Skip to Content

CAL – #172

CAL – #172

Een Mooi Gebaar CAL – #172 – 21 juni

Vandaag is de zomersolstice, de zonnewende, de langste dag van het jaar. Doe je best om vandaag zoveel mogelijk van de zon te genieten (als die schijnt) en om stil te staan bij dit mooie evenement. Wat betekent de solstice voor jou?

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake, Clematis en Violet.


Toer 1

2 lossen, 8 vasten in eerst gehaakte losse, halve vaste in beginvaste. (8 vasten).

Toer 2

3 lossen, stokje in dezelfde steek, 2 stokjes in elke steek rondom, halve vaste in derde beginlosse (16 stokjes).

Toer 3

3 lossen, stokje in dezelfde steek, 2 stokjes in elke steek rondom, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten (32 stokjes).

Toer 4

1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek, halve vaste in beginvaste. (32 vasten).

Toer 5

Haak de lossen losjes, anders gaan je punten scheef. *5 lossen, vaste in 2e losse van de naald, halfstokje in volgende losse, stokje in volgende losse, dubbelstokje in volgende losse, 2 vasten op toer 4 overslaan, halve vaste losjes in volgende 2 vasten*. Herhaal vanaf * tot * 7 keer, laatste halve vaste in de halve vaste van toer 4. Hecht af. (8 zonnestralen, 16 halve vasten).

Toer 6

Hecht nieuwe kleur aan in een willekeurige eerste halve vaste na een zonnestraal met een staand-driedubbelstokje. 2 driedubbelestokjes in dezelfde steek, 3 driedubbelestokjes in volgende halve vaste, vaste in bovenkant van zonnestraal. (3 driedubbelestojes in elk van de volgende twee halve vasten, vaste in bovenkant van zonnenstraal) 7 keer, halve vaste in staand-driedubbelstokje om toer te sluiten. Hecht af. (48 driedubbelestokjes, 8 vasten).

Toer 7

Hecht nieuwe kleur aan met een staand-dubbelstokje in een willekeurige vaste. (2 dubbelstokjes, 2 lossen, 3 dubbelstokjes) in dezelfde steek. *dubbelstokje in volgende steek, stokje in volgende 2 steken, halfstokje in volgende 2 steken, vaste in volgende 3 steken, halfstokje in volgende 2 steken, stokje in volgende 2 steken, dubbelstokje in volgende steek**, hoek (3 dubbelstokjes, 2 lossen, 3 dubbelstokjes) in volgende steek (punt van de ster)*. Herhaal van * tot * 2 keer en van * tot ** één keer. Halve vaste bovenin staand-dubbelstokje. Hecht af. (12 vasten, 16 halfstokjes, 16 stokjes, 32 dubbesltokjes, 4 2-lossenruimtes).

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina