Skip to Content

Down by the Sea

Down by the Sea

Coastal Crochet ontwerpt schitterende gratis haakpatronen voor dekens, waaronder ook de nieuwe Down by the Sea! Op deze pagina lees je alles over de Down by the Sea deken, wat je nodig hebt om te gaan beginnen, waar de inspiratie vandaan komt en wanneer de CAL begint.

Koop je liever een advertentievrije PDF? Dat kan via deze link: Down By the Sea PDF

Hallo en welkom… Ik ben heel enthousiast om jullie te mogen voorstellen aan deze gave nieuwe deken: Down by the Sea

Garenpakketten zijn beschikbaar bij The Knitting Network – de links staan iets verder naar onder in dit bericht, want ik wil eerst nog wat meer delen over dit hele gave haakpatroon, wat ik zo leuk vond om te ontwerpen en haken. Het is een ontwerp waar ik sinds 2021 af en aan aan haak, en het is de perfecte tijd om ‘m met jullie te delen!

Deze deken was oorspronkelijk geïnspireerd op het liedje Under the Boardwalk van The Drifsters, wat ik hoorde op de radio toen ik vorig jaar naar huis reed.

Inspiratie kan je echt op de vreemdste momenten raken en terwijl ik naar dat liedje luisterde, met het raampje omlaag, terwijl ik naar huis reed, dacht ik ineens aan een gehaakte deken!

De songtekst heeft erin:

“Under the boardwalk, down by the sea, yeah
On a blanket with my baby is where I’ll be”

Dus daar, in de songtekst, een kust thema mét een dekentje. Toen ging ik dus denken hoe deze deken geïnspireerd kon zijn bij menselijke elementen aan het strand, in plaats van de natuur bij het strand waar mijn vorige ontwerpen vooral door geïnspireerd werden.

Van de mensen die we tegen komen, de activiteiten die we doen en de door mensen gemaakte dingen die we tegenkomen als we naar de zee gaan. Van carousellen, bands, pieren en strandstoelen, tot ijsjesverkopers en strandwachten om ons veilig te houden…

Zoveel om te vieren en zoveel leuke dingen om te doen bij de zee!

Dit is een 6 wekende durende CAL die begint op Vrijdag 4 November met de laatste aflevering op Vrijdag 9 December.


Het patroon heeft veel stap-voor-stap foto’s en gedetailleerde (ENGELSTALIGE!) videotutorials. Je kunt er ook een PDF haakpatroon van kopen, dan krijg je steeds een deel in de mail. Coastal Crochet en ik (en de belastingdienst en de betalingssoftware (haha) delen de opbrengsten van de PDFs! We zijn je dus ontzettend dankbaar als je die aanschaft via onderstaande link.


Het patroon heeft veel detail, maar er zijn ook veel eenvoudige toeren, zodat je een heerlijke, kust-geïnspireerde haak-reis kunt maken in de weken naar Kerst, met een beetje kalmte en een beetje focus – en als je meedoet heb je ook een cadeautje te geven (of lekker zelf te houden) voor de Kerst!

Ik heb twee kleurenvarianten ontworpen: Brighton Beach en Bournemouth Beach. Dit zijn beiden zeekust resorts aan de zuidkust van Engeland en ik heb met liefde de kleuren gekozen die ik zag toen ik deze kleurrijke plekken bezocht. Brighton is vlakbij voor mij en was de eerste kleurenvariant die ik ontworp. Bournemouth is een beetje verder naar het westen. Beiden zijn heerlijk! Ga er vooral heen als je ooit de kans krijgt….

Klik op deze links om de garenpakketten te bestellen:

Brighton Beach: www.theknittingnetwork.co.uk/down-by-the-sea-blanket-colour-pack-brighton-beach

Bournemouth Beach: www.theknittingnetwork.co.uk/down-by-the-sea-blanket-colour-pack-bournemouth-beach

Coastal Crochet krijgt een kleine commissie voor elk pakket dat via deze links verkocht wordt… Namens haar bedankt!

Brighton Beach heeft een schitterende draaimolen, prachtig historisch podium en beroemde hekjes, gestreepte strandstoelen en reddingsbrigade die over ons waakt!

Bournemouth Beach heeft prachtige gekleurde strandhuisjes in roze en blauwtinten, paadjes met bosjes langs de kliffen, suikerspinnen, ijsjes en bankjes met de prachtigste uitzichten.

Afmetingen

De deken is ongeveer 115cm x 90cm

Materialen

Ik heb Emu Classic DK (100% acryl, 282 meter per bol) in 7 kleuren gebruikt voor mijn dekens, met sommige kleuren 2 bollen. Ik kan Emu garen zeker aanraden – de dekens voelen zo zacht! Ik heb de originele Brighton Beach versie en een alternatieve Bournemouth Beach kleurvariant gemaakt.

Je hebt 3 verschillende haaknaaldmaten nodig: 4,5 mm en 5 mm en 5,5 mm. Als je losjes haakt, wil je misschien een 4 mm, 4.5mm en 5 mm haaknaald nodig. Check je spanning alsjeblieft! Als je ander garen gebruikt, kies je haaknaaldmaat passend bij de spanning en het gekozen garen.

Brighton Beach kleuren met Emu Classic DK:

Kleur A: 1 bol Pepper Red (119)

Kleur B: 1 bol Lemon (149)

Kleur C: 1 bol Seafoam (144)

Kleur D: 2 bollen Cream (102)

Kleur E: 2 bollen Cadet (140)

Kleur F: 2 bollen Softmint (103)

Kleur G: 1 boll Biscotti (111)

Bournemouth Beach kleuren met Emu Classic DK:

Kleur A: 1 bol Orchid (125)

Kleur B: 1 bol Cloudy Lilac (131)                  

Kleur C: 1 bol Sunburst (148)                         

Kleur D: 2 bollen Aqua (108)                             

Kleur E: 2 bollen Ivy (145)

Kleur F: 2 bollen Ballet (110)                    

Kleur G: 1 bol Lapis (135)

Ik ben ook heel blij dat ik mag aankondigen dat er weer een speciale stekenmarkeerder set gemaakt is door ‘Mrs G Makes

Tevens zijn er kleurenkaartjes gemaakt door Veronica van Simply Shade Cards, via deze Etsy Shop.

Het is altijd zo leuk om jullie support te krijgen en om te zien hoe andere bedrijven met zo’n CAL mee kunnen doen. Amanda en Veronica hebben weer zulke leuke dingen voor deze CAL gemaakt, echt heel gezellig om dat zo aan te kunnen bieden.

Spanning

Nog even iets over spanning. 17 standaard stokjes naast elkaar en 10 toeren zijn 10 bij 10 centimeter. Ik raad je een 4 mm haaknaald aan om mee te beginnen. Als je minder steken hebt in 10 centimeter, is je spanning losser en moet je een haaknaaldmaat naar beneden pakken. Als je meer steken hebt, is je spanning strekker en moet je een grotere haaknaaldmaat pakken. Ik raad met klem aan om een paar proeflapjes maken om te kijken welke haaknaaldmaat bij jou past.

Dat is alles wat je voor nu nodig hebt om lekker mee te kunnen doen met de CAL! Ik heb er heel veel zin in. Yay!

Veel haakplezier allemaal!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!