Skip to Content

Kanten Sterretjes

Kanten Sterretjes

Op deze website vind je diverse Ster haakpatronen, nu aangevuld met dit schattige open, kant-achtige sterretje van Attic24. Scroll naar beneden voor alle Ster haakpatronen!

Ik vond het heel leuk om deze kleine Kant-achtige sterretjes te maken, het was een simpele oplossing voor een decoratie-probleem (kale takken die wat kleur nodig hadden)! Gemaakt in twee snelle toeren, perfect voor die inimini beetje restgaren die je eigenlijk niet weg wilt gooien. Ik heb allerlei kleurrijke stukjes Stylecraft Special DK acryl opgemaakt met haaknaald 4 mm.

Ze zien er mooi uit aan een slinger, of met een boel bij elkaar in een takkenbos. Natuurlijk heb ik weer veel kleur gebruikt, maar ze zijn vast ook mooi helemaal in het rood (voor een Scandinavische invloed), of helemaal wit (dan lijken ze op mini sneeuwvlokjes) of zelfs misschien met glittergaren.

Het patroon is eenvoudig, je gebruikt alleen lossen en vasten

Toer 1: 6 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te vormen. 1 losse (vaste, 4 lossen) 6 keer, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. Je hebt nu duidelijk 6 lossenlussen.

Toer 2 (werk in de lossenlussen van de vorige toer): halve vaste in eerste lossenruimte, 1 losse, 1 vaste, 4 lossen, 1 vaste. (Vaste, 4 lossen, vaste in volgende lossenruimte) x 5, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. Hecht af.

Je kanten sterretje ziet er nog een beetje opgepropt uit en meer bloem dan ster. Je moet ‘m nog even stomen.

Vouw een handdoek op zodat ie dik genoeg is om de spelden in te steken. Neem 6 spelden, en pin je zes sterpunten op de goede plek. Trek de ster in vorm zodat ze open staan en de gaatjes er mooi en kant-achtig uit zien.

Zet de strijkijzer op de LAAGSTE stand

**LET OP – Laat de strijkijzer nooit het garen raken**

Houd een centimeter ofzo boven de ster en puf er wat stoom op. Stoom voor ongeveer 4-5 seconden. Het gaat heel snel! Je kunt je spelden meteen eruit halen, je hoeft het niet te laten drogen.

Hang ze op, versier ze nog verder, of laat ze zoals ze zijn.

Ster haakpatronen

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina