Skip to Content

Stitch Story Deken

Stitch Story Deken

Gratis haakpatroon deken – Stitch Story CAL – Keep Calm and Crochet On UK 

Deze prachtige CAL is ontworpen door Keep Calm and Crochet On UK en hier met toestemming voor jullie naar het Nederlands vertaald. Er zijn in totaal 12 patronen, steeds in twee maten, gevolgd door patronen voor het aan elkaar zetten en de rand. De informatie hieronder is een letterlijke vertaling van de blog van Keep Calm and Crochet On UK.

Wil je liever een handige advertentievrije PDF van dit haakpatroon? Dat kan, dat kun je hier bestellen, de opbrengsten deel ik met de ontwerpster!

Het heeft allemaal ietsjes langer geduurd dan ik dacht om een crochet-along ontwerp te maken, maar het ontwerp is na meer dan een jaar eindelijk af om samen aan te beginnen! Heb je er zin in? Ik wel!!
Ik heb een poll gehouden op mijn (Engelstalige!) Facebook group voor het thema van deze CAL… *tromgeroffel* en het overduidelijke resultaat was een sampler deken. Dus ik ben aan het werk gegaan om allerlei verschillende designs voor jullie samen te voegen en ik denk dat het goed gelukt is. Ik heb zin om ‘m met jullie te delen!

Het patroon is inmiddels al met één iemand gedeeld – mijn geweldige mama! Zij heeft haar eigen versie van de Stitch Story deken gemaakt, zodat ik kon zien hoe het ontwerp in één kleur eruit zou zien (zoals de mijne) of in meerdere kleuren (zoals die van mijn moeder).

Zit je er klaar voor? Dan begin ik eerst maar eens met wat algemene informatie. Ik ben mega-super-duper blij dat de CAL gesponsord is door Scheepjes yarns.

Ik zal jullie meer vertellen over de inspiratie voor deze CAL in mijn volgende blogposts, maar laten we eerst even kijken naar wat praktische informatie. Deze CAL duurt 13 weken en in die tijd kun je dezelfde deken maken als ik, of een unieke combinatie van patronen binnen de teken. In die blokken leer je wellicht nieuwe steken, je wordt aan de hand genomen om die allemaal goed te leren kennen. Aan het eind van de periode heb je een prachtige unieke deken!

Deze CAL is een beetje verschillend: je krijgt elke twee weken een patroon voor één van de twaalf verschillende ontwerpen. Elk patroon kun je in twee varianten maken – een 15 cm blok of een 30 cm blok.
Welk formaat je kiest ligt helemaal aan je eigen smaak! Je kunt een deken maken met allemaal even grote blokken, of je kunt mixen, wat je maar leuk vindt. Deze deken is helemaal uniek aan te passen naar jou smaak, met zeer veel verschillende steken zodat het niet saai wordt! In de laatste weken krijg je instructies voor het aan elkaar zetten van de vierkanten en voor het haken van de rand.

Naast de Nederlandse patronen hier op de site, en de originele Engelse patronen op de site van Keep Calm and Crochet On, zijn er ook video-tutorials gemaakt, in het Engels, door It’s All in a Nutshell.
Dit is een ideaal project voor een beginner die meer steken wil leren, maar ook mensen met veel haakervaring zullen van deze CAL kunnen genieten.

Garen:

Als je het grootste formaat wilt haken, voor een 1.80 bij 1.20 m deken, heb je ten minste 1800 gram (36 ballen van 50 gram / 5,040 meter) garen nodig.

  • Ik heb Scheepjes Soft Fun Denim yarn (Kleur: 507) gebruikt voor mijn deken, wat een katoen / acryl mix is, die subtiele kleurenvariaties heeft. Dit is de roze voorbeelddeken.
  • Mijn moeder heeft Scheepjes Colour Crafter gebruikt, wat een 100% premium acryl garen is, super zacht en hypoallergeen. Ze heeft de volgende kleuren en hoeveelheden gebruikt: Hasselt (Kleur 2010) x 2, Vlissingen (Kleur: 1723) x 2, Ermelo (Kleur: 1710) x 2, Veenendaal (Kleur: 1064) x 3, Haarlem (kleur: 1054) x 3 en Breda (Kleur: 1029) x 3.
  • Esther van It’s All in a Nutshell blog gebruikt Scheepjes River Washed yarn (Wheaton / Kleur: 950) wat een tweekleurige zachte wollig aanvoelende katoengaren is. Ze verwacht ongeveer 1000g (20 x 50g / 2600m) voor haar kleinere vierkanten deken te gebruiken.

Haaknaalden:

Je hebt haaknaalden 3.5 mm, 4 mm en 4.5 mm nodig. Het relevante formaat staat bij elk blok aangegeven.

CAL Details:

  1. Het kost geen geld om aan de CAL mee te doen: iedereen kan meedoen zolang ze een haaknaald en garen hebben.
  2. Je kunt dit project toevoegen aan je Ravelry bibliotheek via deze link.
  3. Alle patronen blijven gratis beschikbaar op deze website
  4. Er komt een patroontekening van elk blok, voor beide formaten.
  5. Er staan nuttige links naar nieuwe steken bij elke publicatie.
  6. De videos van  It’s All in a Nutshell zijn handig als je er even niet uit komt!

Schema:

CAL detailsDesign 7: Blarney Bobbles
CAL Planning Design 8: Garden Trellis
Design 1: SpanningsvierkantDesign 9: Fisherman’s Basket
Design 2: Irish MossDesign 10: Cabled Ropes
Design 3: Diamond PopDesign 11: Six Stitched Braid
Design 4: Pilgrim’s PathwayDesign 12: The Bee Keeper
Design 5: The Institution of MarriageAan elkaar haken en de rand
Design 6: The Ladder of LifePDF Patroon

Er is een Engelstalige Facebook groep: KCACO-UK Community Facebook Group, waar je vragen kunt stellen. Dat kan natuurlijk ook op de Een Mooi Gebaar Facebook groep!

Social Media Links:

De hashtag voor deze CAL is #SSCAL18 voor Twitter en Instagram. Je kunt natuurlijk ook op andere manieren actief zijn op social media: RavelryFacebook pageor Facebook group and Pinterest.
Ik ben razend benieuwd naar de creaties waar iedereen mee komt en ik kijk ernaar uit om de dekens dit jaar te zien groeien!
Tot de volgende keer, Keep Calm and Crochet On!
Wordpress-Signature.jpg