Skip to Content

Springfrost Deken

Springfrost Deken

Goedemorgen! Mocht je het garenpakket van deze nieuwe Spring Frost Deken willen bestellen, dan kun je hier klikken om direct naar de Woolwarehouse te gaan om het pakket te bestellen:

♥ SPRINGFROST GAREN PAKKET ♥
Springfrost haakpatroon week 1

Hieronder volgt vanuit het Blog van Attic24 de introductie van de Springfrost deken en hoe ze aan de kleurinspiratie is gekomen. Onderaan vind je nog informatie over de gebruikte kleuren en hoeveelheden.

Inspiratie

Ik kijk altijd erg uit naar deze berichten waarin ik je kennis laat maken met een nieuwe deken, omdat het betekent dat ik eindelijk kan delen wat de laatste tijd zoveel ruimte in mijn hoofd in beslag neemt. Het is een enorme opluchting voor mij, omdat ik een heel open persoon ben als het gaat om creativiteit en ik vind het echt heel moeilijk om dingen geheim te houden. Dus ((yay)) voor vandaag, wanneer ik de creatieve gedachten los kan laten!

De meesten van jullie weten waarschijnlijk al van mijn jaarlijkse Crochet Along (CAL) die elk jaar begin januari plaatsvindt – dit wordt mijn negende CAL-deken. Vorig jaar schreef ik een blogpost over al mijn CAL dekens, dus als je wilt zien hoe voorgaande jaren eruit hebben gezien, is die post ((hier)) (engelstalig). Als je nieuw bent op Attic24 en je afvraagt waar dit in hemelsnaam over gaat, zal ik aan het einde van dit bericht meer specifieke details geven over hoe de CAL werkt.

Het idee voor dit kleurenpalet ontstond in maart toen ik aan mijn Winter Slinger werkte. Weet je het nog? De slinger was een verzameling gehaakte bloemen en bladeren in zachte, gedempte wintertinten met een vleugje lentewarmte en ik werd halsoverkop verliefd op de kleuren.

Zoals je weet, ben ik enorm geïnspireerd door de natuur en de seizoenen, en hoewel ik een zomerminnende ziel ben, kan ik altijd de schoonheid vinden in elk seizoen en elk type weer (nou ja, meestal. Motregen en lage bewolking is een uitdaging).

Ik hou eigenlijk van de wintermaanden wanneer de temperaturen onder nul dalen en we een zware vorst hebben, het kan ongelooflijk mooi en inspirerend zijn.

Hier op Atticland zijn onze winters erg lang. Neem bijvoorbeeld de bovenstaande foto – mei dit jaar en hoewel de voorjaarsbloemen bloeiden, kregen we nog steeds harde wintervorst. Het bleef zo koud met nachten die onder nul waren en het voelde alsof de lente dit jaar nooit echt een kans had gehad om op gang te komen. Het was erg mooi daarbuiten, maar brrrrrrrr, niet echt hoe je zou verwachten dat de lente zou voelen.

Omdat onze lente erg laat komt, is de komst van de eerste vroege bloemen een echte reden voor een feestje. Sneeuwklokjes zijn de eerste, dapper opduikend in februari wanneer het weer nog gekke winterdingen doet.

Dan kijken we uit naar de zeer vroege bloei. Je kunt op de bovenstaande foto zien dat deze lieve kleine bloemen soms een beetje sneeuw en ijs moeten trotseren, maar ze lijken het niet erg te vinden.

Vroege voorjaarsbloesem is gewoon het mooiste, zo delicaat en opbeurend, het maakt me altijd gelukkig.

De kleuren van het land en de lucht in deze tijd van het jaar zijn verbazingwekkend mooi. Het ijskoude weer bedekt het gras met sprankelende vorst en de ochtendzon gloeit zacht en goudkleurig.

De vroege ochtendluchten zijn vaak roze getint en ik geniet er echt van om naar buiten te gaan om te wandelen en alles in te ademen.

Ik hoop dat je uit mijn foto’s een gevoel krijgt van hoe dit kleurenpalet in mijn hoofd is samengekomen. Ik begon me lichtroze, zachtblauw en ijzig groen voor te stellen, met een ondertoon van koel wit en zilvergrijs. Een mix van winter en lente wanneer het weer nog oh-zo-koud is, maar de natuur ons de eerste bloemen van het veranderende seizoen schenkt. Het is een rustig vrolijk kleurenpalet, dat de eerste tekenen van de lente viert na een lange, koude winter.

Zoals met al mijn kleurenpaletten, doe ik enorm veel onderzoek en denkwerk bij het samenstellen van een verzameling kleuren die uiteindelijk een deken zal worden. Het is een langdurig ontwerpproces voor mij, maar het is een van mijn meest favoriete dingen om te doen. Heel simpel, ik haal enorm veel vreugde uit het creëren met kleur, en een heleboel geluk!

