Skip to Content

ORLA LOVE

ORLA LOVE

P.S. I Crochet is de artiestennaam van Karen, die prachtige haakprojecten maakt. Een overzicht van de Nederlandse vertalingen van haar patronen vind je via deze link.

Omschrijving

  • Met de kleur voor het midden haak je 4 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te vormen. 3 lossen (telt als eerste stokje), 11 stokjes in de ring. Halve vaste in derde beginlosse om de toer te sluiten. [12 steken] Hecht af. 
  • Met de bloemkleur hecht je aan in de achterste lus van één van de stokjes (je haakt de hele toer alleen in de achterste lussen). 3 lossen (telt als stokje), *2 stokjes, in volgende steek, herhaal vanaf * 10 keer, stokje in dezelfde steek als 3 beginlossen. Halve vaste in derde beginlosse. [24 steken]
  • *Steek overslaan, (2 halfstokjes, stokje) in volgende steek, 3 stokjes in volgende steek, (stokje, halfstokje) in volgende steek, steek overslaan, halve vaste; herhaal vanaf * nog 3 keer, je laatste halve vaste gaat in dezelfde steek als waar je begon. Hecht af. [4 blaadjes]
  • Met de buitenste kleur, hecht aan in een ruimte direct onder een zijkant halve vaste. 2 lossen (telt als halfstokje), stokje in dezelfde steek. *Steek overslaan (waarschijnlijk is die goed verstopt), en haak in alleen de achterste lussen rondom de blaajdes: vaste, vaste, halfstokje, (stokje, 2 lossen, stokje) in volgende steek voor hoek, halfstokje, vasta, vaste, steek overslaan, haak (stokje, halfstokje, stokje) in ruimte onder halve vaste, herhaal vanaf * nog 2 keer, haak de laatste zijde, haak een stokje in dezelfde plek als het eerste halfstokje en stokje. Halve vaste in tweede beginlosse, hecht af.