Skip to Content

5 december

5 december

Sneeuwvlok E – 5 december

Welkom bij dit vijfde patroon van de Let it Snow CAL! Ik word dolblij van al jullie enthousiasme en foto’s!
Het lukt tot nu toe ook nog om elke dag een filmpje te uploaden. Ik hoop dat vol te houden! Maar ik loop steeds maar één dagje voor en we hebben een lekker druk weekend.
Vandaag vieren we Sinterklaas, morgen gaat de kerstboom dan eindelijk de lucht in en is er tuinwerkdag in onze gemeenschappelijke binnentuin. Misschien zie je wat aarderandjes op m’n vingers bij het filmpje van 8 december 😉
Het patroon voor vandaag én het filmpje van de dag staan klaar, dus lekker haken maar!
Klik HIER voor de algemene informatie van deze Let it Snow CAL en als je een andere dag zoekt, gebruik dan één van deze links: 1 december, 2 december, 3 december, 4 december.
 


Stekenuitleg

  • Lossesla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • Vastesteek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • 2stokjecluster: sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en steek nogmaals in dezelfde aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes heen.


Haakpatroon Sneeuwvlok – 5 december – Let it Snow CAL

Toer 1: 4 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te maken. 1 losse, *vaste in de ring, 2 lossen* x 6, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Toer 2: halve vaste in volgende lossenruimte. 2 lossen, stokje in dezelfde ruimte, 2 lossen, 2stokjescluster in dezelfde ruimte, 2 lossen. *(2stokjescluster, 2 lossen, 2 stokjescluster) in volgende lossenruimte, 2 lossen. Herhaal rondom, eindig met een halve vaste in de bovenkant van het eerste stokje.

Toer 3: halve vaste in volgende lossenruimte. 5 lossen (telt als stokje en 2 lossen). Stokje in dezelfde ruimte. *(Stokje, 2 lossen, stokje) in volgende lossenruimte. Herhaal rondom, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 4: halve vaste in volgende lossenruimte. 3 lossen (telt als eerste stokje). (Stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde ruimte. *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in volgende 2-lossenruimte. Herhaal rondom. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 5: Halve vaste in stokje, halve vaste in 2-lossenruimte. 3 lossen (telt als eerste stokje), (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde ruimte. *1 losse, halve vaste tussen tweede en derde stokje, 1 losse, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in volgende 2-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 6: Halve vaste in stokje, halve vaste in 2-lossenruimte. 3 lossen (telt als eerste stokje), (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde ruimte. *2 lossen, halve vaste in halve vaste, 2 lossen, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in volgende 2-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.
Toer 7: 1 losse, vaste in dezelfde steek. Vaste in volgende stokje, *(vaste, (3 lossen-picot, 5-lossenpicot, 3-lossenpicot) in die vaste) in de volgende 2-lossenruimte, vaste in volgende 2 stokjes, vaste in volgende 2 2-lossenruimtes, vaste in volgende 2 stokjes. (vaste, 2 lossen, vaste) in volgende 2-lossenruimte. Vaste in volgende 2 stokjes. Vaste in volgende 2 lossenruimtes, vaste in volgende 2 stokjes. Herhaal vanaf * rondom.

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen

Tjitske Janssen

Tuesday 13th of June 2023

Ik vind dat je bij dit sneeuwklokje ook al kunt stoppen na toer 4, 5 of 6! Mooi!!

Iris van Meer

Sunday 18th of June 2023

Dat kan inderdaad ook!