Skip to Content

Harriet het Nijlpaard

Harriet het Nijlpaard

Jess Huff ontwerpt schitterende haakpatronen voor knuffeldieren, een overzicht van de Nederlandse vertalingen van haar patronen vind je onderaan dit bericht, of op deze Jess Huff pagina. Alle Engelstalige originele patronen kun je op de Jess Huff website vinden.

Harriet het Nijlpaard staat al tijden op de website, maar nu heeft Jess Huff er een nieuwe, verbeterde versie van gemaakt! Leuk hè? Hier zie je de verschillen:

Maak je toch liever het oude patroon? Dat kan via deze Harriet het Nijlpaard (oud) link.

Je raadt nooit wat mijn haakpatroon voor Harriet ooit inspirereerde….

Het allereerste ontwerp dat ik ooit maakte was Laurence de Leeuw. Ik maakte ‘m voor mijn toen 1-jarige neefje (voordat ik zelf kinderen had!!) en gaf het aan hem tijdens een familie vakantie.

Op diezelfde vakantie kocht mijn moeder….

…jawel, een Nijlpaard wandelwagen :’) En ik vond hem zoooo schattig!

Ik wist dat ik ‘m toe moest voegen aan de safari dieren collectie:

Lees op deze pagina alles over de safaridieren en vind daar ook de links naar de diverse dieren!

Tijdens het ontwerpen van het eerste Nijlpaard maakte ik veel fouten.

Het was één van mijn eerste patronen, en er waren veel dingen die ik niet wist over het ontwerpen van amigurumi. In de eerste versie van het Nijlpaard haakpatroon moest je veel delen los maken en dan vastnaaien, terwijl ze ook gewoon uit één stuk gemaakt kunnen worden.

Je moest bijvoorbeeld de snuit aan het hoofd naaien en de stukjes op de voetjes en handjes los ook. Het was moeilijk en kostte veel tijd, maar nu niet meer!

Minder tijd kwijt aan het naaien (en meer tijd over om lekker te haken!)

Ik heb het patroon geupdate om het zo makkelijk mogelijk te maken.

Om een Nijlpaard nog beter weer te geven, heb ik ‘m neusvleugels gegeven. De oren zijn ook wat kleiner geworden en het roze midden uit de oren is weg.

Kijk maar goed naar de foto’s hieronder voor de nieuwe Harriet het Nijlpaard!

Harriet het Nijlpaard

Hoogte: 35 centimeter staand
Niveau: Gemiddeld
Ravelry: Harriet the Hippo

Harriet is een beetje gek en onhandig, maar daardoor is ze nog schattiger! Haar bewegelijke ledematen en prachtige tandjes verwarmen het hart van iedereen die ze tegenkomt.

Benodigdheden

Garen (acryl, gewicht 4) – 245 meter totaal

Stekenuitleg

 • Losse: sla de draad om en haal door het lusje op de haaknaald.
 • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal door de steek/ruimte én door de lus op de haaknaald.
 • Vaste: steek de naald onder beide lusjes van de aangegeven steek, sla je de draad om de naald en trek de naald en het draadje terug door de steek. Je hebt nu twee lusjes op je haaknaald. Sla de draad opnieuw om de naald en trek deze door beide lusjes op je haaknaald. Je hebt nu één vaste gemaakt.
 • 2samengehaaktevasten: Steek de haaknaald onder de voorste lus van de eerste steek en meteen onder de voorste lus van de volgende steek. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
 • 2samengehaaktehalfstokjes: : *sla de draad om, steek de haaknaald in de volgende steek. Sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes heen* Herhaal van * tot * nog 1 keer. Sla de draad om en haal door alle 3 de lusjes op de haaknaald.
 • Alleen in de achterste lus: elke haaksteek vormt een soort V-vorm bovenop het werk. De achterste lus is het “pootje” van de V die het verste van je afligt.
 • Sterretjes ** : herhaal de instructies die tussen * … * staan het aangegeven aantal keer. Staat er geen aantal aangegeven? Herhaal dan tot de toer op is.

