Skip to Content

Orla Love Tas

Orla Love Tas

Mijn favoriete Granny! Dit is mijn op naar de zomer tas.

Materialen

Ik heb mijn Orla Granny gemaakt met Scheepjes Softfun (ik heb denk ik ongeveer 2 bollen gebruikt), en ik heb de bloemen gehaakt in Stylecraft Batik en Stylecraft Special DK. Ik heb mijn grannies aan elkaar gehaakt met grijze katoen, normale dikte (haaknaald 2,5mm / 3 mm)

Voor dit project gebruikte ik haaknaald 4 mm.

Haakpatroon

Haakpatroon

  • Maak 30 Orla Love Grannies. Klik HIER voor het patroon.
  • Je kunt de patronen aan elkaar haken op elke manier die jij mooi vind, maar ik heb ze aan elkaar gehaakt door de goede zijden tegen elkaar te leggen en vasten te haken door de achterste lussen met het grijze katoen. ( je hoeft dit niet met katoen te doen, kan ook gewoon met het garen van de grannies, maar ik wilde een mooi effect creëren en mijn grannies een eruit laten springen)
  • Gebruik de onderstaande foto’s om te zien hoe de grannies aan elkaar gemaakt moeten worden. We gebruiken 18 grannies voor de voorzijde en 12  voor de achterzijde.

Leg de achterkant op de voorkant, met de goede zijden tegen elkaar en negeer de 4 grannies aan de bovenzijde. Maak de voorzijde vast aan de achterzijde en vouw hiervoor de 6 extra grannies aan de voorzijde doormidden om ze netjes vast te krijgen. Het is een beetje lastig in het begin maar het is het waard.

En nu de handvaten/hengels maken….

  • Draai de achterkant met de goede kant naar je toe, maak met creme kleurig garen de draad vast in  de lossenruimte tussen de onderste 2 grannies zodat je vanaf die kant kan haken naar top van de bovenste rechter granny.
  • Haak in iedere steek een vaste in de achterste lussen naar de top van de granny square. 1 vaste in de lossenruimte, dan 110 lossen. Wees voorzichtig, de lossenketting mag niet draaien. Haak nu een vaste in de losseruimte van de linker granny.  Nu vasten in de achterste lussen naar beneden, 1 vaste in de lossenruimte aan de onderkant van de granny. Nu verder met vasten naar de top van de rechter granny aan de voorkant. 
  • 1 vaste in de lossenruimte en haak weer 110 lossen ketting, zorg dat deze niet draait. Haak een vaste in de bovenkant in de lossenruimte van de linker granny, vaste in alle achterste lussen naar beneden. 1 vaste in de lossenruimte van de zijkant grannies waar je bent gestart. Niet sluiten met een halve vaste maar markeer deze steek met een steekmarkeerder en ga verder door meteen in de volgende steek te werken zoals je doet bij amigurumi.
  • Haak zo nog 3 rijen met vasten, maar minder ook iedere keer een vaste door deze over te slaan op de gemarkeerde plekken in de foto hieronder. Niet precies maar het moet mooi doorlopen.
  • Hecht af met een onzichtbare aanhechting en werk alle uiteinden weg.
  • Om aan de binnenkant van het 1e hengsel te haken, maak de draad vast in de achterste lus van 1 van de grannies en ga verder met vasten haken zoals hiervoor beschr ven., haak zo 2 rijen en hecht weer af.
  • Herhaal dit voor het andere hengsel.