Skip to Content

CAL – #6

CAL – #6

Een Mooi Gebaar CAL – #6 – 6 januari

Vandaag haken we een sterretje. Het sterretje zelf is even een gepruts, daarna is de granny heel gemakkelijk. Je kunt dus zelf het beste even kijken of toer 6 nodig is en of je die in vasten, halve stokjes of stokjes maakt. De gebruikte kleuren zijn  Plum (51) en Blue Lake (66). Via deze link vind je 5 januari, en via deze link ga je door naar 7 januari.


Dit patroontje is leuk als onderdeel van de CAL, maar zeker ook leuk als losstaand patroon. Haak 100 van dit soort vierkantjes en je hebt een prachtige babydeken. Maak de sterretjes allemaal dezelfde kleur, met de vierkantjes allemaal verschillend, of gebruik juist alleen maar veel verschillende kleuren, voor een leuk speels effect. Een ideale restjes-opmaker!


Videos

Linkshandig

Rechtshandig

Toer 1

2 lossen, 10 vasten in eerste losse. Halve vaste in eerste vaste. Alternatief kun je de tien vasten ook in een magische ring maken als je dat mooier vindt.

Toer 2

*5 lossen (haak deze lossen niet te strak!) . Nu gaan we werken in die 5 lossen. Draai de lossen naar je toe zodat je de achterste lusjes ziet, niet de lusjes die het v-tje maken, maar het derde lusje van de lossen. Halve vaste in derde lusje van de tweede losse vanaf de naald, vaste in derde lusje van de volgende losse, halfstokje in derde lusje van de volgende losse, stokje in derde lusje van de laatste losse. Sla 1 steek van toer 1 over, halve vaste in volgende steek. Herhaal vanaf * tot rond, halve vaste in beginlosse. De ster heeft 5 punten. Hecht af.

Toer 3

Hecht met een staande vaste met een nieuwe kleur aan in de één van de punten van de ster. *3 lossen, dubbelstokje in halve vaste tussen de twee sterpunten. 3 lossen, vaste in punt. Herhaal vanaf *, sluit met een halve vaste in de beginvaste.

Toer 4

Halve vaste naar lossenruimte. 2 lossen, 5 halfstokjes in dezelfde ruimte. 6 halfstokjes in elke lossenruimte. Halve vaste in tweede beginlosse.

Toer 5

3 lossen, stokje in dezelfde steek. 2 lossen, 2 stokjes in volgende steek voor de hoek. *Stokje in volgende 4 steken. Halfstokje in de volgende 5 steken. Stokje in volgende 4 steken. (2 stokjes in volgende steek, 2 lossen, 2 stokjes in volgende steek) voor de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse.

Kijk hier even of je maat al klopt. Voor mij was de granny net was aan de krappe kant, dus heb ik er nog een randje vasten omheen gehaakt in toer 6. Als de granny al te groot is, kun je toer 5 vervangen voor halve stokjes. Iedereen haakt met een andere hand en het is voor mij lastig om altijd precies hetzelfde aantal centimeters te kunnen garanderen, sorry!

Toer 6

Vaste in elke steek rondom, met (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeken. Halve vaste in beginvaste. Span de granny op en maak deze nat om ‘m mooi in vorm te krijgen.

 Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media 🙂 Veel haakplezier! Meteen door? Klik hier voor granny 8!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

ria schouwenburg

Monday 6th of January 2020

Gezellig om te doen leuk resultaat ik gebruik resten uit mijn kist.

Iris van Meer

Wednesday 8th of January 2020

Leuk dat je meedoet Ria!

Ankie Kok

Thursday 2nd of January 2020

Wat heerlijk om dit te haken. Ben met heel veel plezier begonnen