Algemene instructies

 • Haak alle steken in beide lussen tenzij anders aangegeven
 • Dit patroon wordt in één continue spiraal gehaakt. Je sluit de toeren niet, tenzij dat staat aangegeven (je doet dus geen halve vaste + 1 losse om nieuwe toer te starten).
 • Gebruik een steekmarkeerder om het begin en eind van de toer bij te houden.

Aanbevolen volgorde

 1. Haak de snuit & het hoofd
 2. Haak de oren
 3. Maak de oren vast aan het hoofd
 4. Haak de tanden
 5. Haak het lijf
 6. Haak de buik
 7. Haak de armen
 8. Haak de benen
 9. Haak de staart
 10. Zet het hoofd aan het lijf vast
 11. Zet de benen aan het lijf vast
 12. Zet de armen aan het lijf vast
 13. Zet de staart aan het lijf vast
 14. Voeg de neusgaten toe
 15. Zet de tanden aan de snuit vast.

Engelstalige video tutorials:


Aan elkaar zet Tutorials


Harriet het Nijlpaard – Gratis Nederlandstalig haakpatroon

Snuit en Hoofd

Met aqua garen

Toer 1: 5 lossen start: 5 lossen, 2 vasten in tweede losse vanaf de haaknaald, 2 vasten, 5 vasten in laatste losse. Ga verder aan de andere kant van de lossenketting, 2 lossen, 3 vasten in laatste losse [14]
Toer 2: 2 vasten in volgende vaste, 4 vasten, *2 vasten in volgende vaste* 3 keer, 4 vasten, *2 vasten in volgende vaste* 2 keer [20]
Toer 3: 2 vasten in volgende vaste, 6 vasten, *2 vasten in volgende vaste* 2 keer, vaste, 2 vasten in volgende vaste, 6 vasten, *2 vasten in volgende vaste* 2 keer, vaste [26]
Toer 4: 2 vasten in volgende vaste, 8 vasten, *2 vasten in volgende vaste, vaste* 2 keer, 2 vasten in volgende vaste, 8 vasten, *2 vasten in volgende vaste, vaste* 2 keer [32]
Toer 5: 2 vasten in volgende vaste, 10 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 2 vasten, 2 vasten in volgende vaste, vaste, 2 vasten in volgende vaste, 10 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 2 vasten, 2 vasten in volgende vaste, vaste [38]
Toer 6: 2 vasten in volgende vaste, 12 vasten, *2 vasten in volgende vaste, 2 vasten* 2 keer, 2 vasten in volgende vaste, 12 vasten, *2 vasten in volgende vaste, 2 vasten* 2 keer [44]
Toer 7: 2 vasten in volgende vaste, 14 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 3 vasten, 2 vastenin volgende vaste, 2 vasten, 2 vastenin volgende vaste, 14 vasten, 2 vastenin volgende vaste, 3 vasten, 2 vastenin volgende vaste, 2 vasten [50]
Toer 8: 2 vasten in volgende vaste, 16 vasten, *2 vasten in volgende vaste, 3 vasten* 2 keer, 2 vasten in volgende vaste, 16 vasten, *2 vasten in volgende vaste, 3 vasten* 2 keer [56]
Toer 9: *26 vasten, 2samengehaaktevasten* 2 keer [54]
Toer 10: vaste in elke steek rondom [54]
Toer 11: *7 vasten, 2samengehaaktevasten* herhaal rondom [48]

Snuit & hoofd: Toer 11: steken markeren voor de tanden

Tussen toer 10 en 11, ga je twee markeerders plaatsen, zodat je later weet waar je de tanden moet vastmaken. Centreer ze boven de 5 lossen start met 11 steken ertussen (geteld op toer 10), zoals op de foto. Je laat de markeerders zitten terwijl je de andere toeren haakt, dus ik raad je aan om geen plastic sluitende markeerders te gebruiken, maar een contrasterend stukje garen, omdat je daar makkelijker omheen kunt haken. Gebruik eventueel een stopnaald om ze op de goede plek te krijgen.

Toer 12: 3 vasten, 2samengehaaktevasten, *6 vasten, 2samengehaaktevasten* 5 keer, 3 vasten [42]
Toer 13: vaste in elke steek rondom [42]
Toer 14: *5 vasten, 2samengehaaktevasten* Herhaal rondom [36]
Toer 15: vaste in elke steek rondom [36]

Nu haak je vasten tot je laatste steek in het midden tegenover je 5 lossen start zit.


Snuit * Hoofd: Toer 16 – extra steken

Aan het einde van toer 15, ga je door met het haken van vasten tot je meest recente steek midden boven de tandenmarkeerders zit, zoals op de foto. Dit zorgt ervoor dat de kleurwissel onderaan het hoofd zit. Deze extra steken tellen niet mee bij het aantal steken van toer 15 of toer 16. Verplaats je “einde toer markeerder” als je die gebruikt, mee naar het einde van deze vasten en ga dan gewoon verder met toer 16.

Wissel naar Midden Blauwgroen garen
Toer 16: alleen in achterste lussen: halve vaste in elke steek rondom [36]
Toer 17: alleen in achterste lussen: *5 vasten, 2 vasten in volgende vaste* herhaal rondom [42]
Toer 18: 3 vasten, 2 vasten in volgende vaste, *6 vasten, 2 vasten in volgende vaste* 5 keer, 3 vasten [48]
Toer 19: *7 vasten, 2 vasten in volgende vaste* herhaal rondom [54]
Toer 20: 4 vasten, 2 vasten in de volgende vaste, *8 vasten, 2 vasten in de volgende vaste* 5 keer, 4 vasten [60]

Snuit & Hoofd: Toer 20: Markeren voor de ogen

Tussen toer 19 en 20 plaats je weer twee markeerders, zodat je weet waar de ogen moeten komen in en latere stap. Centreer deze steken boven de snuit met 18 steken ertussen (geteld op toer 19), zoals te zien in de foto. Let op dat deze markeerders aan de bovenkant van de snuit komen, de tandmarkeerders kwamen aan de onderkant van de snuit. Je laat je markeerders weer zitten terwijl je verder haakt, dus ik raad je aan om stukjes garen te gebruiken en geen harde markeerders. Gebruik eventueel een stopnaald om de draadjes op de goede plek te krijgen.

Toer 21-29: vaste in elke steek rondom [60]

Snuit & Hoofd: Toer 29: Markeren voor de oren

Tussen toer 28 en 29 plaats je weer twee markeerders, zodat je weet waar de oren moeten komen in en latere stap. Centreer deze steken boven de snuit met 13 steken ertussen (geteld op toer 28), zoals te zien in de foto. Let op dat deze markeerders aan de bovenkant van de snuit komen, de tandmarkeerders kwamen aan de onderkant van de snuit. Je laat je markeerders weer zitten terwijl je verder haakt, dus ik raad je aan om stukjes garen te gebruiken en geen harde markeerders. Gebruik eventueel een stopnaald om de draadjes op de goede plek te krijgen.

Toer 30: vaste in elke steek rondom [60]
Toer 31: 4 vasten, 2samengehaaktevasten, *8 vasten, 2samengehaaktevasten* 5 keer, 4 vasten [54]
Toer 32: *7 vasten, 2samengehaaktevasten* herhaal rondom [48]
Toer 33: 3 vasten, 2samengehaaktevasten, *6 vasten, 2samengehaaktevasten* 5 keer, 3 vasten [42]
Toer 34: *5 vasten, 2samengehaaktevasten* herhaal rondom [36]
Toer 35: 2 vasten, 2samengehaaktevasten, *4 vasten, 2samengehaaktevasten* 5 keer, 2 vasten [30]

Vul het hoofd 3/4 op en maak de inkepingen voor de ogen.

Inkepingen voor de ogen

Knip een draad garen van ongeveer 45 cm af. Maak een grote, stevige knoop in het ene einde en doe het andere door een stopnaald. Steek de stopnaald door de opening in het hoofd en naai tussen de twee gemarkeerde steken heen en weer waar je de veiligheidsogen gaat plaatsen. Als je de draad strak trekt, krijg je de “deuken” in het hoofd. Hecht af en verberg je draaduiteindes in het hoofd.

