Skip to Content

Regenboog

Ben je op zoek naar een haakpatroon met regenboogkleuren? Zoek niet verder, maar kijk bij de meer dan 28 haakpatronen die hieronder staan. Eerst in een lijst, daarna in een mooi overzicht samengevat. Veel haakplezier met jouw regenboog haakpatroon!

 1. Een Mooi Gebaar Spiraal
 2. Filet Fantastic
 3. Regenboogribbel
 4. Regendruppelsteek
 5. Ripple
 6. Tunische Mandala
 7. Omhaakt Potje
 8. Gehaakte zachte bal
 9. Strepentas
 10. Aria
 11. Harbour
 12. Colourwash
 13. Granny Patchwork deken
 14. Hexagon
 15. Zomertuin granny
 16. Flora granny
 17. Kleine Balletjes
 18. Kleine sterretjes
 19. Mini sterretjes
 20. Hoop het Wolkenkind
 21. Circus of Joy
 22. Happy Colour Blocks

1. Een Mooi Gebaar Spiraal

Super gave vrolijke spiraal die je met meerdere kleuren katoen garen haakt. Je kunt ‘m ook in pasteltinten haken, maar persoonlijk vind ik ‘m in regenboogkleuren écht lekker knallen. Beschikbaar als gratis Spiraal haakpatroon en als advertentievrije PDF: Een Mooi Gebaar Spiraal.

2. Filet Fantastic

Keep Calm and Crochet On UK maakt prachtige haakpatronen, zoals deze Filet Fantastic! Het is een haakpatroon wat je steeds in één keer door haakt, zonder losse bollen en zonder naaien. Ideaal! Het haakpatroon is gratis en als advertentievrije PDF beschikbaar. Je vindt ‘m hier: Filet Fantastic haakpatroon.

3.Regenboogribbel

De Regenboogribbel is een haakpatroon van Yay for Yarn, voor een leuke golfdeken in regenboogkleuren. Het gratis haakpatroon vind je hier: Regenboogribbel haakpatroon.

4. Regenboogdruppelsteek

Regenboogdruppelsteek van Attic24 is een mooie steek die een beetje in elkaar over lijkt te vloeien door de langere steken. Het haakpatroon is voor beginners geschikt door de vele foto’s. Je vindt ‘m hier: Regenboogdruppelsteek van Attic24.

5. Ripple

Een andere prachtige deken van Attic24 is de Ripple! Lijkt een beetje op de regenboogribbel deken van Yay for Yarn, maar wordt toch nét weer anders gemaakt. Veel haakplezier met de Ripple deken van Attic24!

6. Tunische Mandala

De Tunische Mandala gebruikt de Tunische Basissteek maar kan tóch met een gewone haaknaald, omdat je nooit véél steken op e haaknaald hebt. Het is een schitterend kleurrijk project, dat een mooie dichte stof geeft. Het gratis haakpatroon: Tunische Mandala.

7. Omhaakt potje

Dit leuke omhaakte potje is grappig om glazen potjes te upcyclen en je bureau op te vrolijken. Het potje is te haken met restjes garen en in je eigen lievelingskleuren. Het gratis haakpatroon van Attic24 vind je via deze link: Omhaakt Potje haakpatroon.

8. Gehaakte zachte bal

Dit is een leuk haakproject voor een baby: de gehaakte zachte bal. Je haakt ‘m met kleurrijke zeshoeken en vijfhoeken die je aan elkaar naait of haakt. Het gratis haakpatroon vind je hier: Gehaakte Zachte Bal.

Wil je liever de videotutorial van dit en nog meer dan 15 andere haakpatronen voor baby’s? Kijk dan eens naar de Haken voor de Baby cursus.

9. Strepentas

Irma Koopman ontwerpt hele toffe haakpatronen, waaronder deze mooie strepentas. Haak ‘m als regenboog patroon, of kies je eigen neutralere kleuren. Hier is het haakpatroon: Strepentas haakpatroon

10. Aria

Attic24 ontwerpt de meest schitterende haakpatronen, waaronder deze Aria. Je haakt een héleboel granny squares in prachtige kleuren, en maakt het geheel af met een brede rand. Veel haakplezier met de Aria deken!

11. Harbour

Haak je liever strepen dan granny squares, dan ben je bij de Harbour op het goede adres. Een prachtige deken met veel blauwtinten én veel regenboogtinten ertussen. Hier vind je het gratis haakpatroon, dat door Attic24 ontworpen is: Harbour haakpatroon.

12. Colourwash

Colourwash Granny

Attic24 maakt ongelofelijk veel prachtige haakpatronen, waarvan je er veel in dit rijtje tegen komt. De Colourwash Granny Square is ook al zo’n mooie. Heel eenvoudig om te haken, maar door de kleuren echt een aanwinst. Je vindt het gratis haakpatroon hier: Colourwash Granny Haakpatroon.

Regenboog haakpatroon overzicht: