Skip to Content

Springfrost Harmony

Springfrost Harmony

De Springfrost Harmony is de samenvoeging van twee prachtige projecten van Attic24, door de getalenteerde Insomnia Crochet. Ze combineert de kleuren van de Springfrost deken met het haakpatroon van de Harmony deken.

Als je die twee samenvoegt, krijg je deze prachtige deken:

Op de foto hierboven zie je de baby afmeting.

De deken bestaat uit 100 vierkanten. Het materiaal dat je ervoor nodig hebt is Stylecraft Special DK.

Bovenste rij :
♥ Lincoln ♥  Duck Egg ♥  White ♥  A Hint of Silver ♥  Mushroom ♥

Middelste rij :
♥ Pistachio ♥ Spearmint ♥ Blue Marl* ♥ Parma Violet ♥ Powder Pink ♥

Onderste rij :
♥ Meadow ♥ Cloud Blue ♥  Baby Blue* ♥ Wisteria ♥ Pale Rose ♥

Daarnaast heb je nog één bol Lavender en één bol Clematis extra nodig. Dit zijn er in totaal dus 17 bollen garen van Stylecraft Special DK.

Het schema hieronder kan gebruikt worden voor de baby versie (ongeveer 80 centimeter vierkant) of voor de volledige deken (ongeveer 120 centimeter vierkant). Je kunt een willekeurige 4 (of 6) toeren haakpatroon voor een granny square gebruiken. Als je het oorspronkelijke Harmony vierkant wilt gebruiken, klik dan op hier: Harmony Granny Square Haakpatroon.

Zet de vierkanten op deze manier aan elkaar, de cijfers komen overeen met de cijfers in de eerste kolom van de tabellen.

Voor de volledige maat haak je toer 1 tot en met 6 van het Harmony Granny Square haakpatroon, in de kleuren zoals aangegeven.

Voor de baby maat haak je toer 1 tot en met 4 van het Harmony Granny Square haakpatroon, maar in de kleuren in de tabellen van kolom B1, B2, B3 en B4.

Gebruik de zesde toer om de granny squares join as you go aan elkaar te maken

De babydeken woog ongeveer 335 gram voor de rand. Ongeveer 20 gram van elke kleur was gebruikt voor de vierkanten. De volledige versie van de Springfrost Harmony gebruikt ongeveer 45-50 gram per kleur voor de vierkanten.

Je kunt elke rand toevoegen die je wilt. De babydeken op de foto heeft de Summer Harmony rand, met de kleuren: white, clematis, cloud blue, pistachio, wisteria en tenslotte een toer vasten in wit, gehaakt vanaf de achterkant.

Ben je blij met dit patroon? Overweeg een donatie te doen om mij te steunen bij het gratis beschikbaar maken van haakpatronen. Dat kan door een bedragje over te maken naar NL91ASNB0267191650 tnv Een Mooi Gebaar. Bedankt alvast!

Iris van Meer

Andere Harmony kleuren

Hieronder vind je de vele kleursamenstellingen van de Harmony Deken van Attic24. Het eerste patroon is het originele patroon. De overige patronen zijn van Insomnia Crochet die met toestemming van Attic24 de vele kleurstellingen heeft bedacht en gemaakt.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina