Skip to Content

Stitch Story CAL – Design 11

Keep Calm and Crochet On UK ontwikkelde deze prachtige Stitch Story CAL deken. Vandaag haken we daarvoor alweer het enalaatste design. Voor de algemene informatie klik je hier en voor de planning hier.

SSCAL18-Jacki-Blanket-01+Text

Zitten jullie allemaal klaar voor het elfde design? Ik vond het heel leuk om jullie eerste blokjes te zien! Wil je nog meer foto’s en specificaties zien, ga dan naar dit Pinterest Board!

Lees je liever een advertentievrije PDF van dit haakpatroon? Dat kan! Ik deel de opbrengsten met de ontwerpster!

Patroon:

Dit patroon is gratis beschikbaar hier op de blog, maar wordt ook beschikbaar als e-book op Ravelry. Er is een kleine vergoeding vereist voor de downloadbare versie, die bestaat uit een 46-pagina’s tellend PDF bestand, dat steeds in delen beschikbaar wordt gemaakt, tegelijkertijd met de blogs, zodat iedereen gelijk op gaat. Het PDF bestand bestaat uit alle volledige patronen, met patroontekeningen en informatie, allemaal in één document, zonder advertenties.

Tijdens deze CAL geef ik je 12 verschillende patronen voor vierkanten, allen in 2 maten. Je kunt zelf helemaal bepalen welke je maakt! Maak ze allemaal in één maat, of mix en match, wat je wilt! Het kan handig zijn om van te voren een schemaatje te tekenen, klik voor meer informatie over het plannen van je deken hier.

Ondersteuning:

Social Media Links:

De hashtag voor deze CAL is #SSCAL18 voor op Twitter en Instagram. Je kunt natuurlijk ook via RavelryFacebook van Keep Calm and Crochet On UK, Facebook groep of Pinterest informatie delen.

Design 11: Six Stitched Braid

Haaknaald: 4 mm of naald die nodig is om oppervlakte te bereiken.

Deze “six stitched braid” representeert de banen van het leven, die door elkaar lopen tot een complex geheel.

15 centimeter

Let op: 1 losse telt niet als steek

Toer 1 (verkeerde kant): 26 lossen, 1 halfstokje in 2e losse vanaf de naald en in elke andere steek. (25 steken)

Toer 2-5: 1 losse, halfstokje in dezelfde steek en elke andere steek tot het einde, keer om.

Toer 6 (goede kant): 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek als de 1 losse en in de volgende 3 steken, *2 steken overslaan (van toer 5), 1 reliëf-dubbelstokje om de stammen van de volgende 2 steken (van toer 5), ga dan VOOR het reliëfdubbelstokje-voor langs en haak een reliëfdubbelstokje-voor in elke overgeslagen steek, dan een reliëfdubbelstokje-voor in volgende 2 steken (na de eerste 2 reliëfdubbelstokjes-voor). *Deze 6 reliëfdubbelstokjes-voor zijn het begin van de vlecht. 1 halfstokje in volgende 5 steken, herhaal van * tot *, dan 1 halfstokje in de laatste 4 steken, keer om.

Toer 7: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en in elke andere steek.

Toer 8: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en de volgende 3 steken. *1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 reliëfdubbelstokjes-voor van toer 6, 2 reliëfdubbelstokjes-voor overslaan, 1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 reliëfdubbelstokjes-voor van toer 6, werk dan ACHTER de zojuist gehaakte steken, 1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 reliëfdubbelstokjes-voor van toer 6. *1 halfstokje in de volgende 5 steken, herhaal van * tot * en haak dan 1 halfstokje in de laatste 4 steken, keer om.

Toer 9: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en in elke steek tot het einde, keer om.

Toer 10 (goede kant): 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en in de volgende 3 steken. *2 reliëfdubbelstokjes-voor overslaan, 1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 steken van toer 8, werk dan VOOR de zojuist gehaakte steken langs en haak 1 reliëfdubbelestokje-voor in elke gemiste steek. Haak 1 reliëfdubbelstokje-voor in de volgende 2 steken (na de eerste 2 reliéfdubbelstokjes-voor die je haakte), 1 halfstokje in volgende 5 steken, herhaal van * tot * en dan 1 halfstokje in de laatste 4 steken.

Toer 11: 1 losse, 1 haflstokje in dezelfde steek en in elke andere steek, keer om.

Toer 12: herhaal toer 8 (maar haak de reliëfdubbelstokjes-voor om toer 10)

Toer 13: herhaal toer 9

Toer 14: herhaal toer 10 (maar haak de reliëfdubbelstokjes-voor om toer 12)

Toer 15: herhaal toer 9

Toer 16: herhaal toer 8 (maar haak de reliëfdubbelstokjes-voor om toer 14)

Toer 17-20: herhaal toer 9, hecht aan het eind van toer 20 af en werk de draadjes weg.

30 centimeter

Haaknaald: 3,75 mm of maat die nodig is om oppervlakte te bereiken

Let op: 1 losse telt niet als steek

Toer 1 (verkeerde kant): 51 lossen, 1 halfstokje in 2e losse vanaf de haaknaald en elke andere steek, keer om (50 steken).

Toer 2-3: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en in elke andere steek, keer om.

Toer 4 (goede kant): 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en in de volgende 6 steken. *2 halfstokjes overslaan (van toer 2), 1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 steken van toer 2 (- dit zijn steken 1 en 2), werk dan VOOR de zojuist gehaakte reliëfdubbelstokjes-voor langs en haak een reliëfdubbelstokje-voor in elke overgeslagen steek (- dit zijn steken 3 en 4), haak dan 1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 steken (na de eerste 2 reliëfdubbelstokjes-voor – steken 5 en 6), 1 halfstokje in de volgende 4 steken.* Herhaal van * tot * 3 keer, 1 halfstokje in laatste 7 steken, keer om.

Toer 5: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en elke steek tot het einde, keer om.

Toer 6: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en in de volgende 6 steken. *1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 reliëfdubbelstokjes-voor van toer 4, 2 reliëfdubbelstokjes-voor overslaan, 1 reliëfdubbelstokje voor om de volgende 2 reliëfdubbelstokjes-voor van toer 4. Werk dan ACHTER de steken die je net gemaakt hebt en haak 1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 reliëfdubbelstokjes-voor van toer 4. * 1 halfstokje in volgende 4 steken. Herhaal van * tot * 3 keer, haak dan 1 halfstokje in de laatste 7 steken, keer om.

Toer 7: herhaal toer 5

Toer 8 (goede kant): 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en in de volgende 6 steken. *2 reliëfdubbelstokjes-voor overslaan, 1 reliëfdubbelstokje-voor om de volgende 2 steken (van toer 6), werk dan VOOR de reliëfdubbelstokjes-voor die je net haakte en haak 1 reliëfdubbelstokje-voor in elke overgeslagen steek. 1 reliëfdubbelstokje-voor in de volgende 2 steken (na de eerste 2 reliëfdubbelstokjes-voor die je maakte), 1 halfstokje in volgende 4 steken. Herhaal vanaf * tot * 3 keer, 1 halfstokje in laatste 7 steken, keer om.

Toer 9: herhaal toer 5

Toer 10: herhaal toer 6 (werk bij het herhalen van toer 6 en 8 steeds 2 toeren onder huidig toer)

Toer 11: herhaal toer 5

Toer 12: herhaal toer 8

Toer 13: herhaal toer 5

Toer 14: herhaal toer 6

Toer 15: herhaal toer 5

Toer 16: herhaal toer 8

Toer 17: herhaal toer 5

Toer 18: herhaal toer 6

Toer 19: herhaal toer 5

Toer 20: herhaal toer 8

Toer 21: herhaal toer 5

Toer 22: herhaal toer 6

Toer 23: herhaal toer 5

Toer 24: herhaal toer 8

Toer 25: herhaal toer 5

Toer 26: herhaal toer 6

Toer 27: herhaal toer 5

Toer 28: herhaal toer 8

Toer 29: herhaal toer 5

Toer 30: herhaal toer 6

Toer 31: herhaal toer 5

Toer 32: herhaal toer 8

Toer 33: herhaal toer 5

Toer 34: herhaal toer 6

Toer 35: herhaal toer 5

Toer 36: herhaal toer 8

Meet hier en eindig met een toer 5 als je al de gewenste lengte hebt bereikt.

Toer 37: herhaal toer 5

Toer 38: herhaal toer 6

Toer 39: herhaal toer 5

Toer 40: herhaal toer 5

Toer 41-43: herhaal toer 5, hecht af en werk de draadjes weg.

CAL detailsDesign 7: Blarney Bobbles
CAL Planning Design 8: Garden Trellis
Design 1: SpanningsvierkantDesign 9: Fisherman’s Basket
Design 2: Irish MossDesign 10: Cabled Ropes
Design 3: Diamond PopDesign 11: Six Stitched Braid
Design 4: Pilgrim’s PathwayDesign 12: The Bee Keeper
Design 5: The Institution of MarriageAan elkaar haken en de rand
Design 6: The Ladder of LifePDF Patroon

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina