Skip to Content

Kussens Haken

Je kunt vrij eenvoudig een kussenhoes haken. Pak een willekeurig steekpatroon. Haak de breedte van je kussen. Vervolgens haak je de lengte net zo lang door tot je de hoes helemaal om het kussen heen kunt vouwen.

Heb je bijvoorbeeld een vrij plat kussen van 50 bij 50 centimeter, dan haak je 50 centimeter in de breedte en 100 cm in de lengte. Is het kussen wat dikker, dan heb je iets meer cm nodig. Je kunt met een handdoek of stuk stof kijken wat mooi past om het binnen kussen dat jij gekozen hebt en dat dan opmeten.

Blooming Flower Kussen

Zoek je een Nederlandstalig haakpatroon om een kussen te haken? Het Blooming Flower kussen is een ontwerp van Attic24. Het patroon is hier met toestemming voor jullie naar het Nederlands vertaald. Alle andere patronen van Attic24 vind je hier. Veel haakplezier!

Tulip Love

De Tulip Love is een prachtig lente kussen die je in je eigen lievelingskleuren kunt haken om je interieur op te vrolijken. Dit kussen vrolijkt elke kinderkamer op. Haal alvast een beetje lente in huis met de Tulip Love.

Het PDF patroon is beschikbaar in het Nederlands en Engels en telt 33 pagina’s met vele foto’s zodat ook de avontuurlijke beginner er lekker mee aan de slag kan. Hook to Hook heeft nog meer mooie patronen met de Hook to Hook Techniek, een variatie op de Corner-to-Corner techniek op de site staan.

Heart to Heart

Van Hook to Hook een schitterend hart-patroon waar je bijvoorbeeld een kussensloop van kunt maken.

Het patroon is gemaakt met Stylecraft Special DK en wordt dan ongeveer 47 cm groot. Het patroon kan met elk willekeurig garen gemaakt worden.

De Hook to Hook techniek is een variatie op de Corner to Corner techniek waarbij je nooit meer dan één bol aan je werk hebt hangen en ook nooit hoeft te naaien. De enige uitzondering vormt het aan elkaar naaien van voor en achterkant van het kussen.

Orla Love

Dit haakpatroon is ontworpen door P.S. I Crochet en met toestemming voor jullie naar het Nederlands vertaald. Het kussentje heeft een grappige, verbaasde uitstraling en komt in de serie van de Orla Granny Square, de Orla Tas en de Orla onderzetters. Je zou van de Orla Granny ook heel leuk een dekentje kunnen maken. 

Ruitkussen

Spelen met streepjes en blokken in de Corner to Corner techniek. Dit leuke kussen is ontworpen door een trouwe volgster van Een Mooi Gebaar, Irma Koopman. Zij heeft ook nog vele andere patronen ontworpen en die mogen wij hier gratis op de site aanbieden.

Het kussen op de foto kan natuurlijk ook van andere kleuren maar zoals je aan mijn foto’s ziet is bij Irma thuis groen de kleur. 😊 Veel verschillende kleuren groen bij elkaar en het werkt ook nog.