Skip to Content

Konijn haakpatronen

Konijn haakpatronen

Op deze pagina vind je een overzicht van 8 konijn haakpatronen: 7 gratis en één kooppatroon van een konijn. Lees de beschrijving, kies jouw volgende haakpatroon en ga vandaag nog aan de slag. De haakpatronen zijn geschreven zonder afkortingen en allemaal zorgvuldig getest. Kom je er toch niet uit? Word dan lid van de gratis Facebookgroepspagina om al je vragen te kunnen stellen én trots je resultaten te kunnen delen met andere haak-fans!

Konijn haken

Om een konijn te haken heb je een aantal vaste onderdelen: een hoofd, een snuit, lange oren, een lijf en armen en benen. Alle konijn haakpatronen maken gebruik van simpele steken zoals de losse, vaste en halve vaste.

8 Konijn haakpatronen

Wil je graag een knuffelkonijn haken? Dan ben je met dit gratis Jess HuffRose het Konijn haakpatroon op de goede plek! Deze knuffel is onderdeel van een serie van meer dan 20 verschillende dieren, waaronder een Eenhoorn, Tijger, Leeuw, Giraf, Aap en dus dit leuke Konijn!

Dit lieve Knuffelkonijn is ontworpen door Keep Calm and Crochet On UK en is een kooppatroon. Het eenvoudige konijn is geschikt voor beginners en simpel te haken. Klik hier om de advertentievrije PDF aan te schaffen: Knuffelkonijn van Keep Calm and Crochet On UK.

Microhaken is een vorm van haken waarbij je hele kleine dingen maakt met heel dun garen en een hele kleine haaknaald. Dit schattige Kleine Konijn van NansyOops is daar een voorbeeld van. Dit konijn haak je met haaknaald 0,75 mm en borduurgaren. Je kunt ‘m uiteraard ook met veel dikkere haaknaaldmaat en dikker garen haken, dan krijg je ook een groter konijn.

Deze mega schattige konijnen gebruiken een mix van haken en stof (als je daar voor kiest) en zijn super schattig te personaliseren. Het lappenpop konijn is onderdeel van een lappenpop serie, ontworpen door She Makes Crochet. Klik hier voor het gratis haakpatroon: Lappenpop Konijn.

Soms maken ontwerpers iets, waar ik eigenlijk niet zoveel van begrijp. Dit Aardbeikonijn is daar één van. Ontworpen door StuffedAmigurumi en súper schattig, maar hoe kom je er op 😉 Haak dit leuke gratis haakpatroon voor een aardbeikonijn: Aardbeikonijn van StuffedAmigurumi.

Vivir Vintage maakt hele leuke setjes, waaronder deze van het konijn. Je kunt een konijnknuffeldoek maken, door een hoofdje (inclusief typische hangoren) met een slapend gezichtje te maken. Je versiert het met bloemetjes in de haren en geeft haar armpjes. Vervolgens maak je er een heerlijk zachte knuffeldoek omheen. Heerlijk voor een (klein)kind als nieuwe favoriete knuffel! Haak haar: Konijn knuffeldeken.

Konijn Rammelaar is het volgende haakpatroon van Vivir Vintage in dit rijtje. Een lief slapend hoofdje met hangende oortjes, versierende bloemetjes én een leuke rammelaar/bijtring eronder. Match de kleuren van de babykamer in je knuffeltje om haar nóg leuker te maken. Klik hier voor het haakpatroon: konijn rammelaar door Vivir Vintage.

Om je setje af te maken, kun je nog een schattig slapend konijntje maken. Het is een heel lief knuffeltje, met dezelfde eigenschappen als de konijn rammelaar en de konijn knuffeldoek. Klik hier voor het gratis haakpatroon: Vivir Vintage Isadora Slapend Konijn.

Deze lieve muurhanger maakt het setje van Vivir Vintage af: je haakt het slapende konijntje en maakt er een toffe versierde ring bij. Als je het konijntje dan in de ring naait, heb je een prachtige muurhanger voor in de (baby)kamer. Haakpatroon konijn muurhanger van Vivir Vintage