Skip to Content

Rockpool Omslagdoek

Rockpool Omslagdoek

De getalenteerde Coastal Crochet staat vooral bekend om haar prachtige dekens, maar haakt nu een schitterende Rockpool Omslagdoek voor jullie!

rockpool omslagdoek showfoto

Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties op de Bos Wonderen Deken CAL die ik ontworpen heb voor King Cole.

Terwijl we wachten tot die CAL begint in juni, is hier alvast een nieuw haakpatroon voor een omslagdoek voor jullie… Een uniek ontwerp, dat je snel kunt haken, iets dat een heerlijke variatie aan haaktechnieken gebruikt en het is extra gezellig zacht… Ik ben er DOL op! 😃

Dit is mijn ‘Rockpool Wrap’ in het Nederlands de Rockpool Omslagdoek – een lange wrap/deken die de perfecte afmeting heeft als voeteneinddekentje voor een tweepersoonsbed, maar ook als omslagdoek om lekker om te slaan. Voor dagen die je doorbrengt in de tuin of bij rockpools op het strand. Hij houd je lekker warm en knus, deze mooie chunky omslagdoek.

Er zijn pakketten beschikbaar met dit prachtige Emu Classic Tweed Chunky Garen + het geprinte Engelse patroon, bij Knitting Network

https://www.theknittingnetwork.co.uk-rockpool-wrap-colour-pack

Coastal Crochet krijgt een klein percentage commissie voor elk pakket dat verkocht wordt.

Je kunt het patroon ook in het Nederlands aanschaffen in PDF formaat:

Het garen is heerlijk en zacht en zo fijn om mee te haken. Er is 15% merino wol en 5% viscose in dit acryl garen, waardoor het zacht en knuffelig is, en het tweed-effect is schitterend.

Er zijn 9 kleuren beschikbaar van dit garen en ik koos 1 bol van elke kleur voor de Rockpool omslagdoek. Ze passen perfect bij elkaar.

Een gezellige variatie aan steken en haaktechnieken wordt gebruikt in de omslagdoek, met onder andere 12 vierkantjes in de Corner to Corner techniek.

Het is super leuk om met kleuren te spelen om het diamant partoon in het midden te krijgen…

Ik gebruikte een 7 mm haaknaald voor dit project, waardoor het lekker snel groeit. Doordat je een 7 mm haaknaald gebruikt met chunky garen is het wat zwaarder voor je handen, dus zorg ervoor dat je een goede haaknaald gebruikt.

Ik kan je de Clover 7 mm haaknaald aanbevelen, ik vond het heerlijk haken. Hij is licht in gebruik en glijdt moeiteloos door het garen.

Dit weekend was ik even snel in Nederland voor een bezoekje aan familie en vrienden. We bezochten op vrijdag de Keukenhof 😍🌷 Het was schitterend en voor een creatieveling ook zo inspirerend! Ik kon het niet laten om mijn Rockpool Omslagdoek te laten zien in wat foto’s….

Hier zijn ook wat foto’s van de Keukenhof tuinen. Het was zo mooi! Ik riep de hele tijd “wow”! Het is beroemd en schitterend en daarom kan het ook heel druk zijn, maar als je in de avond gaat kan je het soms rustiger aantreffen…

Dat was ‘m dan: mijn Rockpool Omslagdoek. Ik vind het altijd leuk om een nieuw ontwerp met jullie te delen. Dit is een ontwerp dat je relatief snel kunt haken.

Veel haakplezier iedereen! 😊🩵

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!