Skip to Content

Bloesem bloem haken

Bloesem bloem haken

Attic24 ontwerpt schitterende haakpatronen, ook van allerlei verschillende bloemen. Eén van die haakpatronen voor bloemen vind je hier: bloesem bloem haken! Schattige kleine bloemetjes die je snel af hebt, ideaal om restjes mee op te maken. Lekker niet-nadenken projectje voor tussendoor.

Materialen

Restjes garen in vrolijke kleuren (Rico Katoen in het voorbeeld)
Bijpassende haaknaald
Stopnaald & schaar

Ik heb de donkerste kleuren Rico Katoen eruit gelaten en de midden en lichte kleuren gebruikt, zijn ze niet tof zo samen? Heel mooi lenteachtig!

Dit bloemetje is snel en makkelijk te maken, lees gauw verder voor het bloesem bloem haakpatroon!

Voor ik t bloemetje afhechtte, heb ik er steeds een lusje aan gemaakt, zodat ik ze kon ophangen. Dit deed ik ook voor mijn minihartjes, en dat werkt perfect!

Leuk zo samen toch? Dit was met Pasen!

Meer Pasen haakpatronen vind je hier: Haakpatronen voor Pasen.

Ik vind ze helemaal gew♥ldig!

Ik heb wat kleine houten eitjes ertussen gehangen, en ook de schoorsteen nog verder versierd met kipjes en een nestje en een boel konijnen.

Stekenuitleg

Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal door de steek/ruimte én door de lus op de haaknaald.
Losse: sla de draad om en haal door het lusje op de haaknaald.
Vaste: steek de naald onder beide lusjes van de aangegeven steek, sla je de draad om de naald en trek de naald en het draadje terug door de steek. Je hebt nu twee lusjes op je haaknaald. Sla de draad opnieuw om de naald en trek deze door beide lusjes op je haaknaald. Je hebt nu één vaste gemaakt.
Stokje: Sla de draad om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die door de steek heen terug. Nu heb je 3 lusjes op je naald staan. Sla de draad om en haal deze door 2 lusjes op je naald. Sla nu nogmaals om en haal weer door 2 lussen op de naald. Je hebt nu 1 stokje gemaakt.

 ❀ Bloesem bloem haken

Toer 1: 4 lossen, halve vaste in eerste losse om toer te sluiten. 1 losse (telt als vaste), 5 vasten in de ring. Halve vaste in eerste losse om toer te sluiten. Je hebt nu 6 duidelijk zichtbare steken, waar je in de volgende toer in werkt.
Toer 2: halve vaste in eerste steek, 2 lossen, stokje en vaste in dezelfde steek. *halve vaste in volgende steek, 2 lossen, stokje en vaste in dezelfde steek*, herhaal tussen * en * nog 4 keer, zodat je 6 blaadjes hebt. Halve vaste in basis van eerste 2 lossen om de toer te sluiten. Hecht af.

Vergeet niet om een lange draad over te laten om een hanglusje te maken als je dat wilt.

Borduur met contrasterend kleuren nog een leuk midden in je hartje.

Veel haakplezier met deze schatjes!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Nog niet genoeg bloemen gehaakt? Kijk eens bij de andere haakpatronen voor bloemen!

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina