Skip to Content

Coastal Crochet – Onderzetters CAL

Coastal Crochet – Onderzetters CAL

Coastal Crochet heeft een leuke onderzetters CAL ontworpen met 5 verschillende dagen met onderzetter haakpatronen.

Onderzetters zijn super leuk om te haken en een heerlijk zomers projectje… Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om deze leuke vijf zomerse onderzetters te haken!

Deze onderzetters hebben een zee-thema en elk heeft een andere vorm. Een achthoek, cirkel, vijfhoek, vierkant en zeshoek: ze zitten er allemaal in!

De oorspronkelijke Engelstalige CAL liep een tijd geleden op de website van Coastal Crochet, maar nu komt er de Nederlandse versie om lekker de zomer door te haken.

Het is een soort mini CAL van maar vijf dagen, al kun je natuurlijk eindeloos veel meer onderzetters verzinnen en variaties haken op de gegeven onderzetters. Haak ze voor vrienden, als housewarming cadeau of gewoon omdat je zin hebt in een kleine restjes-opmaker!

Ze heten de Coastal Crochet Onderzetters.

De Mini CAL loopt van 1 tot 5 juli 2023.

Je kunt lid worden van de Engelstalige Facebook Coastal Crochet groep, maar ook van de Nederlandstalige Een Mooi Gebaar Facebookgroepspagina. Het is altijd leuker om samen mee te doen, je kunt zoveel van elkaar leren en het is tof om te zien hoeveel invloed kleur of ander materiaal kan hebben op je resultaat.

Hier is hoe het werkt…

Patronen

De patronen komen hier op de website, over 5 dagen verdeeld. De eerste komt op 1 juli online, de laatste op 5 juli… Iedereen kan meedoen.

Je kunt een PDF kopen met alle vijf patronen, die krijg je dan op 1 juli in je inbox.

Het zijn geschreven patronen met veel stap voor stap foto’s hier op het blog. Er zijn geen video’s of schema’s voor deze haakpatronen. Het zijn simpele patronen, dus de zijn geschikt voor beginners.

Garen:

Voor mijn vijf onderzetters heb ik Scheepjes Cahlista. Het is Aran gewicht katoen garen en ik heb een 3,5 mm haaknaald gebruikt om ze een stevige afwerking te geven. Als je wilt dat je onderzetters precies hetzelfde zijn als de mijne, heb je dit nodig:

Scheepjes Cahlista (100% katoen, 50 gram/85 meter), 1 bol in elk van de volgende kleuren:
Crystalline (385), Rich Coral (410), Vivid Blue (146), Lemonade (403), Cyan (397) en Snow White (106).

Een 3,5 mm haaknaald (of haaknaald die bij jouw spanning past)

Je kunt natuurlijk van alles gebruiken voor dit project. Onderzetters zijn maar klein en gebruiken daardoor maar een klein beetje garen, ideaal om restjes op te maken!

Wil je er warme dingen op kunnen zetten? Kies dan voor 100% katoen, dan smelt je werk niet. Zijn ze meer voor koude drankjes in de tuin? Dan maakt het niet zoveel uit 🙂

Je kunt DK gewicht garen gebruiken. Je kunt ook 4 ply garen en een 3,5 mm haaknaald gebruiken, dan worden ze wellicht wat kleiner maar nog steeds prima voor een onderzetter. Mijn onderzetters waren circa 10 centimeter doorsnee.

Ik vind gehaakte onderzetters zo leuk! Het zijn kleine leuke projectjes en iedereen gebruikt wel ergens een onderzetter, toch? Het zijn ook de perfecte cadeautjes, bijvoorbeeld rondom de feestdagen, of als je ze makkelijk bij een of vakantiekaartje in een enveloppe schuift.

Het lijkt me super leuk als je mee doet!

Veel haakplezier iedereen!


Links:


Andere onderzetter haakpatronen