Skip to Content

Kleine Picot bloemen

Kleine Picot bloemen

Prachtige bloemen als decoratie voor een krans, slinger of seizoenstafel, ontworpen door Attic24 en hier met toestemming voor jullie naar het Nederlands vertaald. Dit haakpatroon heeft veel foto’s en is daardoor geschikt voor beginners. Alle andere Nederlandse versies van Attic24 haakpatronen vind je via deze link, de website van Attic24 vind je hier en mij kun je bereiken via Instagram en Facebook!

Deze Kleine Picot Bloemen haak je verbazingwekkend snel en gemakkelijk. Ze zijn zeer geschikt om eindjes mee op te haken.

Stekenuitleg

Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal de lus door de steek/ruimte én door de lus op de haaknaald.
Vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lus op. 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
Stokje: sla de draad om, steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lus op. 3 lusjes op de haaknaald. (Sla de draad om en haal door twee lusjes) x 2

Haak 4 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te maken. 3 lossen (telt als stokje, zie foto boven).

Nu wil ik je even iets uitleggen over in de rondte werken. In bovenstaande foto zie je dat ik een stokje in de ring ga maken.. Zie je hoe ik het draaduiteinde van het garen horizontaal over de steken hen leg en ervoor zorg dat m’n haaknaald er onder door gaat?

Als je dit met alle steken van de eerste toer doet dan zorg je voor twee dingen. Ten eerste zit je draadje dan gevangen onder de steken en hoef je het niet meer weg te werken. Ten tweede kun je aan het einde van de eerste toer flink aan het draadje trekken, waardoor het magisch het midden van het rondje dicht trekt.

Probeer het maar eens, dan zie je wat ik bedoel!

Dus, verder met het patroon!

In de ring haak je 7 stokjes. Vergeet niet het draadje vast te zetten.

Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af.

Je zou nu de 8 steken moeten kunnen zien waar je de volgende toer in gaat werken.

Keer je cirkeltje om en trek hard aan het draadeindje om het gat te sluiten en knip dan het draadje af. Zie je? Gaaaaf he!

Toer 2 ::

Wissel van kleur (zie foto boven) en trek de nieuwe kleur door naar voren door de eerste steek om te beginnen.

4 lossen (zie foto boven)

Nu haak je in diezelfde eerste steek 1 vaste (zie foto boven). Dit is je eerste Picot blaadje.

Ook hier houd je de beide draad uiteindjes horizontaal over de cirkel heen en haak je over de eindjes heen, dan hoef je ze niet weg te werken (zie foto boven voor een voorbeeld).

In de tweede steek haak je een vaste, dan 3 lossen (zie foto boven).

Haak nu 1 vaste in dezelfde steek om je tweede picot blaadje af te maken, zoals in bovenstaande foto.

Blijf rond je cirkel werken, haak steeds picot blaadjes::

vaste, 3 lossen, vaste. Blaadje gemaakt. Makkelijk, niet waar?

Je zou moeten eindigen met 8 prachtige blaadjes, zoals in bovenstaande foto.

Halve vaste in eerste losse om toer te sluiten en hecht af.

Nu is je eerste bloemetje klaar!

Nu wil je er waarschijnlijk nog veel meer maken, want aan één zo’n eenzaam bloemetje heb je niks 😉 Ze zien er stukken beter uit als er veel bij elkaar zitten. Maak er nog maar een paar, zolang duurt het niet 😉

Veel haakplezier!


Ik ben ongeveer een half uur bezig geweest met het vertalen van dit patroon. Gun je me in ruil daarvoor een bolletje wol of kopje koffie? Super lief! Je kunt een bijdrage overmaken naar NL91ASNB0267191650 tnv Een Mooi Gebaar. Bedankt alvast!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!