Skip to Content

Stitch Story CAL – Design 10

Stitch Story CAL – Design 10

Keep Calm and Crochet On UK ontwikkelde deze prachtige Stitch Story CAL deken. Vandaag haken we daarvoor alweer het tiende design. Voor de algemene informatie klik je hier en voor de planning hier.

SSCAL18-Jacki-Blanket-01+Text

Zitten jullie allemaal klaar voor het tiende design? Ik vond het heel leuk om jullie eerste blokjes te zien! Wil je nog meer foto’s en specificaties zien, ga dan naar dit Pinterest Board!

Lees je liever een advertentievrije PDF van dit haakpatroon? Dat kan! Ik deel de opbrengsten met de ontwerpster!

Patroon:

Dit patroon is gratis beschikbaar hier op de blog, maar wordt ook beschikbaar als e-book op Ravelry. Er is een kleine vergoeding vereist voor de downloadbare versie, die bestaat uit een 46-pagina’s tellend PDF bestand, dat steeds in delen beschikbaar wordt gemaakt, tegelijkertijd met de blogs, zodat iedereen gelijk op gaat. Het PDF bestand bestaat uit alle volledige patronen, met patroontekeningen en informatie, allemaal in één document, zonder advertenties.

Tijdens deze CAL geef ik je 12 verschillende patronen voor vierkanten, allen in 2 maten. Je kunt zelf helemaal bepalen welke je maakt! Maak ze allemaal in één maat, of mix en match, wat je wilt! Het kan handig zijn om van te voren een schemaatje te tekenen, klik voor meer informatie over het plannen van je deken hier.

Ondersteuning:

Social Media Links:

De hashtag voor deze CAL is #SSCAL18 voor op Twitter en Instagram. Je kunt natuurlijk ook via RavelryFacebook van Keep Calm and Crochet On UK, Facebook groep of Pinterest informatie delen.

Design 10: Cabled Ropes

Haaknaald: 4 mm of maat nodig om oppervlakte te bereiken

Cabled Ropes zijn een eerbetoon aan het dagelijks leven van vissers. Het vierkant symboliseert de touwen en staat voor veilige en vruchtbare werkdagen.

15 centimeter

Let op: het patroon voor het kleine vierkant is anders dan het patroon voor het grote vierkant.

Toer 1:  27 lossen, 1 stokje in 4e losse vanaf de naald (telt als eerste stokje) en 1 stokje in elke losse tot einde, keer om. (25 steken)

Toer 2: 2 lossen (telt nu en de rest van dit patroon als halfstokje), 1 halfstokje in volgende 3 steken, 2 steken overslaan, reliëfstokje-voor in eerste 2 steken, dan werk je VOOR het zojuist gemaakte reliëfstokje-voor een reliëfstokje-voor in elk van de overgeslagen steken, 1 halfstokje in volgende 2 steken, reliëfstokje-voor in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 3 steken, 1 reliëfstokje-voor in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 2 steken, 2 steken overslaan, reliëfstokje-voor in volgende 2 steken, dan werk je weer een reliëfstokje-voor VOOR het reliëfstokje-voor langs in de overgeslagen steken. 1 halfstokje in laatste 4 steken, keer om.

Toer 3: 2 lossen, 1 halfstokje in volgende 3 steken. *1 reliëfstokje-achter in volgende 4 steken (om de reliëfsotkjes-voor van toer 2), 1 halfstokje in volgende 2  steken, 1 reliëfstokje-achter in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 3 steken, 1 reliëfstokje-voor in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 2 steken, 1 reliëfstokje-achter in volgende 4 steken, 1 halfstokje in laatste 4 steken, keer om.

Toer 4-17: herhaal toer 2 & 3 tot laatste toer.

Toer 18: 2 lossen, 1 halfstokje in elke steek tot einde toer, hecht af en werk de draadjes weg.

30 centimeter

Haaknaald: 3,75 mm of maat die je nodig hebt om oppervlakte te bereiken

Let op: het patroon van het kleine vierkant verschilt van het grote vierkant.

Toer 1 (verkeerde kant): 52 lossen, 1 stokje in vierde losse vanaf de haaknaald (telt als eerste stokje), 1 stokje in elke andere losse tot einde. (50 steken)

Toer 2: 2 lossen (telt als halfstokje voor nu en de rest van dit ptroon), 1 halfstokje in volgende 4 steken, *volgende 2 steken overslaan, 1 reliëfstokje-voor in volgende 2 steken, werk dan VOOR deze reliëfstokjes-voor langs en haak 1 reliëfstokje-voor in elk van de overgeslagen steken, 1 halfstokje in volgende 5 steken.* Herhaal van * tot * tot einde, keer om.

Toer 3: 2 lossen, 1 halfstokje in volgende 4 steken, *1 reliëfstokje-achter in volgende 4 steken, 1 halfstokje in volgende 5 steken*. Herhaal van * tot * tot einde toer, keer om.

Let op: meet af en toe hoe ver je bent, sluit af met een toer 3 herhaling. 

CAL detailsDesign 7: Blarney Bobbles
CAL Planning Design 8: Garden Trellis
Design 1: SpanningsvierkantDesign 9: Fisherman’s Basket
Design 2: Irish MossDesign 10: Cabled Ropes
Design 3: Diamond PopDesign 11: Six Stitched Braid
Design 4: Pilgrim’s PathwayDesign 12: The Bee Keeper
Design 5: The Institution of MarriageAan elkaar haken en de rand
Design 6: The Ladder of LifePDF Patroon

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina