Skip to Content

Sue Harbour

Sue Harbour

Sue Harbour

De Harbour Harmony is een strependeken, ontworpen door Attic24, waar Insomnia Crochet varianten op heeft ontworpen met granny squares

Deze deken is een samensmelting van het Harbour kleurenpalet met de Harmony Granny Square. Er zijn nog twee andere varianten van deze deken gemaakt, de Kaz Harbour en de Catherine Harbour

Haak je liever een andere Harmony kleurenvariant? Dat kan, daar zijn er héél véél van. Klik op deze link om het overzicht te bekijken. h

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de Harbour deken te maken, die ook weer uit twee varianten bestaat, een random strepen variant en een colourwash variant. Klik hier voor de Harbour deken.

De Sue variant bestaat uit 9 x 14 vierkanten. De deken is ongeveer 186 bij 122 centimeter als ie af is, inclusief de rand. 

Je hebt een Harbour kleurenpakket nodig voor deze deken, en wat extra Lapis en Denim als je vierkanten groot zijn. De volgende kleuren Stylecraft Special DK heb je dus nodig;

♥ Lipstick ♥  Tomato ♥  Spice ♥  Clementine ♥  Dandelion ♥

♥ Apple ♥ Aspen ♥ Spearmint ♥ Cloud Blue ♥ Turquoise ♥

♥ Aster ♥ Cornish Blue ♥  Storm Blue ♥ Denim ♥ Lapis ♥

Sue had extra Lapis nodig voor de laatste toer van één vierkant. En had nog maar een heel klein beetje Denim over. Haar vierkanten zijn ongeveer 11,5 centimeter per stuk.

Sue Harbour

Je volgt de instructies voor de Harmonie Granny Square van Attic24.

Je kunt de vierkanten of allemaal in één keer Toer 1 haken en dan allemaal in één keer Toer 2, of je kunt ze stuk voor stuk afhaken. 

Het vierkant linksboven noemen we vierkant 1, rechts daarnaast ligt 2. Er liggen er 9 per rij. In de schema’s wordt een nieuwe Rij steeds aangeduid met een R ervoor. In Toer 6 haak je de vierkanten aan elkaar (of je maakt Toer 6 ook “los” en naait daarna de vierkanten aan elkaar, wat je wilt!)

Toer 1 maak je in 7 kleuren 18 keer. Dan heb je 126 vierkanten in totaal. De 7 kleuren die je daarvoor gebruikt zijn: Apple, Aspen, Clementine, Dandelion, Lipstick, Spice en Tomato.

Voor Toer 2 pak je dan je Toertjes 1 weer op om toer 2 eraan vast te maken.  Je voegt toer 2 toe door één van de andere 6 middenkleuren te gebruiken, 3 van elke kleur. Dus bijvoorbeeld om je Apple Toer 1 heen, voeg je Aspen, Clementine, Dandelion Lipstick, Spice en Tomato Toer 2 toe, 3 van elke kleur. Dat herhaal je tot elke toer 1 een toer 2 heeft gekregen.

Voor Toer 3 tm 6 kijk je vervolgens in het onderstaande schema. R1-1 is Vierkant 1, linksbovenin je deken. Die heeft Toer 1: Lipstick, Toer 2 Aspen, Toer 3 Spice, Toer 4 Aster, Toer 5 Cloud en dan Toer 6 Turqoise. Als je dan meteen Vierkant 2 maakt, dan haak je die dus in Toer 6 Cloud aan elkaar aan Vierkant 1.

Snappie?

De Rand

Je kunt een willekeurige rand om je deken heen maken. 

Sue maakte toeren 2stokjesclusters rondom de deken in de volgende kleurenvolgorde: APPLE, DANDELION, ASPEN, CLEMENTINE, TURQUOISE, SPICE, LAPIS, TOMATO.

Donatie

Het vertalen van dit gratis haakpatroon heeft mij circa 3 uur werk gekost. Gun je mij in ruil voor alle lol die je aan het patroon hebt een kopje koffie of bolletje wol? Elke donatie is welkom! Je kunt een bedrag overmaken naar NL91ASNB0267191650 tnv Een Mooi Gebaar.