Skip to Content

Deken Randen

Deken Randen

Gratis haakpatroon – Rand voor deken

Niets is leuker dan je mooie deken project af te maken met een super gave rand. Die hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Vaak is het kleurgebruik als voldoende om je project een mooie uitstraling te geven.

Op de site vind je vele randen om aan je deken te maken en zo de finishing touch te creëren. Hieronder vind je enkele eenvoudige randen, zeer geschikt voor beginners. Maar ook voor de gevorderde haaksters onder jullie zijn er voldoende mogelijkheden.

Eén algemene tip is om de eerste toer van de rand in een niet-zo-opvallende kleur te haken. Vaak golft of rommelt de zijkant van je deken, dat is heel normaal. Door een midden-kleur te gebruiken, dus niet de meest donkere of meest lichte kleur uit je kleurenpalet, valt dat gerommel minder op. De allerlaatste toer van de rand moet bovendien een kleur zijn waar je echt dol op bent, want die is vrij dominant aanwezig.

Ook deze rand is ontworpen door Attic24 en wel voor de schitterende Sungold Deken. Ook deze rand is niet al te moeilijk en ook voor beginners een goede en mooie rand voor om je deken. De steek bestaat uit 2 stokjes per tussenruimte in toer 1 en alleen vasten en losse de volgende toer. En je kunt lekker je kleuren varieren.

Attic24 ontwerpt zeer veel dekens en heeft dan ook vele randen ontworpen. Dit is een van haar randen en die is ook nog eens heel geschikt voor de beginnende haakster. Ze heeft hem ontworpen voor de Cosy Stripe Deken.

Ook deze rand is ontworpen door Attic24 en wel voor de schitterende Harmony Deken. Ook deze rand is niet al te moeilijk en ook voor beginners een goede en mooie rand voor om je deken. De steek bestaat uit 2 stokjes per tussenruimte in toer 1 en alleen vasten en losse de volgende toer. En je kunt lekker je kleuren varieren.

Kijk goed maar aan deze Gingham Deken zit een super leuke olifantenrand ontworpen door Een Mooi Gebaar. Deze rand is voor de iets gevorderde haak(st)er maar echt wel een eyecatcher. Super leuk om hiermee je project af te maken.

Attic24 ontwierp deze leuke bobbelrand. Je haakt deze bobbels aan de achterkant maar de uitstraling is totaal anders dan van een platte rand. Op de site vind je ook de Mini Bobbelrand voor een iets fijnere uitstraling.

Deze leuke rand is ontworpen door Attic24 voor de Cupcake Stripe deken maar kan prima aan andere leuke dekens gehaakt worden als rand. De rand bestaat uit enkele toeren van de granietsteek. Daarop volgt een smalle , simpele boogjesrand.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Hieronder vind je een uitgebreide galerij waarin je alle randen, beschreven op de site kunt terugvinden. Je zult er vast een vinden die bij je project past.

Kom je er niet uit? Heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op via Facebook of Instagram of email!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Delen is lief!