Toer 36: *3 vasten, 2samengehaaktevasten* herhaal rondom [24]
Toer 37: vaste, 2samengehaaktevasten, *2 vasten, 2samengehaaktevasten* 5 keer, vaste [18]
Toer 38: *vaste, 2samengehaaktevasten* herhaal rondom [12]
Maak het vullen af
Toer 39: 2samengehaaktevasten x 6 [6]
Rond af door door de voorste lussen van de laatste steken te naaien en dicht te trekken. Werk de draadjes weg.

Oren (maak er 2)

Met midden blauwgroen garen:
Toer 1: 6 vasten in een magische ring [6]
Toer 2: *vaste, 2 vasten in de volgende steek* herhaal rondom [9]
Toer 3: vaste, 2 vasten in volgende steek, *2 vasten, 2 vasten in de volgende steek* 2 keer, vaste [12]
Toer 4: *3 vasten, 2 vasten in de volgende steek* herhaal rondom [15]
Toer 5: vaste in elke steek rondom [15]
Toer 6: *3 vasten, 2samengehaaktevasten* herhaal rondom [12]
Toer 7-9: vaste in elke steek rondom [12]

Hecht af, laat een lange draad over om te naaien. Vouw de bovenkant dubbel en maak met halve vasten dicht. Laat de draad over!

Hoe maak je de oren vast

Je oren zijn dichtgenaaid. Je gaat nu de onderkant van het oortje rond trekken, door met een stopnaald en de draad door de eerste en laatste halve vasten te gaan en strak aan te trekken. Markeer (met een verdwijnende stift of met spelden ofzo) een rondje van 6 steken rond elke oormarkeerder. Naai het oor vast waar het gemarkeerd is, steek voor steek. Zorg voor nette strakke steken, en werk de draadjes vervolgens meteen weg.

Tanden (maak er 2)

Met wit garen:
Toer 1: 6 vasten in een magische ring [6]
Toer 2: 2 vasten in elke vaste [12]
Toer 3: alleen in de achterste lus: vaste in elke steek rondom [12]
Toer 4: vaste in elke steek rondom [12]

Hecht af en laat een lange draad over om te naaien. Als je de tanden vast zet, raad ik je aan om ze 3/4 te naaien, dan te vullen, dan de laatste kwart te naaien.

Lijf

Met midden blauwgroen garen:

Toer 1: 6 vasten in magische ring [6]
Toer 2: 2 vasten in elke steek rondom [12]
Toer 3: *vaste, 2 vasten in volgende vaste* Herhaal rondom [18]
Toer 4: vaste, 2 vasten in volgende vaste, *2 vasten, 2 vasten in volgende vaste* 5 keer, 1 vaste [24]
Toer 5: *3 vasten, 2 vasten in volgende vaste* Herhaal rondom [30]
Toer 6: 2 vasten, 2 vasten in volgende vaste, *4 vasten, 2 vasten in volgende vaste* 5 keer, 2 vasten [36]
Toer 7: *5 vasten, 2 vasten in volgende vaste* Herhaal rondom [42]
Toer 8: 3 vasten, 2 vasten in volgende vaste, *6 vasten, 2 vasten in volgende vaste* 5 keer, 3 vasten [48]
Toer 9 *7 vasten, 2 vasten in volgende vaste* Herhaal rondom [54]
Toer 10: 4 vasten, 2 vasten in volgende vaste, *8 vasten, 2 vasten in volgende vaste* 5 keer, 4 vasten [60]
Toer 11-17: vaste in elke steek rondom [60]
Toer 18: 4 vasten, 2samengehaaktevasten, *8 vasten, 2samengehaaktevasten* 5 keer, 4 vasten [54]
Toer 19: vaste in elke steek rondom [54]
Toer 20: *7 vasten, 2samengehaaktevasten* Herhaal rondom [48]
Toer 21: vaste in elke steek rondom [48]
Toer 22: 3 vasten, 2samengehaaktevasten, *6 vasten, 2samengehaaktevasten* 5 keer, 3 vasten [42]
Toer 23-24: vaste in elke steek rondom [42]
Toer 25: *5 vasten, 2samengehaaktevasten* Herhaal rondom [36]
Toer 26-27: vaste in elke steek rondom [36]
Toer 28: 2 vasten, 2samengehaaktevasten, *4 vasten, 2samengehaaktevasten* 5 keer, 2 vasten [30]
Toer 29-30: vaste in elke steek rondom [30]
Toer 31: *3 vasten, 2samengehaaktevasten* Herhaal rondom [24]

Hecht onzichtbaar af, maar laat een lange draad over om te naaien. Vul stevig op.

Buik

Met aqua garen: 
Toer 1: 5 lossen, 2 vasten in tweede losse vanaf de naald, 2 vasten, 5 vasten in laatste losse. Ga verder aan de andere kant van de lossenketting, 2 vasten, 3 vasten in laatste losse [14]
Toer 2: 2 vasten in volgende vaste, 4 vasten, *2 vasten in volgende vaste* 3 keer, 4 vasten, *2 vasten in volgende vaste* 2 keer [20]
Toer 3: 2 vasten in volgende vaste, 6 vasten, *2 vasten in volgende vaste* 2 keer, vaste, 2 vasten in volgende vaste, 6 vasten, *2 vasten in volgende vaste* 2 keer, vaste [26]
Toer 4: 2 vasten in volgende vaste, 8 vasten, *2 vasten in volgende vaste, vaste* 2 keer, 2 vasten in volgende vaste, 8 vasten, *2 vasten in volgende vaste, vaste* 2 keer [32]
Toer 5: 2 vasten in volgende vaste, 10 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 2 vasten, 2 vasten in volgende vaste, vaste, 2 vasten in volgende vaste, 10 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 2 vasten, 2 vasten in volgende vaste, vaste [38]
Toer 6: 2 vasten in volgende vaste, 12 vasten, *2 vastenin de voglende vaste, 2 vasten* 2 keer, 2 vasten in de volgende vaste, 12 vasten, *2 vasten in de volgende vaste, 2 vasten* 2 keer [44]
Toer 7: 2 vasten in volgende vaste, 14 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 3 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 2 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 14 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 3 vasten, 2 vasten in volgende vaste, 2 vasten [50]

Hecht onzichtbaar af maar laat een lange draad over om te naaien.

Armen (maak er 2)

tip: volg de Engelstalige Perfecte Arm tutorial voor naadloze kleurovergangen

Met aqua garen: 
Toer 1: 6 vasten in een magische ring [6]
Toer 2: 2 vasten in elke steek rondom [12]
Toer 3: *vaste, 2 vasten in voglende vaste* Herhaal rondom [18]
Wissel naar medium blauwgroen garen:
Toer 4: alleen in achterste lussen: halve vaste in elke steek [18]
Toer 5: vaste, 2 vasten in volgende vaste, *2 vasten, 2 vasten in volgende vaste* 5 keer, vaste [24]
Toer 6: Achterste lussen: vaste in elke steek rondom [24]
Toer 7-9: vaste in elke steek rondom [24]
Toer 10: 11 vasten, 2samengehaaktevasten, 11 vasten [23]
Toer 11: vaste in elke steek rondom [23]
Toer 12: 21 vasten, 2samengehaaktevasten [22]
Toer 13: vaste in elke steek rondom [22]
Toer 14: 10 vasten, 2samengehaaktevasten, 10 vasten [21]
Toer 15: vaste in elke steek rondom [21]
Toer 16: 19 vasten, 2samengehaaktevasten [20]
Toer 17: vaste in elke steek rondom [20]
Toer 18: 9 vasten, 2samengehaaktevasten, 9 vasten [19]
Toer 19: vaste in elke steek rondom [19]
Toer 20: 17 vasten, 2samengehaaktevasten [18]
Toer 21: vaste in elke steek rondom [18]
Toer 22: 8 vasten, 2samengehaaktevasten, 8 vasten [17]
Toer 23: vaste in elke steek rondom [17]
Toer 24: 15 vasten, 2samengehaaktevasten [16]
Toer 25-26: vaste in elke steek rondom [16]
Toer 27: *2 vasten, 2samengehaaktevasten* Herhaal rondom [12]
Hecht af en laat een lange draad over om te naaien. Vul stevig op met knuffelvulling. Vouw de bovenkant dicht en naai met halve vasten dicht.

