Skip to Content

Sjaal met breiuitstraling

Sjaal met breiuitstraling

Haakpatroon sjaal door Yay for Yarn

Je kunt een Engelstalig Advertentievrije versie van dit sjaal haakpatroon kopen: Click Here.

Niveau: Avontuurlijke beginner

Maten:
Kinder sjaal: 137 cm lang bij 12,7 cm breed
Volwassen sjaal: 152.4 cm lang bij 17.8 cm breed
Extra-Brede Volwassen sjaal: 152.4 cm lang bij 25.4 cm breed

  • Instructies en garenhoeveelheden voor Kinder sjaal worden buiten de haken gegeven, met de Volwassensjaal en Extra-Brede Volwassen sjaal in de haken, zo
    • Kinder sjaal (Volwassen sjaal, Extra-Brede Volwassen Sjaal).
  • Als er maar 1 getal staat, geldt dat voor alle maten.

Wat je nodig hebt:

317 (494, 814) meter van #4 gewicht Worsted Weight garen
OF
160, (247, 407) meter van #5 Bulky Gewicht garen. Ik gebruikte Lion Brand Heartland, #4 Worsted Weight garen, daar zit 230 meter per 142 gram bolletje, ik gebruikte 2, (3, 4) bolletjes. Als je Worsted Weight #4 garen gebruikt, houd je het garen dubbel en gebruik je dus twee draden, al tellen ze gewoon als éé draad. Als je Bulky #5 gewicht garen gebruikt, gebruik je maar één draad.

Haaknaaldmaat 8 mm
Schaar
Meetlint
Stopnaald
Dik stuk karton of klein boek (voor de kwastjes)

Haakpatroon sjaal met brei-uitstraling

Spanning: 12 steken = 12.7 cm, 7 toeren = 10 cm in ribbelhalfstokjes

Stekenuitleg

Losse: Sla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
Al hakend halfstokjes opzetten: 2 lossen, sla de draad om en steek de haaknaald in de tweede losse vanaf de haaknaald. Sla de draad om en haal een lusje op. Sla de draad om en haal een lusje op. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes op de haaknaald. *Sla de draad om, steek de haaknaald in de losse die je in het schuingedrukte stukje tekst maakte, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door het lusje op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes op de haaknaald. Herhaal vanaf * tot je de juist hoeveelheid halfstokjes hebt.
Ribbel halfstokjes: Sla de draad om, steek de haaknaald niet in de bovenkant van het halfstokje, maar in het horizontale draadje dat over de voorkant van het halfstokje loopt onder de normale V-vorm lusjes bovenop. Sla de draad om en haal een lusje op. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes op de haaknaald heen.


Sjaal met brei-uitstraling – Haakpatroon Sjaal

Dit patroon begint met een toer al hakend halfstokjes op zetten in plaats van met een lossenketting. Het is eenvoudig om al hakend halfstokjes op te zetten en het maakt de lossenketting + eerste toer halfstokjes in één keer. De beginrand wordt op deze manier veel rekbaarder en flexibeler dan een normale lossenketting. Ik kan het je met klem adviseren, maar instructies voor een normale lossenketting + eerste toer halfstokjes staan ook in het patroon.

Toer 1: Zet al hakend 130 (144, 144) halfstokjes op, beginruimte niet meegeteld.

OF

Toer 1: haak 132 (146, 146) lossen. Twee lossen overslaan, halfstokje in derde losse vanaf de haaknaald. Halfstokje in volgende 129 (143, 143) steken. Je hebt nu 130 (144, 144) steken, overgeslagen beginlossen tellen niet mee.

Toer 2: 2 lossen, keer om. Ribbelhalfstokje in dezelfde steek en elke steek tot einde. Je hebt nu 130 (144, 144) steken, beginruimte telt niet mee

Herhaal toer 2: 7 (10, 16) keer meer. Je hebt nu een totaal van 9 (12, 18) toeren, inclusief toer 1. Hecht af.

Haakpatroon sjaal met brei-uitstraling

Blocken:

Voor natuurlijke vezels, speld het project vast op foam blokken, spray met water tot helemaal doorweekt, laat drogen.

OF

voor acryl vezels, pin het project op een strijkplank of diverse lagen handdoek, houd een strijkijzer 5-10 cm boven het haakwerk, zorg ervoor dat het hele haakwerk doordrongen is van stoom, laat het afkoelen / drogen.

Maak 4 kwastjes met de lengte van jouw keuze. Gebruik 2 lange draden uit de bovenkant van het kwastje om de kwastjes aan de hoeken van jouw sjaal te maken en knoop stevig vast. Werk de draadjes weg.

Geniet van je prachtige gehaakte sjaal!

Haakpatroon sjaal met brei-uitstraling

This pattern is intended for your personal use only. You may not share it, copy it, sell it, give it away, or mass-produce the finished product. However, you may sell the finished items on a small scale, as long as you convey in your item description that you used a Yay For Yarn pattern.

Yay For Yarn Copyright© 2020 – Current. All patterns and photos are owned by Yay For Yarn.