle informatie van de vierkantjes erin, dus je kúnt ze ook één voor één maken (t/m toer 5) en meteen aan elkaar zetten met toer 6.

Rand voor de Sweet Pea Harmony deken

Er zijn veel verschillende randen waaruit je kunt kiezen voor deze deken, bijvoorbeeld de Linen Stitch, of de Dune deken rand of “Skinny Block Stitch Rand.” Voor alle randen van dekens kun je op de speciale pagina daarvoor kijken.

Eindjes wegwerken

Doe jezelf een grote lol en werk de draadjes weg terwijl je bezig bent. Er zitten 600 (!) kleurwisselingen in deze deken, dus als je alle uiteindjes tot het einde bewaart, heb je 1200 uiteindjes. Niet grappig, dus gewoon even bijhouden. In deel 5 zit informatie over het wegwerken van de draadjes.

Blokken

De individuele vierkantjes zijn in het voorbeeld niet geblokt. Als de deken helemaal klaar is kun je ‘m eventueel nog even kort stoomblokken. Meestal is dit helemaal niet nodig.

Ik hoop dat jullie geïnspireerd raken door deze Sweat Pea Harmonie deken. Heel veel haakplezier!

Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je Sweat Pea Harmony deken mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL91ASNB0267191650 tnv Een Mooi Gebaar.

Delen is lief!