Skip to Content

Harmony

Harmony

Harmony – Attic24 – Gratis deken haakpatroon

De Harmony deken wordt gemaakt van allerlei Harmony Granny Squares. De deken is een patroon van Lucy van Attic24. Ik heb de eer om haar patronen naar het Nederlands te vertalen en dat is altijd een feestje!

De deken heet de Harmonie deken vanwege de harmonie in de kleuren en de rustige uitstraling. Tijdens het kiezen van de kleuren is besloten dat het zachte, maar niet te zoete kleuren moesten zijn. Deze kleuren doen mij denken aan de vroege zomer, een vreedzame rivier, een bossig landschap, hyacinten en schaduwplekken, heldere zomerluchten en verkoelende briesjes.

Kleurvarianten Harmony deken


Harmony deken

Ik hoop dat jullie deze deken gaan maken, de vierkantjes zijn goed los te maken als je onderweg bent.

♥ MATERIAAL

Het Attic24 Harmony Yarn Pack bestaat uit 17 bollen Stylecraft Special DK in de volgende kleuren: Plum, Raspberry, Violet, Pale Rose, Lavender, Clematis, Lime, Meadow, Sage, Aster, Turqoise, Cloud Blue, Petrol, Storm Blue en 3 keer Parma Violet. De meeste mensen haken Stylecraft Special DK op naald 4. Als je het pakket via de link besteld, krijgt de ontwerpster van de deken een kleine bijdrage. Als jij mij wilt sponsoren, kan dat ook, doe dan je volgende bestelling bij Bol.com via het linkje aan de rechterzijkant. Mijn dank is groot!

Informatie

De deken meet ongeveer 115 bij 175 centimeter en is daarmee geschikt voor een eenpersoonsbed. Elke granny bestaat uit 5 toeren en de zesde toer is om de grannies aan elkaar te zetten met de kleur Parma Violet.

Er zijn 126 vierkantjes in totaal, 14 bij 9. Het patroon werkt het beste als je één verticale strip per keer aan elkaar zet (14 vierkantjes dus) en die daarna aan de volgende complete verticale strip zet.

Er zijn 14 verschillende kleurencombinaties opgenomen in deze deken. Ze hebben de letters A tot N meegekregen.

In Tabel 1 staat de kleurvolgorde om de 14 verschillende vierkantjes te maken (A tot N). Je hebt deze kleuren nodig om toer 1 tot 5 te maken. In Tabel 2 staat vervolgens de verdeling van alle vierkantjes over de deken. Die heb je nodig in toer 6, als je alle vierkantjes aan elkaar maakt. Nadat je alle 126 vierkantjes aan elkaar hebt gezet, maak je de rand.

Namen van de kleuren 

Om er zeker van te zijn dat je de kleuren van het garen onthoud, kun je het beste een stukje garen afknippen en aan de wikkel van het bolletje bevestigen. Zo weet je altijd nog welk kleurnummer en welke naam bij welke kleur wol past.

Informatie over de spanning van je haakwerk

Als je het pakket bestelt, is het belangrijk dat je uitkomt met je materiaal. Als je de deken van restjes maakt, of van ander materiaal, is het minder belangrijk.

Het vierkantje wordt met haaknaald 5 in de eerste 5 toeren ongeveer 10 centimeter. Indien je vierkantje te klein wordt, kun je een haaknaald groter nemen (4,5 of 5). Als je vierkantje te groot wordt, neem je een kleinere naald (3,5/3 mm).

Patroon Harmonie granny

Het patroon van de Harmonie granny vind je hier. Schrijf voor jezelf de kleurencombinatie van één vierkantje op (bijvoorbeeld van A, zie Tabel 1) en maak daar de eerste 5 toeren van de 9 vierkantjes van. Ga dan door naar de volgende letter.

Tabel 1

Deze tabel geeft de kleurinformatie voor toeren 1-5 van elk van de veertien vierkantjes (A tot N) die één verticale strip maken. De kleurvolgorde is met veel liefde uitgewerkt, om een harmonieus resultaat te creëren en om ervoor te zorgen dat elke kleur evenveel gebruikt wordt en je dus met 1 bol Stylecraft Special DK kunt volstaan per kleur.

