Skip to Content

7 december

7 december

Sneeuwvlok G – 7 december

Na vandaag zit de eerste week van de CAL er al weer op. Ik vind het súper leuk om al die sneeuwvlokjes voorbij te zien komen in de Facebookgroep en op de Facebookpagina! Ook op Instagram word ik getagged en dat is echt heel gezellig allemaal <3
De algemene informatie van deze CAL vind je via deze link, net als de links naar alle andere delen. Veel haakplezier met nummer 7!


Stekenuitleg

  • Lossesla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.

Haakpatroon Sneeuwvlok – 7 december

Toer 1: magische ring, 4 lossen (telt als stokje + 1 losse), (stokje in de ring, 1 losse) * 11.  Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Je hebt nu in totaal 12 stokjes en 12 lossenruimtes.

Toer 2: halve vaste in lossenruimte. *5 lossen, halve vaste in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in eerste halve vaste om toer te sluiten.

Toer 3: Halve vaste in drie lossen om in het midden van de lossenruimte uit te komen. *5 lossen, halve vaste in derde losse van volgende 5-lossenboog. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in derde halve vaste van het begin om de toer te sluiten.

Toer 4: Halve vaste in drie lossen om in het midden van de lossenruimte uit te komen. *6 lossen, halve vaste in derde losse van volgende 5-lossenboog. herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in derde halve vaste van het begin om de toer te sluiten.

Toer 5: Halve vaste in vier lossen om in het midden van de lossenruimte uit te komen. *7 lossen, halve vaste in het middenvan volgende 6-lossenboog, herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in vierde halve vaste van het begin om de toer te sluiten.

Toer 6: halve vaste in vier lossen om in het midden van de lossenruimte uit te komen. *7 lossen, halve vaste in vierde losse vanaf de haaknaald, 4 lossen, halve vaste in vierde losse van volgende 7-lossenboog. herhaal vanaf * rondom, halve vaste in vierde halve vaste om toer te sluiten. Hecht af.

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen

Liesbeth

Monday 7th of December 2020

Goedemorgen, Ik kijk naar de foto en zie dat er in de laatste toer een picootje moet. Kan het alleen niet terugvinden in de beschrijving klopt dit? Zo leuk om elke dag iets kleins te haken!!

Iris van Meer

Monday 7th of December 2020

Hallo Liesbeth, dat "picootje" maak je door dit stukje: "halve vaste in vierde losse vanaf de haaknaald," nadat je 7 lossen hebt gehaakt! Veel haakplezier vandaag.