Skip to Content

Stitch Story CAL – Design 2

Keep Calm and Crochet On UK ontwikkelde deze prachtige Stitch Story CAL deken. Vandaag haken we daarvoor het tweede design. Voor het eerste design klik je hier, voor de algemene informatie hier en voor de planning hier.

SSCAL18-Jacki-Blanket-01+Text

Zitten jullie allemaal klaar voor het tweede design? Ik vond het heel leuk om jullie eerste blokjes te zien! Wil je nog meer foto’s en specificaties zien, ga dan naar dit Pinterest Board!

Lees je liever een advertentievrije PDF van dit haakpatroon? Dat kan! Ik deel de opbrengsten met de ontwerpster!


Patroon

Dit patroon is gratis beschikbaar hier op de blog, maar wordt ook beschikbaar als e-book op Ravelry. Er is een kleine vergoeding vereist voor de downloadbare versie, die bestaat uit een 46-pagina’s tellend PDF bestand, dat steeds in delen beschikbaar wordt gemaakt, tegelijkertijd met de blogs, zodat iedereen gelijk op gaat. Het PDF bestand bestaat uit alle volledige patronen, met patroontekeningen en informatie, allemaal in één document, zonder advertenties.

Tijdens deze CAL geef ik je 12 verschillende patronen voor vierkanten, allen in 2 maten. Je kunt zelf helemaal bepalen welke je maakt! Maak ze allemaal in één maat, of mix en match, wat je wilt! Het kan handig zijn om van te voren een schemaatje te tekenen, klik voor meer informatie over het plannen van je deken hier.

Ondersteuning:

  • De Engelstalige KCACO-UK Community Facebook Groep  is een goede ondersteuning voor alle CAL deelnemers.
  • Een Nederlandse vertaling is op Een Mooi Gebaar beschikbaar (en een Nederlands PDF e-book komt er ook!)
  • De videos bij deze CAL worden gemaakt door Esther van It’s All in a Nutshell. Link naar deel 2 vind je hier:
Stitch-Story-Part2

Social Media Links:

De hashtag voor deze CAL is #SSCAL18 voor op Twitter en Instagram. Je kunt natuurlijk ook via RavelryFacebook van Keep Calm and Crochet On UK, Facebook groep of Pinterest informatie delen.

Het verhaal achter deze steek – de Stitch Story…

Design 2 van de Stitch Story CAL representeert “carrageen moss”, een soort zeewier dat bij de Ierse kust gevonden kan worden. Deze steek symboliseert overvloed, groei en natuur.

Design 2: Irish Moss

Haaknaald: 4 mm of naald nodig om 15 centimeter te krijgen

15cm vierkant:

Block2-01-SML

Let op: 1 losse telt niet als steek en trek je halve vasten niet te strak aan.

Toer 1: 26 lossen, halfstokje in 2e losse vanaf de haaknaald. *Halve vaste in volgende steek, halfstokje in volgende steek*. Eindig met een halfstokje. Herhaal tot overkant, keer om. (25 steken)

Toer 2: 1 losse, halve vaste in halfstokje. *Halfstokje in halve vaste, halve vaste in halfstokje*. Eindig met een halve vaste. Herhaal tot overkant, keer om.

Toer 3: 1 losse, halfstokje in dezelfde steek als 1 losse. *Halve vaste in volgende steek, hafstokje in volgende steek*. Eindig met een halfstokje. Herhaal tot overkant, keer om.

Toer 4-30: Herhaal toer 2 & 3 om en om tot einde patroon, hecht af en werk de draadjes weg.

Block2SML-SSCAL-CHART

30cm vierkant:

Block2_LRG-SSCAL18

Let op: 1 losse telt niet als steek en trek je halve vasten niet te strak aan.

Toer 1: 51 lossen, halve vaste in 2e losse van de naald. *Halfstokje in volgende steek, halve vaste in volgende steek.* Herhaal van * tot overkant, eindig met halfstokje in laatste losse. Keer om (50 steken).

Toer 2: 1 losse, *halve vaste in volgende steek, halfstokje in volgende steek*. Herhaal vanaf * tot overkant, keer om.

Toer 3-60: Herhaal toer 2 tot einde patroon, hecht af, werk draadjes weg.

Block2LRG-SSCAL-CHART

Afronding voor alle vierkanten: 

Werk aan de goede kant van je vierkant. Aan elke kant van je vierkant haak je 25 steken voor het 15cm vierkant, 50 steken voor het 30cm vierkant, met 3 vasten in elke hoek. Hecht af en werk de draadjes weg.

Je hoeft niet perse dezelfde hoeveelheid steken als ik te gebruiken voor elk vierkant, als je maar hetzelfde aantal steken voor alle zijden en voor alle vierkanten van de CAL gebruikt. Dat is belangrijk bij het in elkaar zetten van de deken.

Gefeliciteerd!

Tot de volgende keer; keep calm and crochet on !

CAL detailsDesign 7: Blarney Bobbles
CAL Planning Design 8: Garden Trellis
Design 1: SpanningsvierkantDesign 9: Fisherman’s Basket
Design 2: Irish MossDesign 10: Cabled Ropes
Design 3: Diamond PopDesign 11: Six Stitched Braid
Design 4: Pilgrim’s PathwayDesign 12: The Bee Keeper
Design 5: The Institution of MarriageAan elkaar haken en de rand
Design 6: The Ladder of LifePDF Patroon

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!