Skip to Content

Granietsteek omslagdoek

Granietsteek omslagdoek

Wat een gave omslagdoek! Haak ‘m in je favoriete kleuren voor bij elke outfit, lekker warm voor de herfst en winter als extra sjaal, of voor op koude lenteavonden als omslagdoek. Voor deze omslagdoek hoef je alleen maar lossen en vasten te kunnen haken, dus het is een heel geschikt beginnersproject. De eerste drie toeren zijn even lastig, daarna herhaal je eigenlijk alleen maar hetzelfde vanaf toer 4. Heb je er zin in? Haaknaald in de aanslag? Daar gaan we!

Benodigdheden

3 bollen Durable Cosy Ivory en 3 bollen Durable Cosy Taupe

Haaknaald 5 mm

Stopnaald

Schaar

Patroon granietsteek omslagdoek – Gratis Nederlandstalig Haakpatroon

Toer 1

2 lossen, (vaste, 2 lossen, vaste) in eerstgehaakte losse. Als je in één kleur haakt, is je toer nu klaar.

Toer 2

Als je meerdere kleuren gebruikt, wissel je bij de laatste doorhaal van de laatste vaste van kleur, zoals in onderstaande foto’s.

Toer 2

1 losse, keer om, vaste in vaste, 1 losse, (vaste, 2 lossen, vaste) in 2-lossenruimte, 1 losse, vaste in vaste. Als je meerdere kleuren gebruikt, wissel je bij de laatste doorhaal van de laatste vaste van kleur, zoals in de foto’s.

Toer 3

1 losse, keer je werk, vaste in vaste, 1 losse, vaste in 1-lossenruimte, 1 losse, (vaste, 2 lossen, vaste) in 2-lossenruimte, 1 losse, vaste in 1-lossenruimte, 1 losse, vaste in vaste. Als je meerdere kleuren gebruikt, wissel je bij de laatste doorhaal van de laatste vaste van kleur, zoals in de foto’s. Aan het eind van deze toer heb je 3 vasten per kant.

Toer 4

1 losse, keer om, vaste in vaste, 1 losse, (vaste in 1-lossenruimte, 1 losse) x 2, (vaste, 2 lossen, vaste) in 2-lossenruimte, 1 losse, (vaste in 1-lossenruimte, 1 losse) x 2, vaste in vaste. Als je meerdere kleuren gebruikt, wissel je bij de laatste doorhaal van de laatste vaste van kleur, zoals in de foto’s. Aan het einde van deze toer heb je 4 vasten per kant.

Toer 5

1 losse, vaste in vaste, 1 losse, (vaste in 1-lossenruimte, 1 losse) x 3, (vaste, 2 lossen, vaste) in 2-lossenruimte, 1 losse, (vaste in 1-lossenruimte, 1 losse) x 3, vaste in vaste.

Hoe verder?

Je blijft dit zo herhalen tot je de gewenste afmeting van de omslagdoek hebt. Voor veel mensen betekent dit dat de lange zijde evenlang is als hun lichaamslengte, of dat de omslagdoek van vingertop tot vingertop komt als je met gestrekte armen ergens staat 🙂

Meer gave patronen?

Krijg elke week de gaafste nieuwe patronen in je inbox, door je in te schrijven voor de nieuwsbrief!