CAL – #124

Een Mooi Gebaar CAL – 4 mei – #124

Dodenherdenking, 2 minuten stilte. Met wie breng jij ze door? Wie herdenk jij vanavond in het bijzonder?


Toer 1

Haak 4 lossen en sluit de cirkel met een halve vaste. 1 losse, 8 vasten in de cirkel, sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

*6 lossen, 1 vaste in de derde losse vanaf de naald en in de volgende, 1 halfstokje in de twee volgende lossen en een halve vaste in de volgende vaste. (blaadje gemaakt). Herhaal * 7x. Sluit de toer met een halve vaste in de 1e van 6 lossen. Hecht af. 

Toer 3

Begin op de punt van een blaadje (de zesde losse) met een staand-stokje en 2 lossen. 1 stokje op hetzelfde punt (hoek gemaakt), 4 lossen, halve vaste in de punt van het volgende blaadje, 4 lossen,*(stokje, 2 lossen, stokje) in punt van volgende blaadje (= hoek gemaakt), 4 lossen, halve vaste in punt van volgende blaadje, 4 lossen. Herhaal * nog 2 keer. Halve vaste in de derde van de 5 beginlossen.

Toer 4

Halve vaste in de volgende 2-lossenhoek. 3 lossen (telt als 1 stokje), (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde lossenruimte. 4 stokjes in elk van de volgende 2 4-lossenruimtes, *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de hoeklossenruimte, 4 stokjes in elk van de volgende 4-lossenruimtes. Herhaal * nog 2 keer. Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

2 lossen (telt als 1 halfstokje), 1 halfstokje in elk halfstokje van de vorige toer, (3 halfstokjes, 2 lossen, 3 halfstokjes) in elke hoekruimte. Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaarcal . Veel haakplezier!

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Sapphire en Clematis.