Happy Little Tree

Gratis haakpatroon deken – Happy Little Tree

De Happy Little Tree deken is een uitermate geschikt patroon voor beginners, ontworpen door Ramona van CypressTextiles. Het is onderdeel van de Relaxghan serie, waar nog 5 andere dekens onderdeel van uitmaken. Dit patroon is niet van mij, maar is mét toestemming speciaal voor u vertaald naar het Nederlands. Veel haakplezier!

Hoi! Welkom bij dit allereerste speciale patroon voor absolute beginners. Happy Tree is een prachtig, eenvoudig patroon, waar je als beginner zowel van het proces als van het eindresultaat ontzettend zult genieten. De naam Happy Tree is een grappige referentie aan Bob Ross, die bij kleine foutjes altijd een blij boompje erover heen schilderde.

photo_2


IMG_7760.jpg

Introductie

Ramona heeft heel lang zitten staren naar het Scheepjes Stone Washed en River Washed Cutie Pie pakket, tot ze besloot er speciaal iets voor te ontwerpen. Eén van de doelen voor 2018 was een niets-verspillen idee, dus ik wilde elke centimeter garen benutten. Ik dacht dat een makkelijk en opvallend granny square project geweldig zou passen. Deze deken is onderdeel van de Relaxghan Series. Je zou dus moeten kunnen relaxen van deze deken.

De naam is daarbij passend en geïnspireerd door Bob Ross: Happy Little Tree.

Hashtags: #HappyLittleTreeBlanket #CypressTextiles

Materialen

  • Garen: Scheepjes “Stone Washed en River Washed Cutie Pie Colour Pack” (78% Katoen, 22% Acryl; 50 x 10g bollen, 26m) // Hoeveelheid: 1 pakket (Total: 500g “Sport weight” garen)
  • Haaknaald: 3.75 mm voor de deken, en 3.5 mm voor de rand
  • Schaar en stopnaald om de eindjes weg te werken

Afmeting

Deze deken heeft een afmeting van ongeveer 80 bij 80 centimeter.

Layout

Happy-Little-Tree.png


Patroon

Ga naar de volgende sectie van dit patroon:

 

6 reacties op “Happy Little Tree”

  1. Ik zou deze deken graag willen maken, maar dan een stuk groter.
    Is dit eenvoudig te doen?
    Ik ben eigenlijk nog een beginner.

    Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *