Skip to Content

Stitch Story CAL – Design 1

Stitch Story CAL – Design 1

Stitch Story CAL – Keep Calm and Crochet On UK – Design 1

Yes! We kunnen gaan beginnen! In deze blogpost vind je de vertaling van het eerste deel van de Stitch Story CAL van Keep Calm and Crochet On UK. Ik heb de eer om deze prachtige CAL te mogen vertalen en ben dan ook razend enthousiast. Veel haakplezier met deze beauty!

Blog-And-We-are-off-SSCAL18+Text

Laten we aan deze CAL beginnen! Het is tijd voor het eerste vierkant en ik heb heel veel zin om te beginnen, jij ook? Maak je geen zorgen als dit de eerste keer is dat je van deze CAL hoort, je kunt nog gewoon beginnen. Lees hier meer over het schema, de benodigde materialen en alle andere algemene informatie over de CAL. Wil je je laten inspireren voor kleur of andere informatie? Kijk dan op dit specifieke Pinterest Bord!


Wil je liever een handige advertentievrije PDF van dit haakpatroon? Dat kan, dat kun je hier bestellen, de opbrengsten deel ik met de ontwerpster!


Patroon

Dit patroon is gratis beschikbaar hier op de blog, maar wordt ook beschikbaar als e-book op Ravelry. Er is een kleine vergoeding vereist voor de downloadbare versie, die bestaat uit een 46-pagina’s tellend PDF bestand, dat steeds in delen beschikbaar wordt gemaakt, tegelijkertijd met de blogs, zodat iedereen gelijk op gaat. Het PDF bestand bestaat uit alle volledige patronen, met patroontekeningen en informatie, allemaal in één document, zonder advertenties.

Tijdens deze CAL geef ik je 12 verschillende patronen voor vierkanten, allen in 2 maten. Je kunt zelf helemaal bepalen welke je maakt! Maak ze allemaal in één maat, of mix en match, wat je wilt! Het kan handig zijn om van te voren een schemaatje te tekenen, klik voor meer informatie over het plannen van je deken hier.

Ondersteuning:

  • De Engelstalige KCACO-UK Community Facebook Groep  is een goede ondersteuning voor alle CAL deelnemers.
  • Een Nederlandse vertaling is op Een Mooi Gebaar beschikbaar (en een Nederlands PDF e-book komt er ook!)
  • De videos bij deze CAL worden gemaakt door Esther van It’s All in a Nutshell. Link naar deel 1 vind je hier:
Stitch-Story-Part1

Social Media Links:

De hashtag voor deze CAL is #SSCAL18 voor op Twitter en Instagram. Je kunt natuurlijk ook via RavelryFacebook van Keep Calm and Crochet On UK, Facebook groep of Pinterest informatie delen.

Laten we beginnen!

Design 1: Spanningsvierkant

Haaknaald4 mm of de maat die nodig is om een vierkant van 15 (of 30 centimeter) te krijgen

15cm vierkant:

Block1SML-SSCAL

Let op: 1 losse telt niet als steek

Toer 1: 26 lossen, 1 halfstokje in 2e losse vanaf de naald en in elke volgende steek. Keer om. (25 steken).

Toer 2: 1 losse, begin in voorste lus. Je haakt nu om en om één halfstokje in de voorste lus van de ene steek en dan in de achterste lus van de volgende steek, beginnende in de steek waar de 1 losse uitkomt, in elke steek tot het einde, keer om.

Toer 3-18:  herhaal toer 2 voor het patroon tot het einde, hecht af en werk de draadjes weg.

Block1SML-SSCAL-CHART

30cm vierkant:

Block1_LRG-SSCAL18

Let op: 1 losse telt niet als steek

Toer 1: 51 lossen, 1 halfstokje in 2e losse vanaf de naald en elke volgende losse tot einde toer, keer om. (50 steken).

Toer 2: 1 losse, begin in de voorste lus. Je haakt nu om en om één halfstokje in de voorste lus van de ene steek en dan in de achterste lus van de volgende steek, beginnende in de steek waar de 1 losse uitkomt, in elke steek tot het einde, eindig in de achterste lus, keer om.

Toer 3: 1 losse, begin in de achterste lus, werk weer om en om een halfstokje in voorste en achterste lus, beginnend in de steek waar de 1 losse in zit, tot het einde van de toer, keer om.

Toer 4-36: herhaal toer 2 en toer 3 tot het einde, hecht af en werk de draadjes weg.

Block1LRG-SSCAL-CHART

Afronding voor alle vierkanten: 

Werk aan de goede kant van je vierkant. Aan elke kant van je vierkant haak je 25 steken voor het 15cm vierkant, 50 steken voor het 30cm vierkant, met 3 vasten in elke hoek. Hecht af en werk de draadjes weg.

Je hoeft niet perse dezelfde hoeveelheid steken als ik te gebruiken voor elk vierkant, als je maar hetzelfde aantal steken voor alle zijden en voor alle vierkanten van de CAL gebruikt. Dat is belangrijk bij het in elkaar zetten van de deken.

Dat was het voor vandaag!

Tot de volgende keer, keep calm and crochet on!

Wordpress-Signature.jpg

CAL detailsDesign 7: Blarney Bobbles
CAL Planning Design 8: Garden Trellis
Design 1: SpanningsvierkantDesign 9: Fisherman’s Basket
Design 2: Irish MossDesign 10: Cabled Ropes
Design 3: Diamond PopDesign 11: Six Stitched Braid
Design 4: Pilgrim’s PathwayDesign 12: The Bee Keeper
Design 5: The Institution of MarriageAan elkaar haken en de rand
Design 6: The Ladder of LifePDF Patroon

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Marian

Friday 6th of July 2018

De Engelse pdf e-book ik helaas alleen via Ravelry verkrijgbaar, waar je aan Paypal vastzit met betalen. Is er een kans dat de Nederlandse versie gewoon via iDeal of andere wijze te betalen is?

Elly Geenjaar

Thursday 5th of July 2018

Ik heb even gekeken maar ik kan het niet vinden, met wat voor wol wordt dit gehaakt?

Iris van Meer

Thursday 5th of July 2018

Scheepjes, staat allemaal uitgelegd in deze blogpost.

Comments are closed.