Skip to Content

Kerst

Lekker haken voor de kerst? Ik heb een heleboel gratis haakpatronen voor je om uit te kiezen!

Op deze pagina verzamel ik een overzicht van kerst haakpatronen. Zo kun je bijvoorbeeld de kerstbal van Attic24 haken, of prachtige sneeuwvlokken. Daarnaast kun je een schitterende winterkrans haken, of een slinger met kerst stockings.

  1. Noorse Kerstboom Decoratie
  2. Noorse Kerstsokken Decoratie
  3. Boerderij Kerstboom Deken
  4. Kerstsokjes
  5. Kerstbal
  6. Kerstroos
  7. Een Mooi Gebaar Kerst CAL
  8. Kerstman Haakpatroon

Noorse Kerstboom Decoratie Gratis Haakpartoon Vivir Vintage

Gratis Nederlandstalig haakpatroon voor een Kerstboom decoratie, ontworpen door Vivir Vintage en hier met toestemming naar het Nederlands vertaald.

Noorse Kerstsokken Decoratie door Vivir Vintage

Hele gave Noorse kerstsokken, naar een haakpatroon van Vivir Vintage. Alle Engelstalige haakpatronen van deze ontwerpster vind je op haar Instagram. De Nederlandse vertalingen van Vivir Vintage zijn hier met toestemming gepubliceerd. Er is een speciale pagina voor haar vertalingen: Vivir Vintage haakpatronen.

Boerderij Kerstboom Deken

Een schitterende deken van She Makes Crochet: de Boerderij Kerstboom Deken, waar je in het midden een prachtige kerstboom ziet. De winterboerderij deken wordt gehaakt met een bijzonder granny square die je aan elkaar haakt. Je haakt een aantal effen, maar ook een aantal tweekleurige granny squares, waardoor je een mooi kerstboomfiguurtje krijgt!

Kerstsokjes Een Mooi Gebaar Gratis Haakpatroon

Kom in de sfeer van de december maand door deze schattige kerst kousen / kerst sokken te haken. De typische Christmas Stockings kun je haken in je eigen lievelingskleuren, of in typische groen/rood/witte kleuren. Haak ze met willekeurig materiaal.

Kerstbal Gratis Haakpatroon van Attic24

Dit kerstornament is ontworpen door Attic24 en kan goed dienen als speldenkussen, als kerstversiering, of als andere vorm van gezelligheid! Het patroon hieronder is een vertaling van het Engelse patroon, uiteraard met toestemming van de ontwerpster. 

Kerstroos Haakpatroon Gratis Attic24

Attic24 ontwerpt schitterende haakpatronen, waaronder deze gave Kerstroos! Het haakpatroon is onderdeel van de Winterslinger en de Winterkrans, maar kan ook uitstekend “los” gehaakt worden.

Kerstman Haakpatroon Gratis Jess Huff

Jess Huff ontwerpt schitterende knuffel haakpatronen, waaronder deze gave Kerstman! Je kunt deze en alle andere knuffels vinden op onze site. Maar zeg nu zelf, deze is perfect voor de kerst!

En nog veel kerst ideeën op de site..

Hieronder vindt je nog meer kerst ideeën om te haken. Gebruik gezellig je eigen kerstkleuren en maak je huis helemaal kerst klaar met je eigen gehaakte decoraties.

Niet gevonden wat je zocht?

Liever videotutorials dan alleen maar geschreven patronen? Koop dan de Een Mooi Kerstgebaar 2021 cursus, maar daar in meer dan 21 kerstgerelateerde haakpatronen!