Skip to Content

Draadjes wegwerken

Draadjes wegwerken

Hoe werk je draadjes weg bij het haken?

Niet veel mensen zijn er dol op: het wegwerken van de draadjes die overblijven na kleur- of bolwisseling. Toch moet het wel gebeuren. Probeer jezelf aan te wennen om altijd na je haaksessie de draadjes weg te werken en spaar ze nooit op, daar wordt geen mens gelukkig van 😉

Bij het wegwerken heb je een schaar nodig en een naald die past bij de dikte van je garen. Daarnaast heb je een dosis geduld én een projectje nodig waar de draadjes van weggewerkt moeten worden.

Schuif de naald om een willekeurig los draadje.

Nu is het belangrijk dat je het uiteindje naar 3 verschillende kanten wegwerkt. Zo weet je zeker dat het niet meer loskomt als je het project gebruikt of wast.

Friemel de draad onder steken door, altijd aan de achterkant van je werk en bij voorkeur in dezelfde kleur als de kleur van je draadje. Steek de draad vervolgens in een andere richting wéér door je werk heen.

Herhaal dit nog één keer.

Nu zit je draadje goed vast en kun je ‘m afknippen. Trek een beetje aan het draadje terwijl je ‘m afknipt, dan verdwijnt het “kwastje” aan het uiteinde van je draadje mooi achter de steek waar je ‘m onder vandaan trekt.

Werk zo alle draadjes af.

Beter, toch? Heb je nog ergens hulp bij nodig, laat het me dan weten!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Bluebell Wood Harmony | Een Mooi Gebaar

Monday 23rd of January 2023

[…] volgt het Harmonie Granny Square patroon, met onderstaande kleureninformatie. Doe jezelf een lol en werk meteen de draadjes weg, anders heb je straks zo’n 1200 losse eindjes! Toer 6 gebruik je om de vierkanten aan elkaar […]