Benen (maak er 2)

Met aqua garen:
Toer 1: 6 vasten in een magische ring [6]
Toer 2: 2 vasten in elke steek rondom [12]
Toer 3: *vaste, 2 vasten in de volgende vaste* herhaal rondom [18]
Toer 4: vaste, 2 vasten in de volgende vaste, *2 vasten, 2 vasten in de volgende vaste* 5 keer, vaste [24]
Wissel naar midden blauwgroen garen:
Toer 5: alleen in achterste lussen: halve vaste in elke steek rondom [24]
Toer 6: alleen in achterste lussen: *3 vasten, 2 vasten in volgende steek* herhaal rondom [30]
Toer 7: alleen in achterste lussen: vaste in elke steek rondom [30]
Toer 810: vaste in elke steek rondom [30]
Toer 11: 14 vasten, 2samengehaaktevasten, 14 vasten [29]
Toer 12: 27 vasten, 2samengehaaktevasten [28]
Toer 13: 13 vasten, 2samengehaaktevasten, 13 vasten [27]
Toer 14: 25 vasten, 2samengehaaktevasten [26]
Toer 15: 12 vasten, 2samengehaaktevasten, 12 vasten [25]
Toer 16: 23 vasten, 2samengehaaktevasten [24]
Toer 17: 11 vasten, 2samengehaaktevasten, 11 vasten [23]
Toer 18: 21 vasten, 2samengehaaktevasten [22]
Toer 19: 10 vasten, 2samengehaaktevasten, 10 vasten [21]
Toer 20: 19 vasten, 2samengehaaktevasten [20]
Toer 21: 9 vasten, 2samengehaaktevasten, 9 vasten [19]
Toer 22: 17 vasten, 2samengehaaktevasten [18]
Toer 23: *&7 vasten, 2samengehaaktevasten* herhaal rondom [16]
Toer 24: *2 vasten, 2samengehaaktevasten* Herhaal rondom [12]
Hecht af en laat een lange draad over om te naaien. Vul stevig op met knuffelvulling. Vouw de bovenkant dubbel en naai met halve vasten dicht.

Staart

Met midden blauwgroen garen:
Toer 1: 6 vasten in een magische ring [6]
Toer 2-8: vaste in elke steek rondom [6]
hecht af en laat een lange draad over om te naaien. Vouw de bovenkant open en naai met halve vasten dicht. Verberg het begindraadje en kom met de draad weer door de magische ring heen: daar kun je later de staart mee aan het lijf zetten.

Nu ga je een pluisjesstaart ervan maken, aan het dicht-gehalve-vaste deel van de staart. Met donker blauwgroen garen: maak een schuiflus op je haaknaald.

Toer 1: *halve vaste, 6 lossen, halve vaste in dezelfde steek*

Hoe haak je het staart kwastje?

Met donker blauwgroengaren, maak je een halve vaste op je haaknaald. Halve vaste in eerste steek, 6 lossen, halve vaste in dezelfde steek. Doe dit ook voor de overige 2 steken: halve vaste in volgende steek, 6 lossen, halve vaste in dezelfde steek. Hecht af en verberg de draadjes in je werk met een stopnaald.

Hoe maak je de neusvleugels?

Markeer met stopnaalden of een verdwijnende stift twee groepjes van 3 steken rondom toer 7 van de snuit. Er zijn 8 steken tussen elk groepje van 3. Markeer de steken direct voor en na elk groepje van 3 steken op de vorige toer (toer 6), waardoor je een U vorm maakt.

Maak een schuiflus op je haaknaald. Keer het hoofd zodat de bovenkant naar je toe ligt, maak dan een halve vaste in één kant van de U vorm. Maak 32 halfstokjes in de volgende 3 steken, halve vaste in laatst gemarkeerde steek. Hecht af en herhaal aan de andere kant. Verberg de draadjes in je werk met een stopnaald.


Gefeliciteerd! Is je Nijlpaard knuffel leuk geworden? Ik vind het super leuk als je ‘m deelt op Facebook of Instagram met @eenmooigebaar 🙂 Ik ben zo’n 4 uur bezig geweest met het vertalen van dit haakpatroon. Gun je me in ruil daarvoor een kopje koffie of bolletje wol? Lieeefff! Dan kan ik blijven voortbestaan. Doneren kan naar NL 91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar.


Andere Jess Huff haakpatronen:Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina