Skip to Content

CAL – #123

Woensdag 3 mei – CAL #122

Een prachtig hartje met vleugeltjes. Soort van Cupido vierkantje, niet waar?

Link naar patroon: http://beacrafter.com/crochet-angel-heart-granny-square/


Hartje:

Toer 1: magische ring met 3 lossen, 11 stokjes. Halve vaste in derde beginlosse, trek de ring dicht. 1 losse.

Toer 2: Werk deze toer in alleen de voorste lussen. 1 halfstokje en 1 stokje in de eerste steek, 3 dubbelestokjes in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, 1 stokje en 1 halfstokje in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, 1 stokje in de volgende steek (je hebt nu een half hartje). 1 stokje in de volgende steek, 2 halve stokjes in de volgende steek, 1 halfstokje en 1 stokje in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, 3 dubbelestokjes in de volgende steek, 1 stokje en 1 halfstokje in de laatste steek. (24 steken totaal). Halve vaste in eerste steek. Hecht af en werk de draadjes weg.

Vleugeltjes:

Gebruik een andere kleur garen. Tel 5 steken terug vanaf je laatste halve vaste (dat is het “buitenste” dubbelstokje). 5 lossen, halfstokje in 2e losse vanaf de naald en elke losse daarna (totaal 4 halve stokjes), halve vaste in volgende steek op het hartje. 4 lossen, halfstokje in 2e losse van de naald en elke losse daarna (totaal 3 halfstokjes), halve vaste in volgende steek op het hartje. 3 lossen, halfstokje in 2e losse van de naald en in laatste losse (totaal twee halfstokjes), halve vaste in volgende steek op het hartje. Hecht af.

Je hebt nu één vleugeltje gemaakt. Keer het hartje om en maak de andere kant ook.


Vierkantje

Toer 1

Draai het hartje om, zodat je de overgeslagen lussen van toer 1 kunt zien. Hecht de nieuwe kleur aan in één van de lusjes, 3 lossen, stokje in dezelfde steek, 2 stokjes in elke steek rondom. [24 stokjes]. Halve vaste in derde beginlosse. Keer je werk

Toer 2

4 lossen, stokje in dezelfde steek, 4 stokjes, 1 stokje en 1 dubbelstokje in de volgende steek, 2 lossen, *1 dubbelstokje en 1 stokje in de volgende steek, 4 stokjes. 1 stokje en 1 dubbelstokje in de volgende steek, 2 lossen.* Herhaal van * tot * 3 keer. Halve vaste in vierde beginlosse. De 2-lossenruimtes vormen nu de hoeken.

Toer 3

3 lossen, stokje in volgende 7 steken. *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoek. Stokje in volgende 8 steken*. Herhaal van * tot * tot je rond bent. Halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

3 lossen, stokje in volgende 9 steken. *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoek. Stokje in volgende 10 steken*.  Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in derde beginlosse. Hecht af en werk alle draadjes weg.

Iris haakte deze granny in de kleuren Opaline Glass en Blue Lake.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Marga Streefkerk

Friday 28th of February 2020

ik kan het mis hebben, maar volgens mij zit hier een foutje in. In toer vier moet ik echt 12 stokjes haken ipv 10 stokjes , dan 2 stokjes in de hoek, 2 lossen, 2 stokjes en dan weer 12 om aan de andere kant te komen. (8 in toer 3 + 2+2 in de hoeken is toch 12?

Comments are closed.