Skip to Content

CAL – #124

CAL – #124

Een Mooi Gebaar CAL – 4 mei – #124

Dodenherdenking, 2 minuten stilte. Met wie breng jij ze door? Wie herdenk jij vanavond in het bijzonder?


Toer 1

Haak 4 lossen en sluit de cirkel met een halve vaste. 1 losse, 8 vasten in de cirkel, sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

*6 lossen, 1 vaste in de derde losse vanaf de naald en in de volgende, 1 halfstokje in de twee volgende lossen en een halve vaste in de volgende vaste. (blaadje gemaakt). Herhaal * 7x. Sluit de toer met een halve vaste in de 1e van 6 lossen. Hecht af. 

Toer 3

Begin op de punt van een blaadje (de zesde losse) met een staand-stokje en 2 lossen. 1 stokje op hetzelfde punt (hoek gemaakt), 4 lossen, halve vaste in de punt van het volgende blaadje, 4 lossen,*(stokje, 2 lossen, stokje) in punt van volgende blaadje (= hoek gemaakt), 4 lossen, halve vaste in punt van volgende blaadje, 4 lossen. Herhaal * nog 2 keer. Halve vaste in de derde van de 5 beginlossen.

Toer 4

Halve vaste in de volgende 2-lossenhoek. 3 lossen (telt als 1 stokje), (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde lossenruimte. 4 stokjes in elk van de volgende 2 4-lossenruimtes, *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de hoeklossenruimte, 4 stokjes in elk van de volgende 4-lossenruimtes. Herhaal * nog 2 keer. Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

2 lossen (telt als 1 halfstokje), 1 halfstokje in elk halfstokje van de vorige toer, (3 halfstokjes, 2 lossen, 3 halfstokjes) in elke hoekruimte. Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaarcal . Veel haakplezier!

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Sapphire en Clematis.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!