Maak 9 van elk vierkantje (126 vierkantjes in totaal) 

Toer 1

Toer 2

Toer 3

Toer 4

Toer 5

A

Pale Rose

Storm

Turquoise

Violet

Lavender

B

Plum

Pale Rose

Lime

Sage

Cloud

C

Sage

Meadow

Violet

Storm

Pale Rose

D

Meadow

Cloud

Pale Rose

Raspberry

Plum

E

Lime

Sage

Petrol

Pale Rose

Raspberry

F

Storm

Petrol

Lavender

Plum

Aster

G

Raspberry

Clematis

Cloud

Turquoise

Petrol

H

Violet

Raspberry

Clematis

Meadow

Lime

I

Lavender

Lime

Storm

Aster

Violet

J

Clematis

Violet

Meadow

Lime

Storm

K

Aster

Turquoise

Raspberry

Clematis

Meadow

L

Cloud

Aster

Sage

Lavender

Clematis

M

Turquoise

Lavender

Plum

Petrol

Sage

N

Petrol

Plum

Aster

Cloud

Turquoise

Harmonie granny patroon 

Klik hier voor een uitgebreide foto-tutorial voor deze granny!

Begin: 4 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te vormen.

Toer 1: 3 lossen (telt als stokje), 2 stokjes in de ring; 2 lossen; *3 stokjes in de ring,  lossen*. Herhaal van * tot * nog 2 keer. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 2: Hecht een nieuwe kleur aan in een 2-lossenruimte en doe: (3 lossen (telt als stokje), 1 stokje, 1 losse, 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes, 1 losse). *In de volgende hoekruimte doe je (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes, 1 losse)*. Herhaal nog twee keer tussen de sterretjes. Halve vaste in derde beginlosse om de toer te sluiten. Hecht af.

Toer 3: Hecht een nieuwe kleur aan in een willekeurige grote 1-lossenruimte op de zijkant. 3 lossen (telt als stokje), 1 stokje, 1 losse, 1 vaste in 1-lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in 1-lossenruimte, 1 losse. *In de volgende grote 1-lossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 1 losse). 1 vaste in 1-lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in 1-lossenruimte, 1 losse*. Herhaal nog twee keer tussen de sterretjes. In de allereerste lossenruimte doe je nog 2 stokjes, 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 4: Hecht een nieuwe kleur aan in een 2-lossenhoekruimte. 3 lossen (telt als stokje), 1 stokje, (2 stokjes in 1-lossenruimte) x 3. *In de volgende hoekruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). (2 stokjes in 1-lossenruimte) x 3*. Herhaal van * tot * nog 2 keer. Maak in de allereerste ruimte nog 2 stokjes, 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 5: Hecht een nieuwe kleur aan in een willekeurige 2-lossenhoekruimte. 3 lossen (telt als stokje), 1 stokje, 1 steek overslaan, 1 stokje in de volgende 9 steken. *In de volgende hoekruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Sla 1 steek over, stokje in de volgende 9 steken*. Herhaal van * tot * nog 2 keer. In de eerste lossenruimte maak je nog 2 stokjes, 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af.

In toer 6 ga je met de haak-aan-elkaar-terwijl-je-bezig-bent-methode aan de slag. Bij deze methode ga je meteen al strips maken van de vierkantjes, terwijl nog niet alles af hoeft te zijn. Op deze manier blijft het wat overzichtelijker en zit je straks niet met 126 vierkantjes.

Als je liever eerst wél alle losse vierkantjes maakt, kun je de zesde toer gewoon maken volgens het patroon en daarna een vastennaad maken. Daar volgt binnenkort (een vertaling van) een tutorial voor.

Nu zal ik je de methode uitleggen…

Toer 6: Hecht een nieuwe kleur aan in een hoekruimte. 3 lossen (telt als stokje), 1 stokje (zie foto boven). De eerste steek sla je over, 2 stokjes in de volgende steek (waar de naald is op de bovenstaande foto).

Sla een steek over, doe twee stokjes in de volgende (waar de naald in bovenstaande foto zit).

Sla de volgende steek over, *2 stokjes in de volgende steek, sla de volgende steek over*.

Herhaal tussen * en * nog 3 keer. Nu heb je 6 groepjes van 2 stokjes langs de eerste kant (het groepje stokjes van de hoek niet meegerekend).

[In de hoekruimte doe je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes).

Sla de volgende steek over. *2 stokjes in de volgende steek, sla de volgende steek over*. Herhaal van * tot * nog 5 keer.] x 3

Maak in de eerste hoekruimte nog 2 stokjes, 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af en werk de draadjes weg.

Nu heb je één complete Harmonie Granny Square met alle zes toeren.

Nu ga ik je laten zien hoe je deze toer kunt doen als je de vierkantjes aan elkaar haakt.

In de deken op de foto zijn 126 vierkantjes gemaakt, in 9 strips van 14 vierkantjes.

Tabel 2

Deze tabel toont de volgorde van de verschillende vierkantjes in de deken.

Strip 1

Strip 2

Strip 3

Strip 4

Strip 5

Strip 6

Strip 7

Strip 8

Strip 9

I

F

C

M

J

N

C

G

M

B

N

A

H

C

I

H

K

A

M

J

D

F

G

E

L

D

C

E

G

M

B

N

J

A

J

B

N

K

L

I

D

H

E

F

L

L

B

F

E

K

B

M

C

N

H

I

K

A

L

G

D

A

E

A

D

G

L

A

K

I

H

G

C

M

B

K

E

F

B

L

K

F

E

H

D

I

L

K

N

I

J

A

J

N

B

M

G

E

J

D

L

E

G

H

D

J

M

F

K

H

I

C

F

A

N

B

H

G

C

N

J

M

C

F

I

D

De vierkantjes worden op methodische wijze aan elkaar gemaakt, strip voor strip.

Haak de vierkantjes aan elkaar 

In de rest van deze tutorial wordt steeds gesproken over het HUIDIGE (JOINING) vierkantje (het vierkantje waar je aan vast haakt) en OMLIGGEND (ADJACENT) vierkantje, waarmee de vierkantjes om het JOINING vierkantje worden bedoelt.

STRIP 1

Vierkantje 1:
Het allereerste vierkantje heb je al gemaakt doordat je net toer 6 hebt gemaakt.

Vierkantje 2:
Het tweede vierkantje van de eerste strip (Vierkantje B) maak je op de volgende wijze:
haak de eerste zijde, haak vast op de tweede kant, haak daarna de derde en vierde kant.

Pak dus het tweede vierkantje en doe de eerste kant: hecht een nieuwe kleur aan in een hoekruimte. 3 lossen (telt als stokje), 1 stokje (zie foto boven). (De volgende steek sla je over, 2 stokjes in de volgende steek.) x 6. In de hoek doe je 2 stokjes, 1 losse. Je bent nu klaar om aan elkaar te gaan haken (jippiej!).

Het aan elkaar zetten gaat door halve vasten te maken tussen de 2-stokjesgroepjes in de omliggende vierkantjes. Je steekt je naald vanaf de voorkant van het vierkantje in, haalt een draadje op en trekt deze door de ruimte én door de lus op je naald.

Steek jenaald in de rechtsonderhoek van een omliggend vierkantje (bovenstaande foto).

Sla om en haal door de steek en de lus op je naald (bovenstaande foto)….

…een gewone halve vaste dus 😉

Doe 2 stokjes in dezelfde hoekruimte van het vierkantje waar je mee werkt en net de eerste zijde van hebt gedaan. Doe vervolgens een halve vaste in de volgende ruimte tussen twee stokjes op het ANDERE vierkantje.

Tussen de halve vasten door doe je steeds twee stokjes tussen de stokjesgroepen van je huidige vierkantje. Sla de eerste steek steeds over en doe dan 2 stokjes in de volgende steek (waar mijn naald is).

Halve vaste in ruimte tussen de stokjesgroepen van het andere vierkantje. Dan weer een steek overslaan op het vierkantje waar je mee werkt en 2 stokjes in de steek erna (foto boven).

Halve vaste in ruimte tussen twee stokjes op andere vierkantje.
*Terug naar je huidige vierkantje, 1 steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek. Halve vaste in volgende ruimte van andere vierkantje*. Herhaal tussen * en * nog 3 keer. (foto boven).

2 stokjes in volgende hoekruimte van huidige vierkantje (foto boven).

Halve vaste in hoekruimte van andere vierkantje. 1 losse. (foto boven).

2 stokjes in hoekruimte van huidige vierkantje om de hoek af te maken. Nu heb je de tweede zijde af! (yeah!).

Keer je werk en doe de derde zijkant:

Volgende steek overslaan, *2 stokjes in volgende steek, steek overslaan*. Herhaal tussen * en * nog 5 keer, (6 stokjesgroepen totaal).

Doe 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in de lossenhoekruimte.

Tot slot haak je de vierde kant: sla de volgende steek over, *doe 2 stokjes in de volgende steek, sla de volgende steek over*. Herhaal tussen * en * nog 5 keer.

In de eerste lossenruimte maak je nog 2 stokjes, 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af en werk eindjes af.

Je hebt nu de eerste twee vierkantjes van je verticale strip af. Hopelijk is het gelukt? Probeer je garen slapjes te houden, zodat het niet gaat trekken. Ben je klaar voor het derde vierkantje?

Vierkantje 3-14:

Herhaal precies hetzelfde als wat je voor vierkantje 2 gedaan hebt, totdat je een lange strip hebt van 14 vierkantjes.

Nu heb je de eerste strip af, wordt het al makkelijker om ze aan elkaar te zetten?

Onthou dat je dus voor elk vierkantje eerst de eerste zijde haakt, dan bij de tweede zijde de grannies aan elkaar vast maakt en dan de derde en vierde zijde haakt.

STRIP 2

Deze vierkantjes maak je één voor één vast aan de vierkantjes van strip 1. Je begint bij het bovenste vierkantje van strip 2.

 Vierkantje 1: 

Net als eerst, gaan we nu weer eerst de ene kant haken, dan bij de tweede de vierkantjes aan elkaar zetten en dan weer de derde en vierde zijde haken. Voor de eerste zijkant hecht je aan in een hoekruimte. 3 lossen (telt als stokje), 1 stokje. Sla 1 steek over, *2 stokjes in volgende steek, 1 steek overslaan*. Herhaal van * tot * nog 5 keer. In de hoekruimte doe je 2 stokjes en 1 losse. Nu ga je de vierkantjes aan elkaar zetten.

Halve vaste in de bovenste hoek van het bovenste vierkantje van de eerste strip. Keer je werk zodat je van rechts naar links haakt.

2 stokjes in de hoekruimte van de huidige granny om de hoek af te maken.

*halve vaste in volgende ruimte van de granny waaraan je vast haakt. Sla 1 steek over op je huidige granny, 2 stokjes in de volgende steek*. Herhaal van * tot * nog 5 keer.

Halve vaste in volgende ruimte van granny waar je aan vast haakt. 2 stokjes in hoekruimte van je huidige granny (foto boven).

Halve vaste in hoekruimte van granny waaraan je haakt (zie naald in bovenstaande foto), 1 losse.

2 stokjes in hoekruimte van je huidige granny om de hoek af te maken.

Doe nu de derde en vierde zijde:

Sla 1 steek over, *2 stokjes in volgende steek, sla 1 steek over*. Herhaal van * tot * nog 5 keer. In de hoekruimte doe je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes).

Sla 1 steek over, *2 stokjes in volgende steek, sla 1 steek over*. Herhaal van * tot * nog 5 keer. In de allereerste hoekruimte doe je weer 2 stokjes, 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse om de toer te sluiten. Hecht af en werk de draadjes weg.

Ook al heb je van rechts naar links gewerkt, en niet van boven naar beneden, je hebt nu toch een verticale lijn gemaakt. Dit was het bovenste vierkantje van de tweede strip, dat nu aan de eerste strip vast zit. Op naar de tweede…

Vierkantje 2:

Voor dit vierkantje en alle andere vierkantjes in de tweede strip, ga je de granny aan twee kanten vasthaken. Eerst doe je de ene zijde, dan haak je de tweede en derde zijde vast en dan haak je de vierde zijde.

Maak de eerste zijde zoals altijd: hecht aan in hoekruimte, 3 lossen (telt als stokje), 1 stokje. Volgende steek overslaan, *2 stokjes in volgende steek, volgende steek overslaan*. Herhaal van * tot * nog 5 keer. In de hoekruimte doe je 2 stokjes en 1 losse.

Nu ga je de tweede zijde vastmaken aan de onderkant van het eerste vierkantje van strip 2. Halve vaste in rechteronderhoek van dat vierkantje. 2 stokjes in huidige vierkantje om de hoek compleet te maken. Ook hier doe je dus steeds weer de stokjes in het vierkantje waarmee je werkt en de halve vasten door de vierkantjes waaraan je je huidige vierkantje vastzet…

*Halve vaste in volgende ruimte van vierkantje waaraan je nu aan het vastzetten bent, dan 1 steek overslaan op je huidige vierkantje, 2 stokjes in volgende steek van je huidige vierkantje*.

Herhaal van * tot * nog 5 keer. Halve vaste in volgende ruimte van het vierkantje waaraan je vast maakt. 2 stokjes in hoek van huidige vierkantje (zie foto boven).

Je gaat nu 2 halve vasten maken om deze hoek te maken…

Halve vaste in de hoekruimte van het eerste vierkantje van strip 2, dus het vierkantje direct boven het vierkantje waaraan je werkt. (Zie naald).

Nu doe je een halve vaste in de rechterbovenhoek van vierkantje direct links van het huidige vierkantje. Dit is dus het tweede vierkantje van strip 1. (zie naald).

Keer je werk zodat je de derde zijde kunt maken. Begin met 2 stokjes te maken in de hoek waar je al bezig bent (zie naald boven).

*Halve vaste in volgende ruimte van naastliggende vierkantje. Sla 1 steek over op je huidige vierkantje, dan 2 stokjes in volgende steek*. Herhaal van * tot * nog 5 keer.

Halve vaste in volgende ruimte van vierkantje waar je aan vast haakt. 2 stokjes in hoekruimte. halve vaste in hoekruimte van vierkantje waar je aan vasthaakt, dan 1 losse (foto boven). 2 stokjes in hoekruimte van huidige granny om de hoek af te maken.

Doe nu de vierde kant:
Sla 1 steek over, *2 stokjes in de volgende steek, sla 1 steek over*. Herhaal van * tot * nog 5 keer.

In de eerste hoekruimte doe je 2 stokjes, 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse om de toer te sluiten. Hecht af en werk alle draadjes weg.

Vierkantje 3-14:

Voor alle volgende vierkantjes van deze strip doe je hetzelfde als voor vierkantje 2. Fijn he?

Als het goed is heb je nu twee verticale strippen af. Dat zijn 28 vierkantjes die al maar mooi aan elkaar zitten.

Voor de overige strips (3-9) volg je simpelweg de instructies voor strip 2. Je deken groeit snel als je op deze manier werkt!

Als je alle strips af hebt en aan elkaar hebt gemaakt, kun je nog een mooie rand om je deken heen haken.

♥ De rand

De rand bestaat uit 8 toeren in de volgende kleuren: Cloud Blue : Lavender : Violet : Plum : Raspberry : Meadow : Sage : Storm Blue.

Toer 1 (Cloud Blue)

Begin in een willekeurige hoek en hecht je garen in een hoekruimte aan.

3 lossen (telt als stokje), 1 stokje in dezelfde hoekruimte, 2 stokjes in elke ruimte tussen 2-stokjesgroepen. (Zie foto boven).

Als je op het punt komt waar twee grannies samenkomen, doe dan 2 stokjes in beide hoekruimtes (dus 4 stokjes in totaal op de naad), en ga dan weer door met twee stokjes doen tussen de groepjes van twee stokjes (zie foto boven).

Als je bij de eerste hoek aan komt, doe je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de 2-lossenhoekruimte (zie foto boven).

Werk op deze manier de hele rand van de deken rond, met steed (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in de hoeken.

Als je weer bij het begin aankomt, doe je nog 2 stokjes, 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse. Hecht af en werk de draadjes weg.

