Skip to Content

Waarzegster Sjaal

Waarzegster Sjaal

Prachtig haakpatroon van Morale Fiber, dat met toestemming naar het Nederlands is vertaald, speciaal voor jou! De Waarzegster Sjaal is een ware eye-catcher en heerlijk ontspannend om te haken. Je leest er op deze pagina alles over, uit naam van Morale Fiber 🙂


Het oorspronkelijke idee was een opengewerkte sjaal maar ik heb vele leuke elementen kunnen toevoegen aan mijn ontwerp. Geïnspireerd door een liefdeslied van een van mijn favoriete albums, is de Waarzegster Sjaal een leuk en uitdagend haakproject dat vol verborgen verrassingen zit.

Dit patroon is beschikbaar in de winkel van Een Mooi Gebaar. De opbrengst is voor de ontwerpster Morale Fiber en voor Een Mooi Gebaar. Zo kunnen zij nog vele patronen met jullie delen, zowel als kooppatroon en als gratis patroon op de website.

Waarzegster Sjaal

De Waarzegster Sjaal is gemaakt met stokjes en lossen, een prachtige stekenstructuur die zorgt dat de sjaal mooi en losjes valt, vooral in garen van een zachte katoenmix. Dit ontwerp bevat elementen die voor elke haakniveau te doen zijn. Vele maatopties zijn beschikbaar, van een leuke driehoekige zakdoek hoofdband tot een volledige grootte prachtige avondsjaal.

De grote sjaals zijn geschikt om de prachtige vintage roos tekening in te haken, een aangepaste versie van traditioneel filethaakwerk dat een subtiel romantisch uiterlijk creëert.

Het patroon wordt gehaakt van onder naar boven. Dit PDF-patroon bevat instructies voor 4 verschillende maatopties voorzien van uitgebreide foto’s, grafieken, en gedetailleerde instructies.

Voor degenen die nog nooit filethaakwerk hebben gemaakt, zijn de eerste 6 rijen van het filetgrafiekontwerp stap voor stap uitgeschreven zodat haaksters gemakkelijk de grafiek kunnen leren lezen!

Materialen:

  • 3,25 mm haaknaald (of de maat die nodig is om de steekverhouding te krijgen)
  • Hobbii Azalea (#2 gewicht, 200 g / 7,0 oz, 874 yds, 52% katoen 48% acryl): 1 bol voor alle kleinere maten, 2 bollen voor de Full size met franje of Simple size met franje
  • Sluitende steekmarkeerders (minimaal 3)
  • Schaar en naald
  • Breed stuk karton voor het maken van franjes of kwastjes (optioneel)

Afgewerkte afmetingen

Bij benadering, van kleinste tot grootste, hieronder afgebeeld in volgorde.

Bandana: 22 rijen totaal of tot de lengte 25 cm hoog van de punt tot de platte bovenkant, 45 cm over de bovenkant.

Driehoek Bandana Sjaal: 39 rijen totaal of tot de lengte 50cm hoog reikt van de punt tot de platte bovenkant, 90cm over de bovenkant.

Mini sjaal: 60 rijen totaal of tot de lengte 77cm hoog reikt van de punt tot de platte bovenkant, 132cm over de bovenkant.

Eenvoudige sjaal: 82 rijen totaal of tot de lengte 90cm hoog reikt van de punt tot de platte bovenkant, 204cm over de bovenkant.

Volledige driehoek sjaal: 107cm van punt tot platte bovenrand, 242cm van hoek tot hoek over de platte bovenrand

Dank aan mijn prachtige model Daisey Denson (in het teal) – geloof het of niet, deze elegante dame produceert een heleboel geweldige Clown Girl content en streamt videospellen in thema clowncore looks. Ze is ook een getalenteerde kunstenares – ze heeft die bloemenkroon die ze draagt speciaal voor deze shoot gemaakt en ontwerpt ook borduurwerk.

Andere patronen van Morale Fiber

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.

Delen is lief!