Skip to Content

2 december

2 december

Let it Snow CAL  – dag 2

Super leuk dat je er weer bent bij de Let it Snow CAL! Is het gisteren gelukt? Is je sneeuwvlokje mooi geworden? Ik vond het enthousiasme gisteren op Facebook en Instagram echt super leuk en aanstekelijk! De algemene informatie over deze CAL kun je op deze pagina lezen. En het eerste sneeuwvlokje vind je via deze link.
Ik vind het leuk als je me volgt op Facebook en/of Instagram en daar ook foto’s deelt van je Sneeuwvlok-avontuur. Gezellig!


Stekenuitleg

We gaan vandaag voor het eerst een “picot” achtige steek maken. Daar komen er héél veel van in deze sneeuwvlok patronen, omdat het schattige puntjes geeft. Picots zijn er in verschillende manieren. In dit patroontje houdt het in, dat je 3 lossen maakt en dan een halve vaste door de laatst gemaakte steek vóór die lossen. Je maakt die halve vaste niet door de bovenste twee lusjes van de steek heen zoals gebruikelijk, maar door de voorste lus en een lus die voorop de steek ligt. Zie je de stopnaald in onderstaande foto (van een andere sneeuwvlok!)? Onder die twee lusjes maak je je halve vaste onderdoor.

  • Lossesla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • Vastesteek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.

Haakpatroon Sneeuwvlok 2 december

Toer 1: 4 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te vormen. *Vaste, 2 lossen* x 6 in de ring. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten [6 vasten, 6 lossenruimtes]

Toer 2: Halve vaste in eerste ruimte.  1 losse, (vaste, 2 lossen, vaste) in dezelfde ruimte. *2 lossen, (vaste, 2 lossen, vaste) in de volgende ruimte* Herhaal rondom. 2 lossen, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. [12 lossenruimtes, 12 vasten]

Toer 3: Halve vaste in eerste ruimte. 1 losse, (vaste, 3 lossen, vaste) in dezelfde ruimte. (vaste, 3 lossen, vaste) in elke ruimte. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. [24 vasten, 12 lossenruimtes]
Wil je extra veel sneeuwvlokjes maken? Dan kun je ook een sneeuwvlokje maken “slechts” t/m toer 3, dan ziet ie er namelijk al best sneeuwvlokkig uit!

Toer 4: halve vaste in eerste ruimte, 1 losse, 1 vaste in dezelfde ruimte. *5 lossen, vaste in volgende ruimte. Herhaal vanaf * rondom, 5lossen, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. [12 vasten, 12 lossenruimtes]

Toer 5: 3 lossen, *(2 stokjes, 2 dubbelstokjes, 3 lossen, halve vaste in laatste dubbelstokje (op de picot manier), 2 dubbelstokjes, 2 stokjes) in volgende lossenruimte. Stokje in volgende vaste, halve vaste in volgende lossenruimte**, stokje in volgende vaste. Herhaal vanaf * rondom. De laatste keer stop je bij **. Onzichtbaar afhechten in derde beginlosse. Draadjes wegwerken.

Tot morgen!


Super leuk dat je mee doet aan deze Sneeuwvlokjes CAL. Het patroon is gratis voor jou beschikbaar. Wil je het voortbestaan van deze website (en alle gratis patronen) graag stimuleren, of gun je me een kopje koffie en een bolletje wol? Doneer dan via PayPal of NL 91 ASNB 0267 1916 50 t.n.v. Een Mooi Gebaar. Taggen op social media helpt zeker ook!

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen

Delen is lief!

Connie

Thursday 3rd of December 2020

Erg leuk om mee te doen Dankje wel

Esther

Wednesday 2nd of December 2020

🥰🥰🥰