Skip to Content

Koningsdag Haakpatroon Strikje in 10 minuten klaar

Koningsdag Haakpatroon Strikje in 10 minuten klaar

Het is bijna Koningsdag en je zou graag toch nog iets leuks en kleins haken. Dan is dit Koningsdag strikje haakpatroon uitermate geschikt om even snel te haken.

Van dit strikje kun je een leuke broche maken, met een speld erachter, voor op je jas, maar je kunt hem natuurlijk ook vaker maken en je tas ermee versieren. Of je maakt er een haarspeldje achter en klemt hem leuk vast in je haar.

Benodigheden

  • Katoen in de kleuren Oranje, Rood, Wit en Blauw
  • Haaknaald 2.5mm
  • Schaar en stopnaald|
  • Eventueel brochespeld of haarspeld om erachter te lijmen met textiellijm

Stekenuitleg

Losse: sla de draad om en haal door het lusje op de haaknaald.
Vaste: steek de naald onder beide lusjes van de aangegeven steek, sla je de draad om de naald en trek de naald en het draadje terug door de steek. Je hebt nu twee lusjes op je haaknaald. Sla de draad opnieuw om de naald en trek deze door beide lusjes op je haaknaald. Je hebt nu één vaste gemaakt.

Koningsdag Haakpatroon Strikje

Begin met blauw en haak 21 lossen

Toer 1: Begin in de 2e lossen en haak 1 vaste, haak nog 19 vasten op de lossenketting, haak 1 keerlosse en keer om

Toer 2 en 3: Haak 20 vasten met blauw, 1 keerlosse en keer om, wissel in toer 3 bij de keerlosse naar kleur wit

Toer 4, 5 en 6: Haak 20 vasten met wit, 1 keerlosse en keer om, wissel in toer 6 bij de keerlosse naar kleur rood

Toer 7, 8 en 9: Haak 20 vasten met rood, en hecht na toer 9 af. Werk alle draadjes netjes weg.

Wat we nu hebben gedaan is het midden van je vlag al bij elkaar brengen in zigzagvorm door een draadje van boven naar beneden erdoorheen te rijgen en aan te trekken. Zo blijft je strikje al mooi in vorm. Knoop de uiteindjes aan elkaar. Die zie je later niet meer omdat er nog een bandje omheen komt.

Nu gaan we het oranje bandje haken

Haak hiervoor 4 lossen, steek in de 2e losse vanaf de haaknaald in en haak een vaste, nog 2 vasten, 1 keerlosse en keer om. Haak zo ongeveer 8 tot 10 toeren en hecht af. Het aantal toeren ligt aan het feit of je bandje al om je strikje past.

Doe het bandje nu om het strikje in het midden, zodat de draad die je erdoor hebt getrokken niet meer zichtbaar is en naai het bandje aan de uiteindes aan elkaar.

Je Koningsdag Strikje is nu klaar. Je kunt er nu een brochespeld of haarspeld achter lijmen. Je kunt het natuurlijk ook leuk op een omslagdoek of vest dragen.

Nog meer patronen haken voor Koningsdag?

Nog meer inspiratie nodig? Kijk eens bij onderstaande patronen. Ook erg leuk om te haken en heel erg geschikt voor Koningsdag. Een leuk item haken voor in je haar of juist een kroontje voor om een waxine lichtje.

En het kroontje kan natuurlijk ook in zomerse kleuren voor straks op de tuintafel. Heel veel plezier met haken.

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.

Delen is lief!