Skip to Content

Springfrost Haakpatroon Week 7

Springfrost Haakpatroon Week 7

Dus hier zijn we dan, acht weken nadat we begonnen met de Springfrost Crochet-Along en wat een mooie, rustgevende, therapeutische, vreugdevolle reis was het. Ik hield absoluut van de zachte energie die het maken van deze deken omringde, en ik heb echt de rust gewaardeerd die het in mijn geest heeft gebracht tijdens deze wintermaanden. De repetitieve stiksels hebben me rust gebracht gedurende de enkele weken waarin ik me een beetje uit balans voelde, en de zachte, hoopvolle kleuren hebben me echt opgebeurd tijdens de grijze dagen.

Ik wil een enorme DANKJEWEL zeggen dat je hier bij me bent (ook op Facebook en Instagram). Ik kan niet echt beschrijven wat het betekent om de connectie met jullie allemaal te hebben. Het is echt een ongelooflijk gevoel. Een diep gevoel van verbondenheid, begrip, delen, geluk en vriendschap…zo veel goeds dat ik soms nauwelijks weet hoe ik ermee om moet gaan. Ik hoop dat jij het ook hebt gevoeld, en ik dank je uit de grond van mijn hart dat je met mij en duizenden anderen over de hele wereld bent meegegaan.

Ahh, ik heb een zware week gehad om eerlijk te zijn. Het ging niet goed met me, maar tegelijkertijd voelde ik me erg nodig door vrienden en familie. Weet je, sommige weken zijn gewoon zo, nietwaar? Je moet een stapje verder gaan om degenen van wie je houdt te ondersteunen, maar tegelijkertijd heb je het gevoel dat je amper de energie hebt om de dag door te komen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk te rusten. Ik heb nogal wat in bed gelegen, maar ook gewoon vredig naast het vuur gezeten. En ondanks dat ik me vreselijk voelde, was het ook best aardig om de rust te accepteren die ik nodig had om te herstellen.

Ik heb lang nagedacht over de kleuren en vroeg me af of zeven niet te veel was? Maar uiteindelijk had ik het gevoel dat de knuffelige strepen van de deken echt een stevige rand om zich heen nodig hadden, en ik ben zo blij dat ik op mijn instinct vertrouwde.

Als je mijn kleurvolgorde voor de Springfrost-strepen hebt gevolgd, zou je genoeg garen over moeten hebben om makkeljk de rand te kunnen maken met de zeven kleuren die ik heb gekozen.

Je hebt ongeveer 20 gram van elke kleur nodig.

Ik heb deze kleuren uitgekozen voor de rand – zie het als een mini Springfrost-kleurenverhaal als je wilt…

  1. Parma Violet (de koude grond)
  2. Baby Blue (de heldere hemel)
  3. Lincoln (ijzige bladeren)
  4. Pistachio (verse lenteknoppen)
  5. Powder Pink (vroege bloei)
  6. A Hint of Silver (een koude rilling in de lucht)
  7. White (een ijzig einde!)

De eerste zes toeren zijn smalle banden van vasten, gehaakt in de achterste lussen zodat je een soort gevlochten structuur krijgt – zo mooi! Het is dezelfde techniek die ik gebruik bij het maken van mijn streep-voorbeelden en ik hou echt van de manier waarop de kleuren zachtjes worden gemengd. Het is ook een steek die erg zuinig is met het garen (ik denk dat ik uiteindelijk maar ongeveer 16 g van elke kleur heb gebruikt), en een geweldige manier om een afwerkend kleurenverhaal rond de rand van een deken te creëren.

Ik heb een weekend lang aan mijn rand gewerkt, het was ongelooflijk verslavend, moet ik zeggen. Ik ging zo op in het plezier van die lange rijen herhalende, nette haaksteken dat ik het gewoon niet kon neerleggen. Het was een absolute haakhemel!

De laatste ronde van de Springfrost-border voegt echt de perfecte finishing touch toe – kleine puntige pieken die een zachte ijzige rand aan de buitenkant van de deken toevoegen. Het is vrij duidelijk denk ik – een ijzig witte afwerking rond de mooiste op de lente geïnspireerde strepen.

Ik kan je me de hand op hart vertellen dat ik niet wilde dat deze deken zou eindigen….

….omdat het maken van die rand ZO veel haakplezier opleverde!

Ik ben serieus heel blij met hoe het is geworden….

….en sinds ik de deken af heb, blijf ik hem zo vouwen zodat de randen allemaal netjes worden weergegeven, ik kan het gewoon niet helpen.

Oh…..zo, zo mooi……ta-dah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

Eeeeeep….die witte rand………is perfect!!!!!! Ik zou er niet meer van kunnen houden.

Een WiP (work-in-progress) omzetten in een afgewerk project is zo’n geweldig gevoel. Ik krijg er nooit genoeg van. Ik zeg vaak tegen mensen dat ik behoorlijk verslaafd ben aan het afmaken van mijn projecten, omdat dat gevoel van prestatie en voldoening moeilijk te verslaan is. Ook al is de Springfrost deken in gebruik geweest terwijl ik hem aan het maken was, er is iets heel speciaals aan dat het eindelijk zijn ta-dah-moment heeft.

Zoals altijd heb ik de tijd genomen om een volledige tutorial te maken om je te helpen bij het haken van de Springfrost-rand, met veel foto’s als je extra visuele begeleiding nodig hebt. Het is een vrij eenvoudig patroon, maar ik denk nog steeds dat foto’s zo nuttig kunnen zijn.

Je vindt de tutorial in mijn alfabetische lijst in de linkerzijbalk, of door op de onderstaande link te klikken >>

Springsfrost Rand Haakpatroon

Een herinnering dat, ook al is deze CAL ten einde, alle blogposts en patroonpagina’s op mijn blog blijven zodat je ze in de toekomst kunt raadplegen wanneer je maar wilt. Je kunt de CAL-berichten altijd vinden door op de CAL-pagina van Springfrost Blanket te klikken (in alfabetische volgorde in mijn lijst met patronen en tutorials) – alle links naar patronen en berichten staan op één plek, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt.

Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor het zo leuk maken van deze crochet along en voor het zo genereus delen van je foto’s op sociale media. Het was echt geweldig – bedankt, bedankt.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Springfrost Linklijst:

Springfrost deken Introductie

Springfrost Garen Pakket

Springfrost Strepen Haakpatroon

Week 1: Streep 1 – 15

Week 2: Streep 16-33

Week 3: Streep 34 – 51

Week 4: Streep 52 – 69

Week 5: Streep 70 – 87

Week 6: Streep 88 – 105

Week 7: De Rand

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.

Delen is lief!