Skip to Content

Winter Wandeling Sjaal

Winter Wandeling Sjaal

Coastal Crochet heeft me weer toestemming gegeven om haar haakpatroon te mogen vertalen! Wat is het weer voor een leuk patroon: A Winter Walk Scarf, oftewel: een Winter Wandeling Sjaal met allerlei toffe vrolijke kleuren én verschillende steken.

Een overzicht van alle Nederlandse vertalingen van Coastal Crochet projecten vind je via deze link.

Steun de website en ontwerpster en koop een advertentievrije PDF… of scroll door voor het gratis patroon

Een Winter Wandeling Sjaal – Coastal Crochet

Wie heeft er zin om met me mee te gaan op een Winter Wandeling langs de zee? Ik heb een heel leuke sjaal ontworpen in 2021 die in 12 delen verdeeld is. Ik zou het heerlijk vinden als jij ook mee gaat…

Het is sjaal-seizoen op het Noordelijk Halfrond!

Deze CAL is geïnspireerd op de wol verfster Kirstyn van ‘Miss Moffatt Yarns’ waar ik vorig jaar de Winter Garen Doos kocht. Die had ze prachtig ontworpen en tijdens 12 dagen in December pakte ik elke dag één mini bolletje van 20 grams garen uit met een verschillend aspect erin qua kleur van een winterwandeling. Ik was zo onder de indruk en had écht het idee dat ik meegenomen werd op een prachtige winterse wandeling.

Nu heb ik met die 12 kleine strengen een sjaal gemaakt waar ik super blij mee ben en die ik graag deel met jullie. De sjaal is lang genoeg om een paar keer om je nek te wikkelen… perfect om warm te blijven tijdens een winter wandeling!

Ik vond het Winter Wandeling thema van Miss Moffat Yarns fan.tas.tisch en Kirstyn heeft me toestemming gegeven om alle prompts te gebruiken die zij voor haar kleurenkeuzes gebruikte.

De precieze garens zijn niet meer verkrijgbaar, maar als je wilt kun je op zoek naar garen die er op lijken op basis van deze foto’s….

Deze strengen werden de schattigste balletjes en staan erg goed bij mijn favoriete haaknaald van Henryettas Hooks!

Tijdens dit project neem ik je mee op een winter wandeling langs de kust en introduceer ik elke dag een nieuw stuk van de wandeling met een kleur en stekenpatroon geïnspireerd op het thema. Aan het eind van de 12 delen hebben we dan een hele vrolijke en eclectische sjaal… Ik ben er dol op!

Ik ben echt dol op handgeverfde garens van zelfstandige ondernemers (ik weet dat ik dat al eerder zei) en veel van hen bieden advent dozen met 20 gram mini bolletjes. Maar wat doe je met al die prachtige mini bolletjes van schitterende handgeverfde garen?! Nou, deze sjaal is een hele goede optie…

Andere garens kunnen natuurlijk ook gebruikt worden. Ik heb een tweede, regenboog versie gehaakt met Stylecraft Special DK. Een DK gewicht garen maakt de sjaal nóg groter en super gezellig… Het is helemaal aan jou welke garens je gebruikt voor de CAL! Het is een heerlijk restjes-opmaken-project ook!

Wat heb je nodig?

Voor mijn oorspronkelijke sjaal gebruikte ik 12 x 20 grams (80 meter per stuk) mini bolletjes van 4ply handgeverfd garen (75% merino wol en 25% nylon). Ik heb een setje gebruikt van Miss Moffat Yarns: https://missmoffat.wixsite.com/missmoffatyarns

De precieze garens die ik gebruikte zijn niet langer beschikbaar, maar je kunt zoveel verschillende garens gebruiken! Kijk lekker even rond – dat zou het leuke moeten zijn juist! En kijk je voorraad, deze sjaal is perfect om restjes op te maken!

Onthoud dat je voor een lichtere, dunnere sjaal 4ply gewicht kunt gebruiken, maar voor een dikkere, vollere sjaal DK gewicht garen. Groter dan dat maakt je sjaal waarschijnlijk te lomp!

De sjaal met 4ply gewicht garen is ongeveer 210 cm bij 20 cm, met DK garen wordt ie zelfs nog groter: 250 cm bij 28 cm.

Kies felle contrasterende kleuren voor een opvallend strepeneffect of gelijksoortige kleuren voor een subtielere transitie tussen kleuren of een zachtere gradient – er zijn zoveel mogelijkheden en ik kan niet wachten om te zien met wat voor kleurencombinaties jullie aankomen!

Ik heb een 4.00 mm haaknaald gebruikt met het 4ply garen om een lekker vallende sjaal te maken, maar kies vooral je haaknaaldmaat die bij jou materiaal het beste past.

Voor mijn grotere felle regenboog sjaal gebruikte ik Stylecraft Special DK in de volgende kleuren: Raspberry, Candyfloss, Parma Violet, Violet, Lavender, Cloud Blue, Aster, Turquoise, Sage, Lime, Tomato and Lipstick.

Hier draag ik m’n beide sjalen!

Ik weet niet welke m’n favoriete is!

Ik hoop dat jullie met me mee doen. Begin nu vast na te denken over je garenkeuze en leg ze klaar. En denk na over voor wie je de sjaal zou willen maken – misschien kun je er zelfs een aantal maken – eentje voor jezelf en eentje voor een ander!

Veel haakplezier iedereen!

Links naar de delen van de Winterse Wandeling Sjaal:

Delen is lief!