Toer 2 (Lavender)

 Begin in een willekeurige hoekruimte, hecht de nieuwe kleur aan.

3 lossen (telt als stokje), 1 stokje in dezelfde 2-lossenhoekruimte. 2 stokjes in elke ruimte tussen de 2-stokjesgroepjes van de vorige toer (foto boven).

Je werkt deze toer weer constant twee stokjes tussen 2-stokjesgroepjes in, met (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in de hoekruimtes. In de eerste hoekruimte doe je tenslotte nog 2 stokjes, 2 lossen en een halve vaste in de derde beginlosse om de toer te sluiten. Hecht af en werk de draadjes weg.

Toer 3 (Violet): herhaal toer 2

Toer 4 (Plum): herhaal toer 2

Toer 5 (Raspberry): herhaal toer 2

Toer 6 (Meadow): herhaal toer 2

Toer 7 (Sage): herhaal toer 2

Toer 8 (Storm Blue): herhaal toer 2

Tot slot

Is het geen heerlijk gevoel om het project afgerond te hebben? Ik hoop dat je genoten hebt van het maken van deze harmonieuze deken.

Je kunt de randen nog wat platter maken door met een stoomstrijkijzer BOVEN je werk wat te stomen. Doe dit heel voorzichtig en heel licht, of sla het helemaal over 😉

Ga lekker op de bank zitten met je nieuwe dekentje en een kopje thee, je hebt het verdiend!

Dit was een hele lange tutorial, misschien wel de langste ooit, maar ik hoop dat alle foto’s het helder hebben kunnen houden. Ik hoop dat het aan-elkaar-halen goed lukt.

Laat je me weten als de deken is gelukt? Je kunt daarvoor hieronder reageren, of een foto naar me sturen op Facebook. En als je me wilt bedanken, doe dan je volgende Bol.com bestelling via deze site of maak een kleine donatie over naar NL 91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar. Met €2 kan ik weer een bolletje wol kopen of lekkere reep chocolade voor tijdens het ontwerpen 😉


Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Gratis haakpatroon Springfrost Harmony | Een Mooi Gebaar

Wednesday 15th of February 2023

[…] Springfrost Harmony is de samenvoeging van twee prachtige projecten van Attic24, door de getalenteerde Insomnia […]

Attic24 Springfrost Haakpatroon Week 4 | Een Mooi Gebaar

Friday 27th of January 2023

[…] weer gedaan! De meesten van jullie zullen waarschijnlijk bekend zijn met Kaz Hall en haar collectie Harmony-dekens, vooral als je deel uitmaakt van de Hooked on Attic24 facebookgroep. De deken hierboven is […]

Dune Harmony | Een Mooi Gebaar

Friday 16th of September 2022

[…] Crochet heeft veel verschillende kleurenvarianten van de Harmony Deken van Attic24 ontworpen. De Dune Harmony is een prachtige colourwash variant van de […]

Dahlia Harmony | Schitterend haakpatroon in Dahlia kleuren

Thursday 1st of September 2022

[…] waaronder het Dahlia haakpatroon. Insomnia Crochet heeft veel verschillende kleurenvarianten van de Harmony Deken van Attic24 ontworpen. Het Dahlia Harmony haakpatroon is dan ook een prachtige colourwash […]

elke stroobants

Sunday 23rd of May 2021

hallo een vraagje: ik heb de summer harmony blanket. ik heb alle losse vierkantjes gemaakt, 6 toeren. met welke kleur zet je de vierkantjes aan elkaar en in welke volgorde? ik zie even door het bos de bomen niet meer... grotejes elke

Iris van Meer

Sunday 23rd of May 2021

Oef Elke, ik ben bang dat ik daar niet zulk leuk nieuws voor je over heb. Eigenlijk moet je met toer 6 de vierkanten aan elkaar haken. Zoals je in het patroon kunt lezen: "Vervolgens maak je met de zesde toer alle grannies aan elkaar met de join-as-you-go methode." Ik heb dus ook niet echt direct een oplossing voor je. Je zou ze aan elkaar kunnen naaien?

Succes! Als ik je nog ergens mee kan helpen, hoor ik dat graag!

Iris