Skip to Content

Koningsdag Haakpatroon Krullen

Koningsdag Haakpatroon Krullen

Soms kom je van die hele leuke, simpele haakpatronen tegen op Facebook. En soms mag ik die dan gewoon delen! Zo ook dit leuke Koningsdag Haakpatroon Krullen haken. Een mooie haarversiering, speciaal voor Koningsdag in de kleuren oranje, rood, wit blauw.

Voor een andere feestelijke gelegenheid kun je deze ook haken in de kleuren die je dan leuk vindt. Heerlijk voor jonge meiden die even willen opvallen of zich feestelijk willen uitdossen.

Bea Tichelaar van Erven ontwierp deze leuke Koningsdag Krullen:

Je maakt ze in een handomdraai.

Materialen

  • Restjes garen in de kleuren Oranje, Rood, Wit, Blauw
  • Bijpassende haaknaaldmaat
  • Stopnaald
  • Schaar
  • Elastiekje of clipje om aan te bevestigen

Stekenuitleg

Losse: sla de draad om en haal door het lusje op de haaknaald.
Vaste: steek de naald onder beide lusjes van de aangegeven steek, sla je de draad om de naald en trek de naald en het draadje terug door de steek. Je hebt nu twee lusjes op je haaknaald. Sla de draad opnieuw om de naald en trek deze door beide lusjes op je haaknaald. Je hebt nu één vaste gemaakt.
Stokje: Sla de draad om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die door de steek heen terug. Nu heb je 3 lusjes op je naald staan. Sla de draad om en haal deze door 2 lusjes op je naald. Sla nu nogmaals om en haal weer door 2 lussen op de naald. Je hebt nu 1 stokje gemaakt.

Haakpatroon Koningsdag Krullen haken

Toer 1: met oranje: 63 lossen, 4 stokjes in vierde losse vanaf de haaknaald, 4 stokjes in elke losse tot einde. Als je wilt dat je krul minder ‘strak’ wordt, kun je hier ook 2 of 3 stokjes per losse doen.

Toer 2-4: Vaste in elke steek, afwisselend met rood, wit en blauw. Tijdens het haken ‘ontkruld’ je werk steeds. Maak je daar geen zorgen over, dat kun je gewoon weer goed draaien als je klaar bent.

Koningsdag

Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het is een dag vol vieringen en festiviteiten, waarbij het hele land oranje kleurt, de kleur van het Nederlandse koningshuis. Mensen verkopen hun spullen op vrijmarkten, er zijn optredens van lokale en nationale artiesten en er wordt volop genoten van typisch Nederlandse lekkernijen. Met onze speciale Koningsdag haakpatronen kun je je eigen unieke Koningsdag accessoires maken om de festiviteiten nog feestelijker te maken. Of je nu een beginner bent of een ervaren haakster, er is voor ieder wat wils. Dus pak je haaknaald en laten we aan de slag gaan!

Koningsdag patronen op Een Mooi Gebaar

Haak deze leuke patronen snel en zeer geschikt ook voor beginnende haaksters.

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!