Skip to Content

Amanita Paddenstoel Zakje

Amanita Paddenstoel Zakje

Morale Fiber ontwerpt schitterende haakpatronen, van allerlei gezellige gave kleding, decoratie en accessoires. Deze paddenstoel zit een beetje tussen decoratie en accessoire in: je kunt ‘m als tasje haken, of als versiering voor je huis! Alle andere Morale Fiber vertalingen vind je via de Speciale Morale Fiber pagina.

Misschien lijken paddenstoelen vooral een herfst projectje, maar er is altijd wel een goede reden te verzinnen voor het haken van deze prachtige paddenstoel!

Deze patronen zijn in dezelfde periode gemaakt als de Glow in de Dark paddenstoel en de Morel Paddenstoel.

Het is een heerlijk projectje om te maken, wat voor seizoen het ook is. Als zakje, of om ergens in een boompje te hangen.

Ik maak deze al een paar jaar en ben blij dat ik eindelijk een haakpatroon ervoor uitgeschreven heb. Je kunt de Engelstalige videotutorial ook bekijken: Morale Fiber Youtube Channel

Amanita Paddenstoel Zakje

Materialen:
4.5 mm haaknaald
#4 gewicht garen in wit en rood
Stopnaald & schaar

Stammetje

Maak een magische ring
Toer 1: 6 vasten in de ring
Toer 2: 2 vasten in elke steek [12 steken]
Toer 3: Alleen in de achterste lus: 1 vaste in elke steek rondom [12 steken]
Toer 4: *vaste in volgende 2 steken, 2samengehaaktevasten* herhaal rondom [9 steken]
Toer 5-6: vaste in elke steek

Toer 7: Haak alleen in de achterste lus: vaste in elke steek.

Toer 8: Haak alleen in de voorste lussen die over waren van toer 7: *Halfstokje en vaste in volgende steek, vaste in volgende steek*. Herhaal rondom.

Toer 9: sla toer 8 over en ga verder in de steken van toer 7, vaste in elke steek.
Toer 10-13: vaste in elke vaste rondom.

Halve vaste in volgende paar steken, hecht niet af. Begin met het haken van een lossenketting. Haak ongeveer 100-125 lossen. Als het lossen haken klaar is, maak je een halve vaste aan de andere kant van de stam. Voeg nog een paar halve vasten toe om vast te zetten. Hecht af en werk de draadjes weg.

Paddenstoel instructies

Met rood garen haak je een magische ring
Toer 1: 2 lossen, 10 halfstokjes in de ring.
Toer 2: 2 lossen, halfstokje in dezelfde steek. 2 halfstokjes in de volgende steek. *halfstokje in volgende steek, 2 halfstokjes in de volgende steek. Herhaal rondom.

Toer 3-4: halfstokje in elke steek rondom.
Toer 5: vaste in elke steek rondom.

Halve vaste in volgende paar steken om vast te zetten, hecht af en werk draadjes weg. Werk alle eindjes van de stam en de dop af met stopnaald en schaar.

Met een stuk wit garen en een stopnaald ga je nu de stipjes maken, met franse knopen, een borduur techniek waarbij je het garen om de stopnaald heen slaat voor je de steek afmaakt. Kijk in de video bij 17:00.

Omdat ik het leuk vond, heb ik ook een Amanita Paddenstoel muts gemaakt, met franse knoopjes op het Bosmeisje Beret patroon (Nederlandse vertaling daarvan volgt begin november 2022).

Dat waren alle foto’s van de leuke garen paddenstoelen die ik kon vinden… Naja, grapje, eigenlijk heb ik er nog veel meer, maar dit is wat ik in deze pagina wilde delen. Veel haakplezier!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!