Het Springfrost kleurenpalet is natuurlijk veel bleker dan mijn gebruikelijke keuzes (het kan niet meer verschillen van het Harbour-palet van vorig jaar), maar ik hou van de zoete zachtheid ervan. Je zou ook erg grapping kunnen vinden om te weten dat dit de allereerste keer is dat ik ooit wit in een deken heb gebruikt, en ik ben vooral over de interne strijd ervan (! als je het weet, weet je het !)

Zoals gebruikelijk voor mijn dekens, heb ik vijftien tinten Stylecraft Special DK gekozen voor mijn Springfrost-deken

Bovenste rij :
♥ Lincoln ♥  Duck Egg ♥  White ♥  A Hint of Silver ♥  Mushroom ♥

Middelste rij :
♥ Pistachio ♥ Spearmint ♥ Blue Marl* ♥ Parma Violet ♥ Powder Pink ♥

Onderste rij :
Meadow ♥ Cloud Blue ♥  Baby Blue* ♥ Wisteria ♥ Pale Rose ♥

Je vindt het Springfrost garenpakket in mijn winkel bij Wool Warehouse, klik op de volgende link…

♥ SPRINGFROST GARENPAKKET ♥

* een kleine opmerking over twee van de kleuren die ik heb gekozen – aan de linkerkant is Baby Blue, en aan de rechterkant is Blue Marl. Je bent misschien niet bekend met deze tinten omdat ze uit het Stylecraft “Special for Babies” -assortiment komen. Dit garen is goed te combineren met de gebruikelijke Special DK en haakt op precies dezelfde manier…. en voor dit specifieke kleurenpalet zijn de bleke winterse tinten absoluut perfect.

In de loop van de afgelopen vier maanden of zo heb ik gewerkt aan steekpatroonideeën voor de Springfrost-deken. Eindeloze voorbeelden zijn van mijn haaknaald gevlogen, ideeën bewerkt en opnieuw bewerkt, in elkaar gezet, geprutst, aangepast en uitgehaald. Wanneer ik steekideeën zoek, kijk ik niet in boeken of naar patronen die al bestaan (nou ja, zeer zelden) – mijn methode is om met mijn haaknaald te zitten en “pruts” met het garen om te zien wat er naar boven komt.

Soms heb ik een idee van iets al in mijn hoofd, andere keren begin ik met een basissteek die ik al ken en probeer ik het te laten groeien tot iets nieuws. Het is een leuk proces, een beetje frustrerend misschien, maar met mijn jarenlange ontwerpervaring weet ik dat als ik gewoon doorga, er uiteindelijk iets zal bloeien en precies goed zal voelen.

Ik houd mijn patronen bewust eenvoudig omdat een van mijn echte passies in het leven is om beginnende haaksters te inspireren om aan een dekenreis te beginnen. Ik gebruik de meeste basis steken, samengesteld op een manier die iets interessants creëren, maar ook heel gemakkelijk te leren en te maken zijn.

Voor degenen die ervaren haaksters zijn, geven mijn streeppatronen je een hele lading mindful therapie – je bent welkom! Persoonlijk hou ik ervan om te verdwalen in een steekpatroon, om mijn geest te laten kalmeren terwijl mijn handen aan vertrouwde, repetitieve, ritmische steken werken. Absolute gelukzaligheid.

De Springfrost-streep is een zeer eenvoudige herhaling van twee rijen die gemakkelijk te leren is (perfect voor beginners) en er wordt gewerkt met behulp basis haaksteken. De resultaat van de textuur is absoluut heerlijk – kijk maar naar die zachte, puffy, bobbelige, squishy lijnen! Deze deken voelt heerlijk knus aan en ik kan je vertellen dat het bijna onmogelijk is om hem niet te strelen.

Natuurlijk ben ik ontzettend enthousiast over deze CAL, het is zo’n heerlijk project om naar uit te kijken in het nieuwe jaar als de sprankeling van Kerstmis achter ons ligt. Gewoon een herinnering dat het niet nodig is om je aan te melden voor deze CAL – het is allemaal erg ontspannen hier op Attic, dus alles wat je hoeft te doen is je garen bij elkaar te verzamelen en mee te doen wanneer het gratis patroon op 6 januari wordt vrijgegeven.

Het is iets meer dan zeven weken totdat de CAL begint, dus het is een beetje wachten op het patroon, maar hier is een snelle samenvatting van informatie voor je:

♥ De Attic24 SPRINGFROST CAL zal in totaal 8 weken lopen, te beginnen op vrijdag 6 januari – dat zal de dag zijn waarop het patroon hier op mijn blog zal worden gepubliceerd en ik zal je alle informatie geven die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Ik zal dan elke vrijdag in januari en februari 2023 wekelijks updates geven, zodat we het meeste uit de weekend haaktijd kunnen halen.

♥ Er zal een volledige foto tutorial hier op mijn blog voor het nieuwe Springfrost streep patroon komen. Week 1 t/m week 6 deel ik de kleurvolgorde voor een set strepen (ongeveer 18 per week). Week 7 wordt een inhaalweek (alle eindes instoppen!), en de laatste week 8 staat in het teken van de rand.

♥ Het SPRINGFROST YARN PACK bevat 15 x 100g ballen van Stylecraft Special DK en is voldoende om één deken te maken. De deken heeft een afmeting van ongeveer 120cm x 175cm. Je hebt twee pakketten nodig als je een deken van een groter formaat, bijvoorbeeld tweepersoonsbed wilt maken. Ik zal de opzetlossen ketting en patroonbegeleiding geven voor degenen onder jullie die grotere (of kleinere) dekens willen maken. Dit kleurenpalet en steekpatroon zouden prachtige babydekens zijn, dus je zou er zeker twee van één garenpakket kunnen maken als je dat zou willen.

♥ Er is geen gedrukt patroon opgenomen in dit pakket, alle patrooninformatie zal hier op mijn blog staan, met updates elke vrijdag in januari en februari 2023.

♥ Alle CAL-afleveringen (patroon- en kleurinformatie) blijven in de toekomst GRATIS op mijn blog, zodat het er voor je is en je altijd toegang hebt op een moment dat het je uitkomt. Je hoeft je dekenreis niet in 8 weken te proppen als je dat niet wilt – neem je tijd en werk in je eigen tempo.

♥ Iets wat me vaak wordt gevraagd – kun je je eigen kleuren gebruiken, of een van mijn andere garenpakketten gebruiken en toch meedoen met de CAL? Het antwoord is JA, natuurlijk kan dat! Ik waardeer het dat velen van jullie waarschijnlijk al garen hebben waar je gebruik van wilt maken, en ik kijk er echt naar uit om je creativiteit te zien. Misschien geef je niet om deze zachte pasteltinten en wil je in plaats daarvan een van mijn fellere kleurenpakketten gebruiken, en dat is ook helemaal prima.

Al met al heb je waarschijnlijk al geraden dat dit een ontspannen haakproject is en het belangrijkste doel is dat we allemaal samen kunnen genieten van het haken. Het is zo’n mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen, en ik hoop dat je er net zo naar uitkijkt als ik.

Voordat ik ga, wil ik gewoon zeggen hoe dankbaar ik ben voor mijn voortdurende samenwerking met de lieve mensen van Wool Warehouse, ze zijn echt fantastisch. We werken al sinds 2014 samen en zij zijn gewoon de mooiste mensen, een echt familiebedrijf dat echt om hun klanten geeft. En voor volledige transparantie ontvang ik een commissie voor elk Attic24-garenpakket dat via Wool Warehouse wordt verkocht, dus heel erg bedankt voor je steun, ik waardeer het meer dan ik kan zeggen.

Nou, ik denk dat dat ongeveer alles is voor nu, en ik hoop dat deze zachte, mooie kleuren je hebben geïnspireerd om een nieuwe dekenreis met mij te plannen ….. kom maar op januari!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Springfrost Linklijst:

Springfrost deken Introductie

Springfrost Garen Pakket

Springfrost Strepen Haakpatroon

Week 1: Streep 1 – 15

Week 2: Streep 16-33

Week 3: Streep 34 – 51

Week 4: Streep 52 – 69

Week 5: Streep 70 – 87

Week 6: Streep 88 – 105

Week 7: De Rand

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.

Sanne

Friday 24th of February 2023

Wanneer verschijnt week 8 eigenlijk van de springfrost. Ik ik hem zo graag voorzien van een rand

Heel veel haak Groetjes sanne

Ilse van t Ende

Saturday 25th of February 2023

Beste Sanne, Lucy van Attic24 was wat vertraagd. Gisterenavond laat kwam haar laatste bericht met de rand online. De rand is nu vertaald en staat ook op de site van een mooi gebaar. Https://eenmooigebaar.nl/springfrost-haakpatroon-week-7. Veel plezier met het afhaken van deze gave deken! Groeten, Ilse

Anja

Friday 13th of January 2023

Hallo, hier een haakverslaafde 😉 Komt vandaag deel 2 van de Springfrost deken weer online? Ik ben heerlijk bezig met de Granny Cal en de Springfrost. Dank je wel. Anja

Iris van Meer

Friday 13th of January 2023

Zeker is die er al! https://eenmooigebaar.nl/attic24-springfrost-haakpatroon-week-2/ Je kunt altijd naar beneden scrollen in de springfrost berichten, helemaal onderaan staan dan alle links overzichtelijk bij elkaar :)

Springfrost Strepen Haakpatroon | Een Mooi Gebaar

Friday 6th of January 2023

[…] heb de Springfrost deken ontworpen voor mijn negende jaarlijkse […]